Hitta boutiquehotellet med rätt känsla på Mallorca

Shopping, takbarer och hotell som andas design och skön atmosfär. I den lilla storstaden Palma de Mallorca finns allt en trendmedveten cityälskare kan önska. Vi guidar dig till de bästa boutiquehotellen.

Palma de Mallorca

Att ett hotell ska vara mer än bara tak över huvudet är vi många som är överens om. Och visst faller vi för hotellrum med tjusig hemma-hos-känsla, vackra kuddar i drivor, vita krispiga lakan och lyxigt löddrande duschcremer i badrummet.

I Palma finns en rad livsstilshotell med individuellt inredda rum och lounger att softa i mellan varven på stan. Hotell där du får en totalupplevelse åt det lyxigare hållet. Vissa satsar på gourmetrestauranger och takbarer, andra sticker ut genom att ha en egen beach club. Här är några tips för dig som vill bo på boutiquehotell i Palma.

tui-boutiquehotell-puro-mallorca-inredning
Hotell Puro matchar gärna etnochict med mycket vitt.

Hotell Puro – unikt hotell med välkänd beach club

Etnochic inredning med mörka träslag och vitt, vitt, vitt. "Miami möter Marrakesh" som magasinet Conde Nast Traveller beskrivit hotell Puro. Kliver du ut på gatan befinner du dig i mysiga La Lonjas gränder. Suktar du efter svalka fixar hotellet transport till sin beach club Puro Beach i C’an Pastilla. En dag vid poolen på en balinesisk solbädd med ett glas mousserande tillhands är den perfekta twisten på storstadssemestern!

tui-mallorca-boutiquehotell-jaime-III
HM Jaime III, Palma de Mallorca, bjuder på mycket foton och skulpturer.

På Hotell HM Jaime III står konsten i fokus

Här är modern konst den röda tråden. I varje hörn av HM Jaime III överraskas du av måleri, foton eller skulpturer (ibland i djärva former). Även rummen har fått sin prägel av ett eller flera konstverk. Hotellets egen prisvärda restaurang Jaime 3 Food & Drinks har fått fina betyg på tripadvisor; missa inte söndagsbrunchen med en paella i gourmetklass.

tui-boutiquehotell-hm-balanguera-palma-de-mallorca-badrum
Badrummet på HM Balanguera, Palma de Mallorca, hyllar naturen
HM Balanguera, Palma de Mallorca

Hotell HM Balanguera – skandinaviskt ljust men mysigt

Stilen är skandinaviskt blond med material som sten, ljust trä och rotting. På HM Balanguera är allt stilrent och minimalistiskt in i minsta detalj, med vitkalkade stenväggar och linnetextilier. Men känslan är mer varmt lyxig än steril och på takterrassen kan du slå dig ner i en mjuk loungesoffa och ta en drink i solnedgången. Från hotellet är det gångavstånd till stranden, den som vill kan hyra cykel och trampa in till citykärnan.

Sugen på att resa till Mallorca?
Läs våra insidertips om vad man kan göra på Mallorca och våra bästa Palma-tips.

Här kan du läsa mer om TUIs hotell på Mallorca.