Hitta boutiquehotellet med rätt känsla på Mallorca

2017-07-23
Eva S
Shopping, takbarer och hotell som andas design och skön atmosfär. I den lilla storstaden Palma de Mallorca finns allt en trendmedveten cityälskare kan önska. Vi guidar dig till de bästa boutiquehotellen.

Palma de Mallorca

Att ett hotell ska vara mer än bara tak över huvudet är vi många som är överens om. Och visst faller vi för hotellrum med tjusig hemma-hos-känsla, vackra kuddar i drivor, vita krispiga lakan och lyxigt löddrande duschcremer i badrummet.

I Palma finns en rad livsstilshotell med individuellt inredda rum och lounger att softa i mellan varven på stan. Hotell där du får en totalupplevelse åt det lyxigare hållet. Vissa satsar på gourmetrestauranger och takbarer, andra sticker ut genom att ha en egen beach club. Här är några tips för dig som vill bo på boutiquehotell i Palma.

tui-boutiquehotell-puro-mallorca-inredning
Hotell Puro matchar gärna etnochict med mycket vitt.

Hotell Puro – unikt hotell med välkänd beach club

Etnochic inredning med mörka träslag och vitt, vitt, vitt. "Miami möter Marrakesh" som magasinet Conde Nast Traveller beskrivit hotell Puro. Kliver du ut på gatan befinner du dig i mysiga La Lonjas gränder. Suktar du efter svalka fixar hotellet transport till sin beach club Puro Beach i C’an Pastilla. En dag vid poolen på en balinesisk solbädd med ett glas mousserande tillhands är den perfekta twisten på storstadssemestern!

tui-mallorca-boutiquehotell-jaime-III
HM Jaime III, Palma de Mallorca, bjuder på mycket foton och skulpturer.

På Hotell HM Jaime III står konsten i fokus

Här är modern konst den röda tråden. I varje hörn av HM Jaime III överraskas du av måleri, foton eller skulpturer (ibland i djärva former). Även rummen har fått sin prägel av ett eller flera konstverk. Hotellets egen prisvärda restaurang Jaime 3 Food & Drinks har fått fina betyg på tripadvisor; missa inte söndagsbrunchen med en paella i gourmetklass.

tui-boutiquehotell-hm-balanguera-palma-de-mallorca-badrum
Badrummet på HM Balanguera, Palma de Mallorca, hyllar naturen
HM Balanguera, Palma de Mallorca

Hotell HM Balanguera – skandinaviskt ljust men mysigt

Stilen är skandinaviskt blond med material som sten, ljust trä och rotting. På HM Balanguera är allt stilrent och minimalistiskt in i minsta detalj, med vitkalkade stenväggar och linnetextilier. Men känslan är mer varmt lyxig än steril och på takterrassen kan du slå dig ner i en mjuk loungesoffa och ta en drink i solnedgången. Från hotellet är det gångavstånd till stranden, den som vill kan hyra cykel och trampa in till citykärnan.

Sugen på att resa till Mallorca?
Läs våra insidertips om vad man kan göra på Mallorca och våra bästa Palma-tips.

Här kan du läsa mer om TUIs hotell på Mallorca.

Liknande inlägg

TUI hjälper gatuhundar och -katter

Som djurälskare vill man gärna hjälpa alla gatuhundar och -katter som man ser på semestern. Att ta hand om de djuren som lever i närheten av hotellen och i orterna är också viktigt för TUI. Därför har vi lanserat TUI Stray Animal Award som uppmärksammar alla våra hotell som gör det lilla extra för våra fyrfotade vänner.
Hanna P Hanna P 2019-07-22

Sevärdheter i Aten - 10 tips

Aten är en utav de hetaste weekendstäderna just nu, här finns allt du behöver och lite till. Läs våra tips till staden och vad du inte får missa när du reser dit.
Towe A Towe A 2019-07-03

All Inclusive-hotell på Kap Verde – 7 tips

En av de tuffaste sakerna inför en resa är att räkna på din dagliga buffert. Du frågar dig inför resan vad alla smaskigheter, svalkande drycker och äventyrligheter kommer att kosta under resans gång. Väl på plats i Kap Verde får du en lätt förnimmelse av nybakat bröd, krispig bacon, äggröra och färsk frukt. Du tänker: ”Just det, varför hoppade vi frukosten som tillval?”. Med All Inclusive garanterar du dig själv att inte missa några godsaker utan att tänka på något. Vi bjuder på en guide till de bästa hotellen!
Carl J Carl J 2019-06-24

Hotell på Mallorca där All Inclusive ingår

Att leta restaurang på tom mage är aldrig kul. Att gå från det ena stället till det andra och känna att det inte finns något för alla i familjen. Energin tryter och humöret dippar. Välj istället ett hotell där All Inclusive ingår i priset och gå till dukat bord frukost, lunch och middag.
Towe A Towe A 2019-06-10