Inspiration
Spektakulära Costa Smeralda-kusten

Spektakulära Costa Smeralda-kusten

2016-11-07

Vårt nya direktflyg till Olbia på Sardinien öppnar vägen till tre spännande resmål. Själva Olbia är en charmig italiensk småstad. I Budoni kan du välja eleganta TUI-hotell med All Inclusive. Mest spektakulärt är Costa Smeralda, kusten som ända sedan Brigitte Bardots dagar varit känd för jet set-liv, lyxyachter och makalösa stränder.

Porto cervo

Gillar du Costa Smeralda, sänd en tacksam tanke till prins Aga Khan. Det var han och hans playboykompisar som skapade hela rasket på 1960-talet. Ett internationellt konsortium byggde flygplats, hotell, marinor och hamnstaden Porto Cervo. Där kan du häpna över trendiga klubbar, exklusiva skaldjursrestauranger och motorbåtar i storlek som små slott.

Stränder att dö för
Ändå är nog stränderna det som gör Costa Smeralda allra mest exklusivt. Googla till exempel Liscia Ruja, Spiaggia di Rena Bianca eller Spiaggia del Principe, så förstår du vad vi menar. Maldiverna i Medelhavet, liksom. Och då ska du veta att det finns närmare ett dussin lika magiska stränder i bukterna intill.

Koncepthotell för familjer och par
Vill du inte bo mitt i flärden, utan i stället göra utflykter till Costa Smeralda, har vi alltså hotell även i grannresmålen Olbia och Budoni. Extra bekvämt – med hög standard och All Inclusive – blir det om du väljer ett av våra koncepthotell i Budoni. TUI Sensimar Matta Village är skapat för er som reser på tu man hand, medan TUI Family Life Janna E Sole är ett av Sardiniens bästa familjehotell.

Lokalodlade frukter och grönsaker i överflöd som fikon, kronärtskockor, citroner och kastanjer.

Hamnstaden Porto Cervo är Costa Smeraldas hjärta.

Se och göra på Sardinen – tre tips

  1. Partykväll i San Teodoro. Klubbliv och barer till priser som är mer överkomliga än på Costa Smeralda hittar du i badorten San Teodoro mellan Olbia och Budoni. Ambra Night och Luna Glam heter ett par trendiga klubbar med bra fart.

  2. Nuragh-spotting. Hyr en bil och åk runt på småvägarna i Sardiniens gröna berg. Överallt kommer du att få syn på nuragher, en sevärdhet som bara finns här på ön. Dessa stentorn kan vara upp till fyratusen år gamla och härstammar från ett bronsåldersfolk som man vet mycket lite om.

  3. Dagsutflykt till Korsika. Den franska ön Korsika – där Napoleons föddes – ligger en timmes båtresa norr om Sardinien. Färjan tar dig till den charmiga gamla staden Bonifacio, som ligger uppflugen på en klippa och vimlar av kyrkor, restauranger och gränder med småbutiker.

Prova havets frukter i form av ostron, hummer eller som här musslor provençale.

Stranden vid vårt vuxenhotell TUI Sensimar Matta Village.