Kryssning från Miami

Vill du uppleva flera karibiska resmål under en och samma resa? Då är en kryssning troligen något för dig! Från Miami avgår en mängd olika kryssningar, med stopp på massor av spännande platser. Här får du inspiration och tips på tre populära kryssningar med olika rutter och rederier.

De flesta rutter som avgår från Miami varar i sju dagar och du spenderar alltid första natten i staden innan du kliver på fartyget nästkommande dag. Det är verkligen inte lätt när det kommer till att välja vilken kryssning som passar en bäst...

3 kryssningstips från Miami

Vill du se regnskog i Honduras, besöka vattenfall på Jamaica eller bada på bländande vita sandstränder på Caymanöarna? Läs vidare för att hitta den kryssning som lockar just dig.

1. Jamaica, Caymanöarna och Key West

Fartyg: MSC Armonia
Rederi: MSC Cruises

Jamaica – i Ocho Rios kan du spendera dagen på en gyllene strand eller åka på utflykt till det 200 meter höga vattenfallet Dunn’s River Falls. Ett hett tips är också att besöka Bob Marleys födelseby Nine Mile.

Caymanöarna – fartyget styr sedan vidare mot Caymanöarna där det bjuds på långa vita sandstränder och glasklart vatten, perfekt för snorkling och dykning.

Mexico – resans tredje stopp blir på den mexikanska ön Cozumel. Även här får du en stor portion av klarblått vatten som dykare fullkomligt älskar. Är du intresserad av historia rekommenderas ett besök till Mayastaden Tulum på fastlandet.

Key West – sista stoppet blir på Key West, ett amerikanskt-karibiskt paradis med vackra viktorianska hus, palmer och vita stränder. Här råder en avslappnad stämning som du lätt faller in i så snart du kliver av fartyget. Missa inte att besöka Ernest Hemingways hus!

2. St Kitts, St Thomas och Bahamas

Fartyg: Symphony of the Seas
Rederi: Royal Caribbean

St Kitts & Nevis – fartyget lägger till i huvudstaden Basseterre som en av de äldsta städerna i östra Karibien. Strosa runt på smala gator bland vita kolonialbyggnader eller ge dig iväg på en klättringstur i nationalparken Brimstone Hill Fortress.

St Thomas – nästa stopp blir på den amerikanska ön St Thomas som bjuder på vackra stränder, shopping och orörd natur. Är du ute efter sol och bad är den välkända stranden Magens Bay väl värd ett besök.

Bahamas – Royal Caribbeans egen halvö CocoCay blir resans sista stopp. Här finns nöjesparken Perfect Day at CocoCay med Nordamerikas längsta vattenrutschkana och Bahamas största färskvattenpool. Du kan också dyka i det kristallklara vattnet eller koppla av på någon av de bländande vita sandstränderna.

Här kan du läsa mer om kryssningen till St Kitts, St Thomas och Bahamas.

3. Honduras, Belize och Mexico

Fartyg: Norwegian Escape
Rederi: Norwegian Cruise Line

Honduras – paradisön Roatan är täckt av regnskog och längs med kusten sträcker sig finkorniga sandstränder. Här finns även världens näst största korallrev, så glöm inte snorkel och cyklop. Om du tycker om djur bör du besöka Roatan Butterly Garden, en stor trädgård med fjärilar, kolibrier, papegojor och tukaner.

Belize – Harvest Caye är lite av en hemlig destination som bara är tillgänglig för Norwegian Cruise Lines gäster. Här finns mängder med aktiviteter för alla åldrar och härliga stränder att koppla av på.

Mexico – i staden Costa Maya står avkoppling, sol och bad på schemat, men vill du hellre få en dos av kultur kan du åka en bit in genom djungeln till Mayastaden Chacchoben. Resans sista stopp blir på den mexikanska ön Cozumel.

Här kan du läsa mer om kryssningen till Mexico, Honduras och Belize.

Fler kryssningar i Karibien

Klicka här för att se alla kryssningar i Karibien. För att filtrera på kryssningar som avgår från Miami är det bara att bocka i "Miami" i listan över stopp.