2019-07-22

TUI hjälper gatuhundar och -katter

Som djurälskare vill man gärna hjälpa alla gatuhundar och -katter som man ser på semestern. Att ta hand om de djuren som lever i närheten av hotellen och i orterna är också viktigt för TUI. Därför har vi lanserat TUI Stray Animal Award som uppmärksammar alla våra hotell som gör det lilla extra för våra fyrfotade vänner.

När man är en djurälskare vill man ibland kunna ta med sig alla hundar och katter man får syn på. Men det är inte alltid den bästa lösningen (varken för dig eller för djuren).

TUI vill göra sitt för att uppmärksamma och hjälpa hotellen som gör det lilla extra för att hjälpa hundarna och katterna på bästa sätt. Därför har vi lansert TUI Stray Animal Award. Till en början har vi testat programmet i Turkiet och på Kap Verde.

TUI finns på flera platser i världen där herrelösa hundar och katter både far illa och blir till ett problem för lokala restauranger och invånare. Med TUI Stray Animal Award hoppas vi kunna hjälpa både djur och människor.

Mer om TUI Stray Animal Award

TUI Stray Animal Award går till de hotellen som hjälper de herrelösa djuren som lever i närområdet.

För att certifieras ska hotellen...

  • Samarbeta med lokala välgörenhetsorganisationer och veterinärer
  • Ordna ett område där de regelbundet matar djuren
  • Se till att maten är näringsriktig och inte t ex rester från den egna restaurangen
  • Matningsområdet ska städas regelbundet
  • Ha koll på djuren - om de verkar skadade eller sjuka ska hotellet kontakta veterinär

Hotellets gäster ska också informeras om hotellets arbete med herrelösa djur och få veta hur de bäst kan hjälpa till.

TUI Stray Animal Award

Kap Verde-hotell som certifierats

Här är några exempel på TUI-hotell på Kap Verde du kan boka om du vill stödja arbetet med att hjälpa gatuhundar- och katter.

Turkiet-hotell som certifierats

Här är några exempel på TUI-hotell I Turkiet du kan boka om du vill stödja arbetet med att hjälpa gatuhundar- och katter.

Hur kan du hjälpa herrelösa djur på semestern?

  • Ta aldrig med ett djur upp på ditt hotellrum
  • Mata inte djur i närheten av restauranger
  • Ta inte valpar eller kattungar från gatan (du riskerar att skilja dem från föräldrarna)
  • Om du hittar ett djur som är skadat eller sjukt - kontakta lokala organisationer eller veterinär
TUI Stray Animal Award

Liknande inlägg

Framtida förebilder på Curacao

Den tropiska pärlan Curacao har mångsidig kultur, kristallklart vatten och sommar året om. Öns rika natur och historia har lämnat ett värdefullt arv. För att bevara allt vackert ön har att bjuda på, så vill TUI Care Foundation bidra till att miljöutbilda framtidens lärare.
Carl J Carl J 2019-09-24

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

RIU - från paradisstrand till storstad

RIU-hotellen har många återkommande gäster, mat i toppklass, service utöver det vanliga och alltid bra lägen. Vad du kanske inte visste är att RIU finns både på paradisöar och i glittrande storstäder. Här är några fantastiska RIU-hotell du bör boka snarast.
Towe A Towe A 2019-09-16

Hotell på Kanarieöarna där All Inclusive ingår

Vill du veta exakt vad din semesterresa kommer att kosta och att det alltid finns mat som hela familjen gillar? Då kan det vara läge att boka ett hotell där All Inclusive ingår i priset. Här listar vi hotell på Kanarieöarna där All Inclusive ingår i priset.
Towe A Towe A 2019-08-20