Klimatkompenserade familjehotell

TUI Blue For Families heter hotellen för familjens bästa semester. Där hittar du allt från stora pooler till barnklubbar, fitnesspass, hälsosam mat och mycket annat. Men inte nog med det. Vi på TUI är dessutom det enda företaget i resebranschen som klimatkompenserar vårt främsta hotellkoncept för familjer. Och för den delen alla våra andra koncepthotell också.

Så funkar det

Vi kompenserar för de utsläpp av växthusgaser din vistelse medför, grundat på din andel i hotellets elanvändning, uppvärmning och bränsleförbrukningen hos hotellets fordon. Det gör vi genom investeringar i bland annat sol-, vind- och vattenkraft i Indien, Thailand och Vietnam. Utsläpp från ditt boende kompenseras alltså av minskade utsläpp där. Projekten vi valt ingår i FN:s ramverk Clean Development Mechanism.

Jodå, flygresan kompenseras också

Men flyget då? Var lugn, även på den punkten är din semester klimatkompenserad om du reser med något av våra egna flygbolag TUI fly eller TUI Airways. Det ger dig över tvåtusen klimatkompenserade flygavgångar per år att välja mellan.

Alla TUI Blue For Families. Plus 214 andra.

Och när det gäller boendet är det långt ifrån bara de 20 TUI Blue For Families-hotellen vi kompenserar för. Utan i princip alla våra egna koncepthotell. Som till exempel de populära Blue Star-hotellen, TUI Blue For Two för vuxna utan barn, femstjärniga TUI Sensatori och livsstilskoncepten Robinson och TUI Magic Life. Totalt är det 236 hotell som ingår i TUIs unika satsning på klimatkompenserat boende.

Här läser du mer om Att resa klimatkompenserat med TUI »

Familj på väg till stranden på hotell TUI Blue Nausicaa Beach, Fig Tree Bay, Cypern
TUI Blue Nausicaa Beach ligger på Cypern och är ett av de 236 klimatkompenserade hotellen