De 5 mest instagrammade städerna i Europa

2018-08-02
Towe A
Många använder instagram som inspiration när de ska boka sin nästa resa. Med en billion aktiva användare per månad kan du säkerligen hitta guldkorn i denna app som du annars skulle missat. Men vilka städer i Europa toppar listan över mest instagrammade? Här kommer de 5 populäraste städerna i Europa på instagram just nu.

Glittrande skyskrapor, takbarer, promenad över broar och picknick i parker - härliga stadsbilder finns det gott om på instagram. Mest instagrammade plats i världen är Disneyland i Kalifornien med 15 miljoner hashtags. Men hur ser det ut i Europa? Här följer de mest instagrammade städerna i Europa och vad som fotas mest.

1. London, England

Englands huvudstad London toppar listan med bilder på Big Ben (nästan 3 miljoner hashtags!), London Eye, Tower Bridge, Westminister och Buckingham Palace. Oxford street och Tate Modern fotas också flitigt.

london TUI
Big Ben är väldigt instagramvänlig.

2. Paris, Frankrike

Romantiska Paris ligger på andra plats på denna lista. Champs Elysees fotas allra mest följt av the Eiffeltornet, Disneyland Paris, Louvren och Notre Dame. Och såklart caféer, torg och gatlyktor.

Louvren fotograferas ofta.

3. Barcelona, Spanien

I Barcelona toppar hashtag #Gaudi följt av La Sagrada Familia instagramflödet och på tredje plats finns FC Barcelona’s stadium Camp Nou. Högt ligger också La Rambla och Park Güell.

Barcelona TUI
Gaudis konstverk är populära i Barcelona.

4. Rom, Italien

På fjärdeplats hittar vi Rom dit resenärer vallfädrar för att känna historiens vingslag. Instagramflödet toppas av Vatikanen, Colloseum, Pantheon och Fontana de Trevi. Även stadsdelen Trastevere finns med bland toppplaceringarna och Piazza Navona.

Fontana di Trevi finns i de flesta telefoner.

5. Berlin, Tyskland

Berlin kammar hem en femteplats och självklart är det Berlinmuren som är mest populär följt av Alexanderplatz och TV-tornet eller Fernsehturm som det heter på tyska.

Ingen lämnar Berlin utan att fota Berlinmuren.

Om du redan besökt alla städer på listan har vi massor av andra weekendresor där du kan hitta instagramvänliga vyer.
Är stränder mer din grej hittar du här de 10 mest instagramvänliga stränderna i Europa.

Liknande inlägg

Kort flygtid – sommarresor under tre timmar

Platsen i dina semesterdrömmar måste inte ligga på andra sidan jorden. Här guidar vi dig till fina resmål dit du flyger på tre timmar eller mindre. Både palmkantade stränder och pulserande storstäder. Underbart kan vara kort ibland.
Astrid S Astrid S 2019-04-22

5 hållbarhetscertifierade hotell att boka i sommar

En fråga som blir allt viktigare bland resenärerna är hållbarhetscertifierade hotell. 95 procent av TUIs kunder tycker att hållbarhet är viktigt på resan och cirka var femte skulle inte kunna tänka sig att bo på ett hotell utan hållbarhetscertifiering. Det visar en nyligen avslutad kundundersökning. Här listar vi våra fem populäraste sommarhotell med hållbarhetscerifiering. För avresor efter 1 maj klimatkompenseras även hotellvistelsen.
Towe A Towe A 2019-04-17

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

5 billiga weekendstäder i Europa

Visst är det lite härligare att resa bort när man vet att man inte behöver snåla under sin semester? Många städer i Europa blir lätt väldigt dyra om kronan är svag men här kommer 5 tips på städer där du fortfarande får mycket för pengarna.
Towe A Towe A 2019-04-09