Nyårsresor – från Stilla havet till Karibien

2016-12-06
Jonas S
Nyårsafton – underbart blankt och nytt – ut med det gamla och in med det nya. Och så klockslaget vid midnatt, ett ögonblick när allt börjar och slutar på samma gång. Det fina med nyår är dock att det pågår i ett helt dygn. Allt börjar och slutar i Polynesien i Stilla havet. Där det nya året både inträffar först och sist. Här ger vi dig några tips på nyårsresor som passar oavsett om du vill hålla kvar i det gamla eller längtar till.

För tjuvstartaren

Har du svårt att vänta på din tur att fira in det nya året. Ville du fira det igår. Då kan du resa med oss till Phu Quoc. Den vietnamesiska ön ligger sex timmar före Sverige. Blue Star Novotel Phu Quoc Resort, och de flesta av våra andra hotell på ön, ligger direkt vid stranden på Phu Quocs västkust. Så börja skåla in det nya när solen sänker sig i Siambukten för sin färd vidare till nästa tidszon.

Nyårsesor, Phu Quoc
Infinitypool, Blue Star Novotel Phu Quoc Resort

Lyx utan jet leg

Vill du fira in det nya storstilat och utan risk för jet leg ska du försöka resa så rakt söderut du kan. Till Dubai, Mauritius eller Seychellerna. Paradisöar, lyxhotell och tre timmar tidsskillnad.

Fyrverkerier över Atlantens trädgård

Madeira är valet för dig som tycker att det nya ska firas in med färgsprakande smällar. Fyrverkeriet över Funchalbukten är prisbelönt och kan bevittnas från de flesta av de klassiska hotellen i Lido-området och våra cityhotell inne i Funchal. Madeira är en timme efter jämfört med Sverige. Så det är gott om tid att beta av nyårshälsningarna hem innan fyrverkerierna över Atlantens trädgård börjar på allvar.

Nyårsresor, Funchal
Nyårsresor, skymning över Funchal

Om du älskar 2016

Har ditt 2016 varit det bästa sen bröd kom färdigskivat? Vill du hålla kvar i det in i det sista ska du helst tillbaka till där vi började. Tillbaka till Stilla havet, till Hawaii. Med oss på TUI kan du resa till Mexico och Yucatan-halvön. Då får du uppleva 2016 i sju timmar längre än dina vänner hemma i Sverige.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Vilka moln ser du från flygplansfönstret?

Om du någonsin kikat ut genom flygplansfönstret och fascinerats av molnlandskapet som sveper förbi utanför är det här artikeln för dig. En liten guide till molnskådning som lär dig känna igen allt från cumulus till makrillmoln.
Hanna P Hanna P 2019-04-29

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14