Kryssning från Miami

2019-04-26
Marie L
Vill du uppleva flera karibiska resmål under en och samma resa? Då är en kryssning troligen något för dig! Från Miami avgår en mängd olika kryssningar, med stopp på massor av spännande platser. Här får du inspiration och tips på tre populära kryssningar med olika rutter och rederier.

De flesta rutter som avgår från Miami varar i sju dagar och du spenderar alltid första natten i staden innan du kliver på fartyget nästkommande dag. Det är verkligen inte lätt när det kommer till att välja vilken kryssning som passar en bäst...

3 kryssningstips från Miami

Vill du se regnskog i Honduras, besöka vattenfall på Jamaica eller åka 50-talsbil på Kuba? Läs vidare för att hitta den kryssning som lockar just dig.

1. Jamaica, Mexico och Kuba

Fartyg: MSC Armonia
Rederi: MSC Cruises

Jamaica – i Ocho Rios kan du spendera dagen på en gyllene strand eller åka på utflykt till det 200 meter höga vattenfallet Dunn’s River Falls. Ett hett tips är också att besöka Bob Marleys födelseby Nine Mile.

Caymanöarna – fartyget styr sedan vidare mot Caymanöarna där det bjuds på långa vita sandstränder och glasklart vatten, perfekt för snorkling och dykning.

Mexico – resans tredje stopp blir på den mexikanska ön Cozumel. Även här får du en stor portion av klarblått vatten som dykare fullkomligt älskar. Är du intresserad av historia rekommenderas ett besök till Mayastaden Tulum på fastlandet.

Kuba – sista stoppet blir på Kuba där du får två hela dagar på dig att utforska den vackra huvudstaden Havanna. Promenera runt bland historiska byggnader, kyrkor och 50-talsbilar. Besök den gamla stadsdelen Habana Vieja eller Ernest Hemingways hus som idag är ett museum.

Här kan du läsa mer om kryssningen till Jamaica, Mexico och Kuba.

2. St Kitts, St Thomas och Bahamas

Fartyg: Symphony of the Seas
Rederi: Royal Caribbean

St Kitts & Nevis – fartyget lägger till i huvudstaden Basseterre som en av de äldsta städerna i östra Karibien. Strosa runt på smala gator bland vita kolonialbyggnader eller ge dig iväg på en klättringstur i nationalparken Brimstone Hill Fortress.

St Thomas – nästa stopp blir på den amerikanska ön St Thomas som bjuder på vackra stränder, shopping och orörd natur. Är du ute efter sol och bad är den välkända stranden Magens Bay väl värd ett besök.

Bahamas – Royal Caribbeans egen halvö CocoCay blir resans sista stopp. Här finns nöjesparken Perfect Day at CocoCay med Nordamerikas längsta vattenrutschkana och Bahamas största färskvattenpool. Du kan också dyka i det kristallklara vattnet eller koppla av på någon av de bländande vita sandstränderna.

Här kan du läsa mer om kryssningen till St Kitts, St Thomas och Bahamas.

3. Honduras, Belize och Mexico

Fartyg: Norwegian Escape
Rederi: Norwegian Cruise Line

Honduras – paradisön Roatan är täckt av regnskog och längs med kusten sträcker sig finkorniga sandstränder. Här finns även världens näst största korallrev, så glöm inte snorkel och cyklop. Om du tycker om djur bör du besöka Roatan Butterly Garden, en stor trädgård med fjärilar, kolibrier, papegojor och tukaner.

Belize – Harvest Caye är lite av en hemlig destination som bara är tillgänglig för Norwegian Cruise Lines gäster. Här finns mängder med aktiviteter för alla åldrar och härliga stränder att koppla av på.

Mexico – i staden Costa Maya står avkoppling, sol och bad på schemat, men vill du hellre få en dos av kultur kan du åka en bit in genom djungeln till Mayastaden Chacchoben. Resans sista stopp blir på den mexikanska ön Cozumel.

Här kan du läsa mer om kryssningen till Mexico, Honduras och Belize.

Fler kryssningar i Karibien

Klicka här för att se alla kryssningar i Karibien. För att filtrera på kryssningar som avgår från Miami är det bara att bocka i "Miami" i listan över stopp.

Liknande inlägg

5 kryssningsfartyg som är större än din gymnasieskola

Kryssningsfartyg är i de flesta fall väldigt stora. Men hur stora är de egentligen? Är de till exempel större än din gymnasieskola? Läs vidare och få svaret! Du kommer inte bli förvånad!
Hanna P Hanna P 2019-05-28

Kryssning till Rom – våra 5 bästa tips

Är du sugen på en kryssning men också på en resa till Rom? Det finns flera kryssningar med stopp i den vackra, historiska staden. Läs vidare för tips på kryssningar till och från Rom, information om hamnen Civitavecchia och tips på vad du kan göra under en dag i Italiens huvudstad.
Johanna N Johanna N 2019-04-23

Kryssning med barn – bästa tipsen

Vattenrutschkanor, familjedisco och mat som alla gillar. Och nya spännande platser att gå iland på varje dag. Semesterkassan har du stenkoll på – det mesta ingår ju i resans pris. Om du, som många andra barnfamiljer, funderar på att åka på familjekryssning men tycker att det är svårt att välja bland alla kryssningar ska du titta närmare på det här.
Eva S Eva S 2019-02-24

7 aktiviteter du inte trodde fanns på kryssningen

Moderna kryssningsfartyg beskrivs ofta som ”flytande resort”. Det låter kanske överdrivet, men faktum är att uttrycket snarare inte räcker till längre. Speciellt inte om du tittar på allt som finns att göra ombord. Här listar vi sju häftiga aktiviteter och upplevelser du antagligen inte förväntat dig att få uppleva ombord på en kryssning.
Jakob R Jakob R 2018-11-26