De 5 mest instagrammade städerna i Europa

2018-08-02
Towe A
Många använder instagram som inspiration när de ska boka sin nästa resa. Med en billion aktiva användare per månad kan du säkerligen hitta guldkorn i denna app som du annars skulle missat. Men vilka städer i Europa toppar listan över mest instagrammade? Här kommer de 5 populäraste städerna i Europa på instagram just nu.

Glittrande skyskrapor, takbarer, promenad över broar och picknick i parker - härliga stadsbilder finns det gott om på instagram. Mest instagrammade plats i världen är Disneyland i Kalifornien med 15 miljoner hashtags. Men hur ser det ut i Europa? Här följer de mest instagrammade städerna i Europa och vad som fotas mest.

1. London, England

Englands huvudstad London toppar listan med bilder på Big Ben (nästan 3 miljoner hashtags!), London Eye, Tower Bridge, Westminister och Buckingham Palace. Oxford street och Tate Modern fotas också flitigt.

london TUI
Big Ben är väldigt instagramvänlig.

2. Paris, Frankrike

Romantiska Paris ligger på andra plats på denna lista. Champs Elysees fotas allra mest följt av the Eiffeltornet, Disneyland Paris, Louvren och Notre Dame. Och såklart caféer, torg och gatlyktor.

Louvren fotograferas ofta.

3. Barcelona, Spanien

I Barcelona toppar hashtag #Gaudi följt av La Sagrada Familia instagramflödet och på tredje plats finns FC Barcelona’s stadium Camp Nou. Högt ligger också La Rambla och Park Güell.

Barcelona TUI
Gaudis konstverk är populära i Barcelona.

4. Rom, Italien

På fjärdeplats hittar vi Rom dit resenärer vallfädrar för att känna historiens vingslag. Instagramflödet toppas av Vatikanen, Colloseum, Pantheon och Fontana de Trevi. Även stadsdelen Trastevere finns med bland toppplaceringarna och Piazza Navona.

Fontana di Trevi finns i de flesta telefoner.

5. Berlin, Tyskland

Berlin kammar hem en femteplats och självklart är det Berlinmuren som är mest populär följt av Alexanderplatz och TV-tornet eller Fernsehturm som det heter på tyska.

Ingen lämnar Berlin utan att fota Berlinmuren.

Om du redan besökt alla städer på listan har vi massor av andra weekendresor där du kan hitta instagramvänliga vyer.
Är stränder mer din grej hittar du här de 10 mest instagramvänliga stränderna i Europa.

Liknande inlägg

Vart ska man resa på höstlovet?

När mörkret sänker sig här hemma och skolorna samtidigt tar paus längtar många efter resor, nya intryck och tid tillsammans. I år är det höstlov sista veckan i oktober. Här får du inspiration till ett gäng resor av helt olika slag – från strandsemester till storstäder.
Astrid S Astrid S 2019-08-21

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14

Palats i Istanbul - 6 tips

I flera hundra år levde de ottomanska höjdarna i lyx få kan drömma om, sida vid sida med kammartjänare, präster och älskarinnor. När du promenerar i de färgglada flyglarna med intrikata och utsmyckade ornament får du en inblick i hur de levde och verkade. Här är en guide till Istanbuls bästa palats!
Carl J Carl J 2019-06-20