2019-01-02

Hit reste vi 2018

Det är dags att summera reseåret 2018 och vart reste då TUIs resenärer? Här kommer de 10 mest populära resmålen detta år. Vilka har du också besökt?

10. Lanzarote, Spanien

På tionde plats hittar vi vulkanön Lanzarote. Den lockar turister med fina stränder, bra golfbanor, ett spännande landskap och härliga restauranger och kvällsnöjen.

lanzarote, playa blanca
Playa Blanca på Lanzarote

9. Krabi, Thailand

På plats nummer nio kommer Krabi i Thailand. Många som flyger till Krabi åker vidare til Koh Lanta för att leva barfotaliv och känna lugnet i några veckor.

pad that thailand
Thailand lockar inte bara med sol och bad, maten är också ljuvlig.

8. Phuket, Thailand

På åttonde plats hittar vi också härliga Thailand och Phuket. Du kan resa till Thailand året om med TUI men det är vintersäsongen som dominerar. Khao Lak är ett populärt resmål nära Phuket och många väljer att bo på hotellet TUI Family Life Mai Khao Lak.

Coconut Beach Khao Lak
Coconut Beach på Khao Lak

7. Turkiet

På sjunde plats hamnar Turkiet som har gjort comeback och det är många saker som lockar med detta land. Solsäkert, värmen stannar länge, hotellen håller hög klass och dessutom är Turkiet ett prisvärt resmål där du får mycket för pengarna.

turkiet
Turkiets magiska stränder lockar många.

6. Teneriffa, Spanien

Kanarieöarnas största ö Teneriffa ligger på sjätte plats. Hit reser vi sommar som vinter. Värmemässigt är det svensk sommar året runt. Bada, sola, njut av tapas och härliga hotell och vulkanen Teide är ett spännande utflyktsmål.

teneriffa
Solnedgång över Teneriffa

5. Rhodos, Grekland

Rhodos är Greklands nästa största ö och tar hem femteplatsen på denna lista. Här ligger två utav våra mest populära TUI Family Life-hotell; Aegean Blue och Aegean Park. Missa inte den pittoreska byn Lindos och ett besök till Rhodos stad.

rhodos
TUI Family Life Aegean Blue är en storfavorit på Rhodos.

4. Kreta, Grekland

Den grekiska ön Kreta hamnar på fjärde plats. Kreta är en utav Greklands mest barnvänliga öar. Men den erbjuder så mycket mer! Hyr bil och känn historiens vingslag vid Knossos, ta båten till vackra Luotro, besök söderhavsstranden Elafonissi med rosa korallstrand och strosa i Chanias gränder.

elafonissi kreta
Elafonissi är ett utav vårt populäraste utflyktmål på Kreta. Det är lätt att se varför.

3. Cypern

Cypern tar bronset 2018. Få Medelhavsöar är så solsäkra som Cypern, hit kommer värmen tidigt på våren och stannar ända in i november. Cypern har Medelhavets klaraste vatten och våra hotell Blue Star Atlantica Mare Village och TUI Family Life Nausicaa Beach är favoriter hos barnfamiljer.

cypern hav
Cyperns otroligt klara vatten.

2. Mallorca, Spanien

Andra platsen år 2018 kniper Mallorca. Hit åker vi för en vecka sol och bad under sommaren men också för kortare weekends vår och höst. I Alcudia är det den 14 km långa sandstranden och det turkosa havet som lockar. Storstaden Palma har härlig shopping, bra tapasbarer och mysiga boutiquehotell. Även Palma Nova, några mil sydöst om Palma är väldigt populärt. Hotellet TUI Family Life Alcudia Pins är utan tvekan vår storfavorit.

alcudia pins
Stranden utanför vårt familjehotell Alcudia Pins.

1. Gran Canaria, Spanien

Gran Canaria är favoriten som håller år efter år. 2018 års vinnare är denna mångsidiga och frodiga ö och det är kanske inte så konstigt? Solen skiner vinter som sommar, det finns hotell för alla smaker och naturen är osannolikt vacker. Att avstånden på ön inte är speciellt stora gör att du på förmiddagen kan lapa sol på den långa stranden vid Maspalomas, spendera eftermiddagen i bergen där du vandrar, besöker vingårdar och apelsinlundar för att sedan avsluta dagen på en takbar i Las Palmas.

gran canaria
Avsluta dagen på en takbar i Las Palmas

Och vilka nådde inte riktigt topp 10? Jo, Sal på Kap Verde, grekiska Kos och Samos och Italiens pärla Sardinien.

Det blir spännande att se om de når topp 10-listan nästa år, eller vilka resetrender och resmål som blir populärast 2019. Med denna inspirerande lista önskar vi i alla fall er alla ett Gott Nytt och trevligt reseår!