Inspiration
Fisktacos  med guacamole – en smak av Mexico

Fisktacos med guacamole – en smak av Mexico

2018-07-20

Vill du uppleva Mexico på hemmaplan? Byt fredagstacosen till fisktacos med guacamole och tomatsallad och dröm dig tillbaka till Mexicos stränder och gudomliga kök.

Mexico bjuder på kritvita stränder året, solsäkert klimat, kokospalmer och god mat. Har du inte möjlighet att resa till Mexico just nu kan du istället laga dessa fisktacos och drömma dig bort till Isla de Holbox. Pastellfärgade hus, små butiker med konsthantverk, långa stränder, mysiga och mysigt kvällsliv kring det lilla torget.

Fisktacos med guacamole

4 portioner

50g torsk eller annan fisk med fast, vitt kött
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko ströbröd
2 dl riven lagrad ost
neutral olja till stekning

Guacamole
2 avokados
0,5 pressad limesaft
0,5 röd chili, finhackad

Pico de gallo (tomatsallad)
250g körsbärstomater i klyftor
0,5 vitlöksklyfta, riven
1 rödlök, finhackad
0,5 kruka försk koriander
2 tsk chipotlepasta

Till servering
200 g mini tortilla
3 dl majs
05. kruka färsk koriander
citron eller lime i klyftor
2 dl gräddfil

Gör så här
1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen. Smaka av med salt.
2. Mosa avokadorna med gaffel och vänd runt med lime och chili. Smaka av med salt.
3. Skär fisken i ca 12 bitar. Salta. Doppa bitarna i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist i en blanning av panko och ost.
4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken på medelvärme till fin yta runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Servera fisken med pico de gallo, guacamole och klassiska tillbehör som tortillabröd, majs, koriander, lime och gräddfil.

Här guidar vi dig till den perfekta äkta mexikanska guacamolen.

Om du inte kan få nog av mexikanska smaker hittar du fler härliga recept här