Hitta boutiquehotellet med rätt känsla på Mallorca

2017-07-23
Eva S
Shopping, takbarer och hotell som andas design och skön atmosfär. I den lilla storstaden Palma de Mallorca finns allt en trendmedveten cityälskare kan önska. Vi guidar dig till de bästa boutiquehotellen.

Palma de Mallorca

Att ett hotell ska vara mer än bara tak över huvudet är vi många som är överens om. Och visst faller vi för hotellrum med tjusig hemma-hos-känsla, vackra kuddar i drivor, vita krispiga lakan och lyxigt löddrande duschcremer i badrummet.

I Palma finns en rad livsstilshotell med individuellt inredda rum och lounger att softa i mellan varven på stan. Hotell där du får en totalupplevelse åt det lyxigare hållet. Vissa satsar på gourmetrestauranger och takbarer, andra sticker ut genom att ha en egen beach club. Här är några tips för dig som vill bo på boutiquehotell i Palma.

tui-boutiquehotell-puro-mallorca-inredning
Hotell Puro matchar gärna etnochict med mycket vitt.

Hotell Puro – unikt hotell med välkänd beach club

Etnochic inredning med mörka träslag och vitt, vitt, vitt. "Miami möter Marrakesh" som magasinet Conde Nast Traveller beskrivit hotell Puro. Kliver du ut på gatan befinner du dig i mysiga La Lonjas gränder. Suktar du efter svalka fixar hotellet transport till sin beach club Puro Beach i C’an Pastilla. En dag vid poolen på en balinesisk solbädd med ett glas mousserande tillhands är den perfekta twisten på storstadssemestern!

tui-mallorca-boutiquehotell-jaime-III
HM Jaime III, Palma de Mallorca, bjuder på mycket foton och skulpturer.

På Hotell HM Jaime III står konsten i fokus

Här är modern konst den röda tråden. I varje hörn av HM Jaime III överraskas du av måleri, foton eller skulpturer (ibland i djärva former). Även rummen har fått sin prägel av ett eller flera konstverk. Hotellets egen prisvärda restaurang Jaime 3 Food & Drinks har fått fina betyg på tripadvisor; missa inte söndagsbrunchen med en paella i gourmetklass.

tui-boutiquehotell-hm-balanguera-palma-de-mallorca-badrum
Badrummet på HM Balanguera, Palma de Mallorca, hyllar naturen
HM Balanguera, Palma de Mallorca

Hotell HM Balanguera – skandinaviskt ljust men mysigt

Stilen är skandinaviskt blond med material som sten, ljust trä och rotting. På HM Balanguera är allt stilrent och minimalistiskt in i minsta detalj, med vitkalkade stenväggar och linnetextilier. Men känslan är mer varmt lyxig än steril och på takterrassen kan du slå dig ner i en mjuk loungesoffa och ta en drink i solnedgången. Från hotellet är det gångavstånd till stranden, den som vill kan hyra cykel och trampa in till citykärnan.

Sugen på att resa till Mallorca?
Läs våra insidertips om vad man kan göra på Mallorca och våra bästa Palma-tips.

Här kan du läsa mer om TUIs hotell på Mallorca.

Liknande inlägg

Barbados – ett perfekt resmål för en romantisk semester

Bländande vita stränder, turkost vatten och tropisk grönska. Barbados har verkligen allt du kan förvänta dig av ett karibiskt paradis, och lite till. Simma med sköldpaddor, besök botaniska trädgårdar och avsluta dagen på klipporna vid Northpoint framför en magisk solnedgång. Det är helt klart till Barbados du ska åka till för att få en riktigt romantisk resa med din kärlek.
Johanna N Johanna N 2019-02-27

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Nyårsweekend - hit ska du åka

Ta några extra lediga dagar och fira nyår utomlands. Säg hej då till det gamla och skåla in det nya året på en helt ny plats i Europa. Upptäck nya platser, njut av god mat, härliga hotell, känn historiens vingslag och få minnen för livet under din nyårsweekend. Här kommer 5 tips på städer som firar nyår lite extra bra.
Towe A Towe A 2018-12-11

Vad betyder glamping?

Glamping är när du kombinerar det bästa med camping och det bästa med en riktigt lyxig hotellupplevelse. Det är ett fenomen som växer för varje år och har blivit mer än bara en lyxig variant av en campingplats. Läs vidare om vad glamping är, var du göra det och om TUIs nya glampinghotell.
Hanna P Hanna P 2018-09-18