Spela golf och bo bra - i vackra Algarve

2016-11-12
Astrid S
Golfresor i europeisk toppklass – check. Långa sandstränder – check. Romantiska småstäder, vackra kalkstensklippor och genuina fiskrestauranger – check, check, check.

Algarve i Portugal ger din solresa extra dimensioner, och här nedanför tipsar vi om några av våra bästa hotell i Algarve, för par, golfspelare och familjer.

Var ska man bo?
Du väljer mellan kustens största resmål Albufeira och de charmiga småstäderna Lagos, Alvor och Tavira. Klicka på ortsnamnen för att läsa mer om allt du kan se och göra i Algarve, vare sig du söker stränder, naturreservat, idylliska gamla kvarter, utflykter i Henrik Sjöfararens fotspår eller saluhallar med hummer och mandelvin.

Golf i Algarve
Robinson är TUIs koncept för sport, hälsa och relax. I Algarve handlar det mycket om golf eftersom vårt hotell Robinson Club Quinta da Ria ligger direkt vid de båda 18-hålsbanorna Quinta da Ria och Quinta da Cima strax utanför Tavira.

Hotelltips för familjer
Clubhotel Riu Guarana, med All Inclusive och familjeaktiviteter nära havet i Albufeira.

3-i-topp parhotell

  1. TUI Sensimar Falesia Atlantic på en klippa med storslagen utsikt i Albufeira.

  2. TUI Sensimar Lagos direkt vid en kilometerlång strand i Lagos.

  3. TUI Sensimar Isla Cristina Palace & Spa som du också snabbt kommer till med vårt flyg till Algarve, trots att det ligger några mil in på den spanska kusten Costa de la Luz.

Natursköna stränder i Alvor, Algarve - TUI
En av flera natursköna stränder i Alvor
Bro över sanddynerna i Alvor, Algarve - TUI
Bro över sanddynerna i Alvor
Njut av havets frukter i Algarve, Portugal - TUI
Havets frukter – pressa över några droppar citron och njut
Golf är populärt i Algarve - res hit med TUI
I Algarve finns över 20 golfbanor i mästerskapsklass
Klassisk fisksoppa i Portugal - TUI
Vill du ha fisksoppa, be om "caldo de peixe"
Handmålat kakel på husfasad i Algarve, Portugal- TUI
Handmålat kakel används både in- och utvändigt på portugisiska hus
Fiskare i Algarve - TUI
Fisket är en högst levande näring i Algarve
Kajaktur i natursköna Algarve - TUI
Naturens egen skulpturpark kan utforskas med kajak

Liknande inlägg

5 hållbarhetscertifierade hotell att boka i sommar

En fråga som blir allt viktigare bland resenärerna är hållbarhetscertifierade hotell. 95 procent av TUIs kunder tycker att hållbarhet är viktigt på resan och cirka var femte skulle inte kunna tänka sig att bo på ett hotell utan hållbarhetscertifiering. Det visar en nyligen avslutad kundundersökning. Här listar vi våra fem populäraste sommarhotell med hållbarhetscerifiering. För avresor efter 1 maj klimatkompenseras även hotellvistelsen.
Towe A Towe A 2019-04-17

Resa till Turkiet med barn

Hur funkar Turkiet när man reser med barn? Passar maten och stränderna? Vilket hotell ska man välja? Och vad finns det att göra som juniorerna tänder på? Svaren hittar du här – behändigt samlade i sex olika kategorier.
Astrid S Astrid S 2019-04-12

Disneyland i världen - 6 nöjesparker

Att kliva rakt in i sagornas värld är en upplevelse, oavsett vad du har för ålder och intressen. Promenera omkring i Askungens slott, möta Chewbacca och Buzz Lightyear, åka berg-och-dal-bana eller sitta bredvid Lilla sjöjungfrun i grottan. Vi ger dig nyckeln till Walt Disneys sex temaparker runtom i världen.
Eva S Eva S 2019-03-06

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14