Gränslöst golfande längs Algarvekusten

2017-07-04
Jessica E
Är, eller vill du bli, en golfare? Portugal utgör en stark lockelse för hängivna golfare. Och har man någon gång upplevt en runda på en av banorna vid havet är det inte svårt att förstå varför.

Är, eller vill du bli, en golfare?

Portugal utgör en stark lockelse för hängivna golfare. Och har man någon gång upplevt en runda på en av banorna vid havet är det inte svårt att förstå varför.

Portugal har en lång historia som turistland; det omnämndes i engelska resehandböcker redan på 1500-talet. Landet i allmänhet, och Algarvekusten i synnerhet, är känt för sina många golfbanor. Här finns ett 40-tal och två av de bästa ligger utanför kuststaden Tavira. Hit reser många hängivna, närmast fanatiska golfspelare.

Men det är ingen skam att fortfarande harva runt på hcp 30+, efter många mils vandring i den gröna öknen.

Från 12:ans tee på Quinta da Ria har man havet direkt till vänster, man kan känna doften av pinjeträden och efter dagens runda väntar en omfattande vinlista i någon av de två barerna på TUIs hotell Robinson Club Quinta da Ria intill. Den ena baren ligger direkt vid stranden - ett läge som gjort för gränslös njutning efter timmar på banan.

Från 12:ans tee på Quinta da Ria har man havet direkt till vänster, man kan känna doften av pinjeträden och efter dagens runda väntar en omfattande vinlista i någon av de två barerna på TUIs hotell Robinson Club Quinta da Ria intill. Den ena baren ligger vid stranden; ett läge som gjort för gränslös njutning.

Algarvekusten

Banorna Quinta Da Ria och Quinta de Cima har designats av Rocky Roquemore. Smaka på namnet: Rocky Roquemore. Slagkraftigt som en proffsboxare, men bakom namnet döljer sig en internationellt erkänd bandesigner från South Carolina, vars familj utvecklade golfbanor redan för femtio år sedan.

Algarve - tre tips

  1. Tavira är en av kustens allra vackraste städer. Det är ingen turistort i bemärkelsen att det erbjuds shopping, barer och nattliv. Staden lockar däremot med utsökta, lokala restauranger som serverar nyfångad tonfisk, barer som gärna serverar färskpressad apelsinjuice – och stränderna är glest besökta.

  2. Hyr bil och kör längs Algarvekusten så får du uppleva häpnandsväckande vyer!

  3. Ta en tur till Lagos - en stad med en charmerande gammal stadsdel, magnifika stränder och stort utbud av restauranger och kvällsnöjen.

Hyr bil till Algarvesemestern så du får uppleva så mycket som möjligt!

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Hotell i Grekland – med din egen pool

Drömmer du om en Greklandssemester där du har en alldeles egen pool i anslutning till rummet? Här har vi samlat ihop sju tips på hotell där du kan boka rum med privat pool! Välj bland öar som Kreta, Rhodos, Samos, Korfu, Kos och Zakynthos.
Marie L Marie L 2019-05-13

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Klimatkompenserade familjehotell

TUI FAMILY LIFE heter hotellen för familjens bästa semester. Där hittar du allt från stora pooler till barnklubbar, fitnesspass, hälsosam mat och mycket annat. Men inte nog med det. Vi på TUI är dessutom det enda företaget i resebranschen som klimatkompenserar vårt främsta hotellkoncept för familjer. Och för den delen alla våra andra koncepthotell också.
Astrid S Astrid S 2019-05-07