Nyhet! Hyr semesterhus med TUI Villas för en mer självständig semesterkänsla

2017-05-19
Jakob R
När du bor i eget hus är semesterkänslan lite annorlunda. Du kan rå om dig själv, leva mer som en lokalinvånare, och kommer lite närmre tanken om att en dag ha ett eget boende i Frankrike, Spanien eller kanske den kroatiska skärgården. Provsmaka drömmen och hyr semesterhus med TUI Villas.

Jag kliver upp på morgonen och tar en sväng ut på balkongen för att ställa min egen väderprognos – det blir varmt idag igen, vilken skräll – för att sen traska iväg till matbutiken och bageriet för att köpa färsk frukt och nybakade baguetter och croissanter. Det är min tur att fixa frukost, så de andra i resesällskapet får en lite längre sovmorgon på sina rum.

När jag kommer tillbaka har inte mycket förändrats, förutom att en av mina morgonpiggare vänner pallrat sig upp för att slå på kaffebryggaren. Vi börjar förbereda frukosten tillsammans och sätter på lite musik med tillräckligt hög volym för att agera väckarklocka åt de som vill upp, men inte så högt att det stör de allra största sjusovarna. Det är ju ändå semester.
Ungefär så börjar ofta dagen när jag och min sambo, tillsammans med åtta av våra vänner, hyr semesterhus tillsammans i Biot, en liten by några kilometer från kusten mellan Nice och Antibes.

Hur skulle din dag se ut? Kanske tar den en annan riktning och börjar med tidig uppgång och frukost på ett närliggande fik, innan ni ger er iväg i bil till en vingård, till stranden, eller något annat äventyr. Det är som alltid på semestern, egentligen. Det blir vad du gör det till. Men det är när du bor i eget semesterhus möjligheterna är som störst att göra som just du vill, utan att behöva förhålla dig till hotellets frukosttider eller andra gästers solstolspaxande.

Hyra hus utomlands med TUI Villas

Nu kan du hyra hus på semestern med TUI Villas. Välj bland över 300 000 semesterhus världen över – från grandiosa villor med pool och trädgård till alpstugor i grönklädda sluttningar och moderna lägenheter mitt i händelsernas centrum. Oftast är det skönt att hyra en egen bil när du bor i semesterhus. Genom vårt samarbete med CarTrawler kan du snabbt och lätt hitta bästa priset på hyrbil för just din semester.

Viktigt att tänka på när du hyr semesterhus

Det finns ett stort utbud av tjänster som förmedlar hushyra utomlands och du kan så klart även hyra av privatpersoner. Det som är viktigt att ha i åtanke är att alla förmedlingar inte erbjuder samma säkerhet och skydd – om du hyr av privatperson gäller till exempel inte konsumentlagstiftningen.
En av TUI Villas grundpelare är trygghet och säkerhet och en del i det arbetet är att ha en kontaktperson på varje resmål och att erbjuda en prisgaranti. Om boendet inte motsvarar beskrivningen på webben utgår en ersättning och om samma boende hyrs ut genom en annan aktör till ett lägre pris står TUI Villas för mellanskillnaden.

Liknande inlägg

Kort flygtid – sommarresor under tre timmar

Platsen i dina semesterdrömmar måste inte ligga på andra sidan jorden. Här guidar vi dig till fina resmål dit du flyger på tre timmar eller mindre. Både palmkantade stränder och pulserande storstäder. Underbart kan vara kort ibland.
Astrid S Astrid S 2019-04-22

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

Vad är ett boutiquehotell - har du koll?

Boutiquehotell brukar beskrivas som lite mindre, chict inredda hotell med en personlig känsla och unik stil och atmosfär. Den här typen av hotell har som fokus att erbjuda sina gäster en alldeles speciell upplevelse eftersom inredning, design, service och mat är något extra. Hotellet i sig kan ofta vara själva anledningen till resan, eller i alla fall en stor anledning – vi guidar dig till några av våra bästa boutiquehotell.
Ulrica T Ulrica T 2019-04-03

Tips på takbarer runt om i världen

Finns det något bättre än att se solnedgången över staden du besöker, på en takterrass med en god drink i handen? Ännu härligare blir det framåt skymning när stadens ljus glimrar som små stjärnor framför dig. Tycker du, precis som jag att det är något magiskt med takbarer? Här har du tips på takbarer värda att spana in!
Johanna N Johanna N 2019-03-31