TUI hjälper gatuhundar och -katter

2019-07-22
Hanna P
Som djurälskare vill man gärna hjälpa alla gatuhundar och -katter som man ser på semestern. Att ta hand om de djuren som lever i närheten av hotellen och i orterna är också viktigt för TUI. Därför har vi lanserat TUI Stray Animal Award som uppmärksammar alla våra hotell som gör det lilla extra för våra fyrfotade vänner.

När man är en djurälskare vill man ibland kunna ta med sig alla hundar och katter man får syn på. Men det är inte alltid den bästa lösningen (varken för dig eller för djuren).

TUI vill göra sitt för att uppmärksamma och hjälpa hotellen som gör det lilla extra för att hjälpa hundarna och katterna på bästa sätt. Därför har vi lansert TUI Stray Animal Award. Till en början har vi testat programmet i Turkiet och på Kap Verde.

TUI finns på flera platser i världen där herrelösa hundar och katter både far illa och blir till ett problem för lokala restauranger och invånare. Med TUI Stray Animal Award hoppas vi kunna hjälpa både djur och människor.

Mer om TUI Stray Animal Award

TUI Stray Animal Award går till de hotellen som hjälper de herrelösa djuren som lever i närområdet.

För att certifieras ska hotellen...

  • Samarbeta med lokala välgörenhetsorganisationer och veterinärer
  • Ordna ett område där de regelbundet matar djuren
  • Se till att maten är näringsriktig och inte t ex rester från den egna restaurangen
  • Matningsområdet ska städas regelbundet
  • Ha koll på djuren - om de verkar skadade eller sjuka ska hotellet kontakta veterinär

Hotellets gäster ska också informeras om hotellets arbete med herrelösa djur och få veta hur de bäst kan hjälpa till.

TUI Stray Animal Award

Kap Verde-hotell som certifierats

Här är några exempel på TUI-hotell på Kap Verde du kan boka om du vill stödja arbetet med att hjälpa gatuhundar- och katter.

Turkiet-hotell som certifierats

Här är några exempel på TUI-hotell I Turkiet du kan boka om du vill stödja arbetet med att hjälpa gatuhundar- och katter.

Hur kan du hjälpa herrelösa djur på semestern?

  • Ta aldrig med ett djur upp på ditt hotellrum
  • Mata inte djur i närheten av restauranger
  • Ta inte valpar eller kattungar från gatan (du riskerar att skilja dem från föräldrarna)
  • Om du hittar ett djur som är skadat eller sjukt - kontakta lokala organisationer eller veterinär
TUI Stray Animal Award

Liknande inlägg

Hotell på Kanarieöarna där All Inclusive ingår

Vill du veta exakt vad din semesterresa kommer att kosta och att det alltid finns mat som hela familjen gillar? Då kan det vara läge att boka ett hotell där All Inclusive ingår i priset. Här listar vi hotell på Kanarieöarna där All Inclusive ingår i priset.
Towe A Towe A 2019-08-20

Så skapas en hållbar framtid för elefanter i Asien

Elefantridning och elefantshower är ett stressmoment för elefanter. Samtidigt fortsätter många turister att besöka dessa evenemang och utflykter. TUI Care Foundation och World Animal Protection har därför slagit ihop sina kloka huvuden för att skapa en bättre tillvaro för cirka 1 500 asiatiska elefanter i fångenskap till år 2020. Huvudfokus kommer att ligga på Thailand, men projektet kommer även att täcka andra delar där elefantpopulation i fångenskap är stor: Laos, Kambodja, Nepal, Indien och Sri Lanka.
Carl J Carl J 2019-07-25

Hotell på Mallorca där All Inclusive ingår

Att leta restaurang på tom mage är aldrig kul. Att gå från det ena stället till det andra och känna att det inte finns något för alla i familjen. Energin tryter och humöret dippar. Välj istället ett hotell där All Inclusive ingår i priset och gå till dukat bord frukost, lunch och middag.
Towe A Towe A 2019-06-10

Hotell i Grekland – med din egen pool

Drömmer du om en Greklandssemester där du har en alldeles egen pool i anslutning till rummet? Här har vi samlat ihop sju tips på hotell där du kan boka rum med privat pool! Välj bland öar som Kreta, Rhodos, Samos, Korfu, Kos och Zakynthos.
Marie L Marie L 2019-05-13