Nyhet! Hyr semesterhus med TUI Villas för en mer självständig semesterkänsla

2017-05-19
Jakob R
När du bor i eget hus är semesterkänslan lite annorlunda. Du kan rå om dig själv, leva mer som en lokalinvånare, och kommer lite närmre tanken om att en dag ha ett eget boende i Frankrike, Spanien eller kanske den kroatiska skärgården. Provsmaka drömmen och hyr semesterhus med TUI Villas.

Jag kliver upp på morgonen och tar en sväng ut på balkongen för att ställa min egen väderprognos – det blir varmt idag igen, vilken skräll – för att sen traska iväg till matbutiken och bageriet för att köpa färsk frukt och nybakade baguetter och croissanter. Det är min tur att fixa frukost, så de andra i resesällskapet får en lite längre sovmorgon på sina rum.

När jag kommer tillbaka har inte mycket förändrats, förutom att en av mina morgonpiggare vänner pallrat sig upp för att slå på kaffebryggaren. Vi börjar förbereda frukosten tillsammans och sätter på lite musik med tillräckligt hög volym för att agera väckarklocka åt de som vill upp, men inte så högt att det stör de allra största sjusovarna. Det är ju ändå semester.
Ungefär så börjar ofta dagen när jag och min sambo, tillsammans med åtta av våra vänner, hyr semesterhus tillsammans i Biot, en liten by några kilometer från kusten mellan Nice och Antibes.

Hur skulle din dag se ut? Kanske tar den en annan riktning och börjar med tidig uppgång och frukost på ett närliggande fik, innan ni ger er iväg i bil till en vingård, till stranden, eller något annat äventyr. Det är som alltid på semestern, egentligen. Det blir vad du gör det till. Men det är när du bor i eget semesterhus möjligheterna är som störst att göra som just du vill, utan att behöva förhålla dig till hotellets frukosttider eller andra gästers solstolspaxande.

Hyra hus utomlands med TUI Villas

Nu kan du hyra hus på semestern med TUI Villas. Välj bland över 300 000 semesterhus världen över – från grandiosa villor med pool och trädgård till alpstugor i grönklädda sluttningar och moderna lägenheter mitt i händelsernas centrum. Oftast är det skönt att hyra en egen bil när du bor i semesterhus. Genom vårt samarbete med CarTrawler kan du snabbt och lätt hitta bästa priset på hyrbil för just din semester.

Viktigt att tänka på när du hyr semesterhus

Det finns ett stort utbud av tjänster som förmedlar hushyra utomlands och du kan så klart även hyra av privatpersoner. Det som är viktigt att ha i åtanke är att alla förmedlingar inte erbjuder samma säkerhet och skydd – om du hyr av privatperson gäller till exempel inte konsumentlagstiftningen.
En av TUI Villas grundpelare är trygghet och säkerhet och en del i det arbetet är att ha en kontaktperson på varje resmål och att erbjuda en prisgaranti. Om boendet inte motsvarar beskrivningen på webben utgår en ersättning och om samma boende hyrs ut genom en annan aktör till ett lägre pris står TUI Villas för mellanskillnaden.

Liknande inlägg

Durres riviera – solsemester med en twist

Ofta känner du att det kunde vara var som helst vid Medelhavet. Till exempel när du sträcker ut dig på solsängen, beställer ett glas bubbel i strandbaren eller plaskar runt med trampbåt. Samtidigt bjuder Durres riviera på unika upplevelser av mat, kultur och stadsliv. Läs vidare om du vill ha det bästa av två världar.
Astrid S Astrid S 2019-08-24

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14

En guide till Koh Lanta

Med sina härliga stränder, avslappnade stämning och magiska solnedgångar är det inte konstigt att Koh Lanta blivit mångas favoritö i Thailand. I denna guide får du ta del av våra bästa tips om Koh Lantas stränder, utflykter och hotell.
Marie L Marie L 2019-08-06