Förläng Pride 2018 med en resa

Bara för att Pride 2018 är över i Stockholm och i Norden betyder det inte att det är slut för i år. Läs vidare om du vill ha tips på hur du förlänger Pride 2018 med en resa och hur du kan "tjuvstarta" på Pride 2019. Dessutom har vi två roliga HBTQ-milstolpar att ta upp för 2018.

2018 står Tel Aviv och kryssningar för två roliga milstolpar när det gäller Pride och HBTQ. Och om du läser vidare får du dessutom ett tips på hur du kan förlänga det nuvarande Pride-året eller få en tidig start på Pride 2019.

Celebrity Cruise - en nautisk milstolpe för Pride i kryssningsvärlden

2018 var första året som ett samkönat par kunde vigas lagligt ombord. Det skedde ombord på Celebrity Equinox. Det lyckliga paret var Francisco Vargas och Benjamin Gray, deras vigselförrättare var ingen mindre än fartygskaptenen Dimitrios Manetas.

"There are only so many firsts in life, and we are thrilled to be the first-ever LGBTQ+ couple to marry at sea. We are humbled to follow the trailblazers in the LGBTQ+ community who paved the way for us." - Benjamin Gray

Dessutom har Celebrity en Pride-månad - Pride at Sea – som är den enda Pride-paraden till havs. Det är en slags stafettfest där varje skepp skickar över "stafettpinnen" till andra skepp. När månaden är över har paraden färdats över 10 000 nautiska mil.

Nästa Pride at Sea börjar i juni 2019.

Tel Aviv Pride firar 20 år!

Även om framstegs har gjorts så är Tel Aviv Pride den första, och än så länge, den enda Pride-paraden i Mellanöstern. 2018 firades dessutom 20 års jubileum för paraden som började 1998.

Paraden som också känns som en enda stor gatufest inleds med flera inspirerande talare. På eftermiddagen går paraden från Ben Tsiyon-boulevarden och passerar den populära gatan Ben Yehuda. Paraden avslutas med en stor strandfest som fortsätter långt in på morgonen. I år slog dessutom paraden rekord med 250 000 besökare och festligheterna kröntes med året Eurovisionvinnare – Netta Barzilai.

Nästa Tel Aviv Pride hålls 14 juni 2019.

TUI - Pride 2018
Både på Gran Canaria och i Tel Aviv kan du kombinera två av det bästa här i livet - härlig karneval-feeling och strandliv!

Pride 2018 & Pride 2019 i Maspalomas

Tack vare sitt härliga väder kan Gran Canaria stoltsera med en Pride-parad både på vintern och våren. Gran Canaria är dessutom känt för att vara ett HBTQ-vänligt resmål. Här hyllas all kärlek mellan människor. Själva festivalen samlar 50 000 besökare till poolparties, utställningar, konserter och givetvis till paraden i Maspalomas.

Förutom sina två Pride-fester varje år så har du som alltid Gran Canarias stränder, sanddyner och storslagna natur på bekvämt avstånd från festligheterna. I den charmiga huvudstaden Las Palmas kan du dessutom shoppa, äta tapas, besöka marknader och ligga på stranden på en och samma dag.

Nästa Maspolomas Pride hålls 5-11 november 2018 och 5-12 maj 2019.

Missa inte att kolla in vår topplistan på några av de mest spektakulära Pridefestivalerna världen över för lite extra inspiration för Pride 2019!