Fira Cinco de Mayo med äkta mexikansk guacamole!

2017-05-05
Jonas S
Idag är det Cinco de Mayo! Och vad är mer mexikanskt än guacamole? Nada! Så fira med en äkta mexikansk guacamole till fredagsmyset!

Cinco de Mayo är inte Mexicos självständighetsdag men snudd på. Dagen kommer av slaget i Puebla på 1800-talet men firas inte så mycket i Mexico. Däremot har den mexikanska helgdagen snabbt spridit sig till resten av världen. Kan det vara för att vi älskar mexikansk mat?
Så lyft dagens fredagsmys och fredagstaco med Edgars guacamole!

Det här behöver du:

  • 4 avokado
  • 1 silverlök
  • 2 tomater
  • 1 chili
  • Juice från en lime
  • Koriander
  • Salt

Så här gör du:

  • Hacka och blanda silverlök, tomater, limejuice och koriander till en salsa
  • Kärna ur, skala och mosa avokadon (tillsammans med lime och salt)
  • Blanda i tomatsalsa och hackad chili efter smak
  • Smaka sen av med färsk limejuice och salt.

Pss! Edgars guacamole upplevs självklart bäst på plats i Mexico och på TUI Sensimar Seaside Suites & Spa där Edgar är en av kockarna.

Vamos compañeros! Viva Mexico!

Liknande inlägg

Afternoon Tea världen över

En klassisk Afternoon Tea består av ett bord fullt av godsaker, scones, smörgåssnittar och en uppsjö av tesorter, på ett fint uppdukat bord. Traditionen är ursprungligen från England, men numera kan du njuta av en Afternoon Tea på många olika sätt och platser i världen. Här kommer tips på några riktiga guldkorn, både traditionella och med en tvist!
Johanna N Johanna N 2019-03-11

Är blå mat nyckeln till ett långt liv?

De senaste åren har begreppen blå zoner och blå mat blivit allt mer omskrivet. Framför allt det faktum att människorna bosatta i de blå zonerna lever ett både längre och friskare liv. Även kokböcker om den blå maten och dess näst intill magiska hälsoeffekt har getts ut. Men var ligger de blå zonerna, vad är blå mat och varför är människorna som lever där friskare än andra? Låt oss reda ut alla frågetecken!
Lina B Lina B 2019-03-04

Kroppkaksbältet i Europa

Kroppkakor – Sveriges guld, eller om du är från Öland – det gråa guldet. Men det är inte bara svenskarna som upptäckt att det går fylla potatisdeg och servera. Över Europa sträcker sig det så kallade kroppkaksbältet – så följ med på en resa i potatisdegens fotspår!
Hanna P Hanna P 2019-02-25

Att resa glutenfritt - tips på resmål

Som glutenintolerant får man oftast vänja sig vid att ”se men inte röra” bland alla lockande dofter på caféer och matmarknader, men låt inte det hindra dig från att ge dig ut och utforska världen. Det finns resmål som är bättre än andra för oss glutenintoleranta. Här kan du läsa om mina bästa tips för dig som är sugen på att resa.
Marie L Marie L 2019-01-23