Insidertips till Mallorca

2017-02-03
Jakob R
Uppskattningsvis 15 miljoner turister besöker Mallorca varje år. Det betyder att det finns massor av bra ställen att besöka och roliga saker att göra. Men det kan också kännas svårt att hitta russinen i kakan – de där smultronställena som de rutinerade besökarna föredrar. Här får du insidertips av en stammis.

mallorca

Jessica har besökt Mallorca regelbundet i snart 30 år, första gången var med familjen 1989, när hon var 16 år. Tio år senare köpte familjen en lägenhet i Bonanova, Palma, och började resa dit så ofta de bara kunde. Därför är hon helt rätt person att fråga vad man absolut inte får missa på den mångsidiga ön.

Är du lika förtjust i Mallorca nu när du fått egen familj?

Ja, vi hittar alltid tillbaka till Mallorca – vi har många vänner där nu och det är så enkelt att resa dit. Sedan jag fick barn 2013 så har vi tillbringat mycket tid i min familjs nya lägenhet i Cas Catala, ca 10 min från centrala Palma. Det är väldigt familjevänligt, lätt att ta sig runt på ön och det finns massor att göra.

Om du är där för en weekend, vad vill du absolut inte missa?

Jag skulle hålla mig i och runt Palma. Boka in härliga restauranger på kvällarna och tillbringa dagarna vid vattnet eller på en shoppingrunda i staden.

Har du några stammiskrogar?

Thairestaurangen Koh i Santa Catalina är en favorit – det är också ett mysigt område i Palma med många bra restauranger och barer. Jag skulle även försöka boka in ett besök på Emilio Innobar – en fantastisk restaurang som serverar en crossover av mexikansk och asiatisk mat. Efter middagen kan man hänga kvar i Catalina för en barrunda om man vill.

Vad är roligast att hitta på med barnen?

Mitt bästa tips för en familjeutflykt är Palma Aquarium, som ligger nära flygplatsen. Det är ett stort och häftigt ställe som barnen tycker är toppen.
Om du har tillgång till bil så rekommenderar jag en tur till Puerto de Soller för att äta lunch i hamnen. Sen kan du ställa bilen där och ta en tur med det lilla tåget som går upp till staden Sollers gamla kvarter, där du kan ta en glass eller kaffe och strosa runt i de fina små gränderna.

Om du bara vill ligga och pressa på stranden då?

Det finns så många och väldigt fina stränder på Mallorca, så det är lätt att hitta sin egen favorit. Jag tycker att Virtual Beach Club är härlig. Den ligger nära Palma och är lätt att ta sig till med buss 3 från staden. St Elm är en annan favoritplats, där finns många bra stränder.

Jessica på Nassau Beach Club i Palma.
Jessica på Nassau Beach Club i Palma.

Vi tackar Jessica för bra tips om vad vi inte får missa på Mallorca! Kanske blir hon inte lika ensam på sina smultronställen framöver. Men det gör nog inget, för det är ju charmen med Mallis – det finns alltid nya guldkorn att hitta.

Blir du sugen? TUI flyger direkt till Mallorca på 3h 40 min (beräknat från Stockholm/Arlanda) och vi har massor av resmål och hotell för alla smaker. Passar utmärkt för både weekendresor och längre vistelser.

Mallorcas Beach Clubs – så funkar de

Ett mycket populärt sätt att tillbringa en dag på stranden på Mallorca är att besöka en beach club, eller strandklubb.
  1. Kan vara alltifrån en liten bar på en privat strand, till restauranger och lounger med större utbud.

  2. Erbjuder ofta pool, spabehandlingar och livemusik på kvällarna.

  3. Du betalar inträde för att komma in, men många tycker det är värt det för den lyxiga semesterkänslan där allt är fräscht och finns nära till hands.

  4. Vissa strandklubbar riktar sig specifikt till vuxna, andra har aktiviteter som passar även de yngre familjemedlemmarna, som minigolf och lekland.

Liknande inlägg

En guide till Santa Maria

Santa Maria är en färgglad badort på ön Sal i Kap Verde. Här finns härliga hotell, bra restauranger, en lång strand och små butiker. Vad får man då inte missa i denna fina by? Här är vår guide till Santa Maria.
Towe A Towe A 2019-07-15

Citronhajar på Kap Verde

De böjda tänderna och det vassa luktsinnet gör citronhajen till en av havets mest effektiva köttätare. Den här solojägaren har fått namnet från sin gula färg. Medan deras syn sviktar så hittar de byten genom ampuller som registrerar elektriska fält. Människans syn är som bekant ganska bra i dagsljus, åtminstone så pass bra att du enkelt kan få syn på flera av dessa fantastiska varelser runt Kap Verdes kristallklara vatten.
Carl J Carl J 2019-07-11

Bästa utflykterna på Phuket – från kultur till äventyr

Fyll dina sinnen (och ditt Instagramkonto) med nya intryck bortom hotellpoolen. Thailands största ö Phuket är otroligt rik på upplevelser. Här tipsar vi om allt från snorkling till djungelvandring, buddhistiska tempel, matlagningskurs, flowriding och att bada med elefanter.
Astrid S Astrid S 2019-06-18

7 tips på weekendstäder med härliga stränder! (och 2 bubblare)

Att hösten är här betyder inte att du missat chansen att njuta av sol och bad. Du kan nå värmen utan att flyga i flera timmar eller vara borta i flera veckor. Sensommarvärmen finns närmare än du kanske tror. Här är sju städer i Europa där du enkelt kan kombinera en cityweekend med strandhäng.
Hanna P Hanna P 2019-05-29