2019-05-07
Astrid S
TUI FAMILY LIFE heter hotellen för familjens bästa semester. Där hittar du allt från stora pooler till barnklubbar, fitnesspass, hälsosam mat och mycket annat. Men inte nog med det. Vi på TUI är dessutom det enda företaget i resebranschen som klimatkompenserar vårt främsta hotellkoncept för familjer. Och för den delen alla våra andra koncepthotell också.

Så funkar det

Vi kompenserar för de utsläpp av växthusgaser din vistelse medför, grundat på din andel i hotellets elanvändning, uppvärmning och bränsleförbrukningen hos hotellets fordon. Det gör vi genom investeringar i bland annat sol-, vind- och vattenkraft i Indien, Thailand och Vietnam. Utsläpp från ditt boende kompenseras alltså av minskade utsläpp där. Projekten vi valt ingår i FN:s ramverk Clean Development Mechanism.

Jodå, flygresan kompenseras också

Men flyget då? Var lugn, även på den punkten är din semester klimatkompenserad om du reser med något av våra egna flygbolag TUI fly eller TUI Airways. Det ger dig över tvåtusen klimatkompenserade flygavgångar per år att välja mellan.

Alla TUI Family Life-hotell. Plus 214 andra.

Och när det gäller boendet är det långt ifrån bara de 22 TUI Family Life-hotellen vi kompenserar för. Utan i princip alla våra egna koncepthotell. Som till exempel de populära Blue Star-hotellen, TUI Sensimar för vuxna utan barn, femstjärniga TUI Sensatori och livsstilskoncepten Robinson och TUI Magic Life. Totalt är det 236 hotell som ingår i TUIs unika satsning på klimatkompenserat boende.

Här läser du mer om Att resa klimatkompenserat med TUI »

Familj på väg till stranden på hotell TUI Family Life Nausicaa Beach, Fig Tree Bay, Cypern
TUI Family Life Nausicaa Beach ligger på Cypern och är ett av de 236 klimatkompenserade hotellen

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Hotell i Grekland – med din egen pool

Drömmer du om en Greklandssemester där du har en alldeles egen pool i anslutning till rummet? Här har vi samlat ihop sju tips på hotell där du kan boka rum med privat pool! Välj bland öar som Kreta, Rhodos, Samos, Korfu, Kos och Zakynthos.
Marie L Marie L 2019-05-13

Resa till Cypern med barn – 3 olika semestrar

Pålitligt solsken, massor av aktiviteter och barnvänligt långgrunda stränder. Sedan kan du själv lägga till cykelutflykter, båtturer eller lata dagar vid poolen. Som du märker finns det mycket att göra på Cypern med barn. Här har vi samlat våra bästa tips i form av tre olika inriktningar för en barnvänlig resa till Cypern.
Eva S Eva S 2019-05-09

7 instagramvänliga hotell att boka i sommar

För mycket folk i bild, pooler som ligger i skugga och träd som skymmer havsutsikten? Dessa familjehotell har perfekta instagramplatser, fortsätt läs för att ta sommarens snyggaste bilder.
Towe A Towe A 2019-05-06