2019-05-07
Astrid S
TUI FAMILY LIFE heter hotellen för familjens bästa semester. Där hittar du allt från stora pooler till barnklubbar, fitnesspass, hälsosam mat och mycket annat. Men inte nog med det. Vi på TUI är dessutom det enda företaget i resebranschen som klimatkompenserar vårt främsta hotellkoncept för familjer. Och för den delen alla våra andra koncepthotell också.

Så funkar det

Vi kompenserar för de utsläpp av växthusgaser din vistelse medför, grundat på din andel i hotellets elanvändning, uppvärmning och bränsleförbrukningen hos hotellets fordon. Det gör vi genom investeringar i bland annat sol-, vind- och vattenkraft i Indien, Thailand och Vietnam. Utsläpp från ditt boende kompenseras alltså av minskade utsläpp där. Projekten vi valt ingår i FN:s ramverk Clean Development Mechanism.

Jodå, flygresan kompenseras också

Men flyget då? Var lugn, även på den punkten är din semester klimatkompenserad om du reser med något av våra egna flygbolag TUI fly eller TUI Airways. Det ger dig över tvåtusen klimatkompenserade flygavgångar per år att välja mellan.

Alla TUI Family Life-hotell. Plus 214 andra.

Och när det gäller boendet är det långt ifrån bara de 22 TUI Family Life-hotellen vi kompenserar för. Utan i princip alla våra egna koncepthotell. Som till exempel de populära Blue Star-hotellen, TUI Sensimar för vuxna utan barn, femstjärniga TUI Sensatori och livsstilskoncepten Robinson och TUI Magic Life. Totalt är det 236 hotell som ingår i TUIs unika satsning på klimatkompenserat boende.

Här läser du mer om Att resa klimatkompenserat med TUI »

Familj på väg till stranden på hotell TUI Family Life Nausicaa Beach, Fig Tree Bay, Cypern
TUI Family Life Nausicaa Beach ligger på Cypern och är ett av de 236 klimatkompenserade hotellen

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Hållbar turism på Kap Verde

De senaste decennierna har besökarna till Kap Verde blivit fler, och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Lika långa stränder som somrar och behagligt klimat året om. En ökad mängd gäster har medfört mer avfall, något som vi vill stävja genom TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi och vatten.
Carl J Carl J 2019-09-17

RIU - från paradisstrand till storstad

RIU-hotellen har många återkommande gäster, mat i toppklass, service utöver det vanliga och alltid bra lägen. Vad du kanske inte visste är att RIU finns både på paradisöar och i glittrande storstäder. Här är några fantastiska RIU-hotell du bör boka snarast.
Towe A Towe A 2019-09-16

Lanzarote med barn

Kanarieön Lanzarote har härliga stränder, barnvänliga hotell och härliga aktiviteter för hela familjen. Här är vad du inte får missa när du reser till Lanzarote med barn.
Towe A Towe A 2019-08-23