Framtida förebilder på Curacao

Den tropiska pärlan Curacao har mångsidig kultur, kristallklart vatten och sommar året om. Öns rika natur och historia har lämnat ett värdefullt arv. För att bevara allt vackert ön har att bjuda på, så vill TUI Care Foundation bidra till att miljöutbilda framtidens lärare.

Arawakerna sägs vara de första som befolkade ön. Nederländska Konungadömets handel med Hansan under 1600-talet placerade landet mitt i guldregnet. Bland många inkomstkällor var slavhandel en av de viktigaste, och dessvärre blev Curacao en strategisk punkt för just detta.

tui curacao hållbarhet

Vatten i världsklass

Idag är läget betydligt lugnare i detta mecka för soldyrkare och äventyrslystna. För att lokalbor och gäster ska kunna fortsätta njuta av allt det vackra denna paradislika ö har att bjuda på är hållbarhetsarbetet enormt viktigt, inte minst för oss på TUI.

hållbarhet plast curacao

Stoppa ökad nedskräpning

Det är inte svårt att förstå varför ön, med sina gyllene stränder och svajande palmer, attraherar så många typer av gäster. Tyvärr finns en hel del skräp runt stränderna och vägsidorna, både på grund av ett bristfälligt avfallshanteringssystem samt en onödig nedskräpning. Skräpet liksom utmaningarna växer, och en ökad kunskap inom hållbarhetsområdet är en nödvändig del att i vända den negativa trenden.

Utöver avfall från den genomsnittliga turisten på ön, så producerar öns drygt 160 000 invånare i snitt 3,7 kg avfall per person, varje dag. Utan ett fungerande återvinningssystem resulterar detta i att mängder av aluminiumburkar, plastpåsar och annat att hamna på gatorna. Skräp som slutligen ofta letar sig ut i havet. Återvinningsstationer har därför satts upp för att sortera och återvinna skräpet.

förebilder curacao tui stränder plast hållbarhet

Miljöutbildar framtidens lärare

TUI Junior Academy Curacao är ett utbildningsprogram som undervisar framtidens lärare om miljöhot, återvinning och hållbarhet. TUI Care Foundation och Greenkidz ska lära 120 lärare på University of Curacao att inspirera och motivera grundskoleelever att bättre ta hand om miljön.

I slutet av det här programmet ska deltagarna och de framtida lärarna genomgå en praktik på grundskolor i området. På det sättet ska de nå cirka 2 000 barn i de lokala skolorna. För att ytterligare öka medvetenheten bland lokalborna på Curacao kommer undervisningsmaterialet som utvecklats under projektet att vara helt gratis och tillgängliga för alla 50 grundskolor på ön, vilket i sin tur gör att 8 000 skolbarn kan dra nytta av innovationer och verktyg inom miljöutbildning.

hållbar framtid curacao stränder tui