2017-07-04

Gränslöst golfande längs Algarvekusten

Är, eller vill du bli, en golfare? Portugal utgör en stark lockelse för hängivna golfare. Och har man någon gång upplevt en runda på en av banorna vid havet är det inte svårt att förstå varför.

Är, eller vill du bli, en golfare?

Portugal utgör en stark lockelse för hängivna golfare. Och har man någon gång upplevt en runda på en av banorna vid havet är det inte svårt att förstå varför.

Portugal har en lång historia som turistland; det omnämndes i engelska resehandböcker redan på 1500-talet. Landet i allmänhet, och Algarvekusten i synnerhet, är känt för sina många golfbanor. Här finns ett 40-tal och två av de bästa ligger utanför kuststaden Tavira. Hit reser många hängivna, närmast fanatiska golfspelare.

Men det är ingen skam att fortfarande harva runt på hcp 30+, efter många mils vandring i den gröna öknen.

Från 12:ans tee på Quinta da Ria har man havet direkt till vänster, man kan känna doften av pinjeträden och efter dagens runda väntar en omfattande vinlista i någon av de två barerna på TUIs hotell Robinson Club Quinta da Ria intill. Den ena baren ligger direkt vid stranden - ett läge som gjort för gränslös njutning efter timmar på banan.

Från 12:ans tee på Quinta da Ria har man havet direkt till vänster, man kan känna doften av pinjeträden och efter dagens runda väntar en omfattande vinlista i någon av de två barerna på TUIs hotell Robinson Club Quinta da Ria intill. Den ena baren ligger vid stranden; ett läge som gjort för gränslös njutning.

Algarvekusten

Banorna Quinta Da Ria och Quinta de Cima har designats av Rocky Roquemore. Smaka på namnet: Rocky Roquemore. Slagkraftigt som en proffsboxare, men bakom namnet döljer sig en internationellt erkänd bandesigner från South Carolina, vars familj utvecklade golfbanor redan för femtio år sedan.

Algarve - tre tips

  1. Tavira är en av kustens allra vackraste städer. Det är ingen turistort i bemärkelsen att det erbjuds shopping, barer och nattliv. Staden lockar däremot med utsökta, lokala restauranger som serverar nyfångad tonfisk, barer som gärna serverar färskpressad apelsinjuice – och stränderna är glest besökta.

  2. Hyr bil och kör längs Algarvekusten så får du uppleva häpnandsväckande vyer!

  3. Ta en tur till Lagos - en stad med en charmerande gammal stadsdel, magnifika stränder och stort utbud av restauranger och kvällsnöjen.

Hyr bil till Algarvesemestern så du får uppleva så mycket som möjligt!

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

RIU - från paradisstrand till storstad

RIU-hotellen har många återkommande gäster, mat i toppklass, service utöver det vanliga och alltid bra lägen. Vad du kanske inte visste är att RIU finns både på paradisöar och i glittrande storstäder. Här är några fantastiska RIU-hotell du bör boka snarast.
Towe A Towe A 2019-09-16

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12