2018-08-02

De 5 mest instagrammade städerna i Europa

Många använder instagram som inspiration när de ska boka sin nästa resa. Med en billion aktiva användare per månad kan du säkerligen hitta guldkorn i denna app som du annars skulle missat. Men vilka städer i Europa toppar listan över mest instagrammade? Här kommer de 5 populäraste städerna i Europa på instagram just nu.

Glittrande skyskrapor, takbarer, promenad över broar och picknick i parker - härliga stadsbilder finns det gott om på instagram. Mest instagrammade plats i världen är Disneyland i Kalifornien med 15 miljoner hashtags. Men hur ser det ut i Europa? Här följer de mest instagrammade städerna i Europa och vad som fotas mest.

1. London, England

Englands huvudstad London toppar listan med bilder på Big Ben (nästan 3 miljoner hashtags!), London Eye, Tower Bridge, Westminister och Buckingham Palace. Oxford street och Tate Modern fotas också flitigt.

london TUI
Big Ben är väldigt instagramvänlig.

2. Paris, Frankrike

Romantiska Paris ligger på andra plats på denna lista. Champs Elysees fotas allra mest följt av the Eiffeltornet, Disneyland Paris, Louvren och Notre Dame. Och såklart caféer, torg och gatlyktor.

Louvren fotograferas ofta.

3. Barcelona, Spanien

I Barcelona toppar hashtag #Gaudi följt av La Sagrada Familia instagramflödet och på tredje plats finns FC Barcelona’s stadium Camp Nou. Högt ligger också La Rambla och Park Güell.

Barcelona TUI
Gaudis konstverk är populära i Barcelona.

4. Rom, Italien

På fjärdeplats hittar vi Rom dit resenärer vallfädrar för att känna historiens vingslag. Instagramflödet toppas av Vatikanen, Colloseum, Pantheon och Fontana de Trevi. Även stadsdelen Trastevere finns med bland toppplaceringarna och Piazza Navona.

Fontana di Trevi finns i de flesta telefoner.

5. Berlin, Tyskland

Berlin kammar hem en femteplats och självklart är det Berlinmuren som är mest populär följt av Alexanderplatz och TV-tornet eller Fernsehturm som det heter på tyska.

Ingen lämnar Berlin utan att fota Berlinmuren.

Om du redan besökt alla städer på listan har vi massor av andra weekendresor där du kan hitta instagramvänliga vyer.
Är stränder mer din grej hittar du här de 10 mest instagramvänliga stränderna i Europa.

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

RIU - från paradisstrand till storstad

RIU-hotellen har många återkommande gäster, mat i toppklass, service utöver det vanliga och alltid bra lägen. Vad du kanske inte visste är att RIU finns både på paradisöar och i glittrande storstäder. Här är några fantastiska RIU-hotell du bör boka snarast.
Towe A Towe A 2019-09-16

Bangkoks bästa streetfood

Bangkoks gatumat klassas som en av de bästa i världen och det är lätt att förstå varför. I varje hörn står en matvagn, det osar och röker och en doft av fisksås, citrongräs och chili slår emot dig. Fortsätt läsa om du inte vill missa Bangkoks absolut bästa streetfood under ditt nästa besök.
Towe A Towe A 2019-09-06

Vart ska man resa på höstlovet?

När mörkret sänker sig här hemma och skolorna samtidigt tar paus längtar många efter resor, nya intryck och tid tillsammans. I år är det höstlov sista veckan i oktober. Här får du inspiration till ett gäng resor av helt olika slag – från strandsemester till storstäder.
Astrid S Astrid S 2019-08-21