Båtluffa i Grekland — Rhodos - Tilos - Kos

2018-06-19
Towe A
Varför nöja sig med bara en ö i Grekland ? Att båtluffa i den grekiska ö-världen är enkelt och du får uppleva väldigt mycket under en resa. Börja på stora Rhodos, fortsätt till mysiga Tilos och avsluta på vackra Kos. Att båtluffa passar alla och du kan anpassa din resa helt efter vad du och ditt sällskap vill se och göra.

Det första du måste bestämma inför din båtluff är på vilken flygplats du vill landa och vilken du vill flyga hem ifrån. Många köper en tur och retur biljett till samma ö och och anpassar sin båtluff utifrån det. Det betyder att du landar på Rhodos och spenderar några härliga semesterdagar där. Fortsätt till Tilos och Kos och återvänd sedan tillbaka till Rhodos när det är dags att avsluta din resa. Det brukar oftast bli mer prisvärt att köpa en tur och retur resa än att köpa enkelbiljetter till olika öar.

båtluffa grekland TUI
Färjorna går ofta mellan de grekiska öarna.

Starta din båtluff på Rhodos

Rhodos är en utmärkt ö att starta din båtluff på - hit går många flyg under högsäsong. På Rhodos finns något för alla, från stranddyrkaren till partyprissen. Rhodos är den ö i Grekland som har flest soltimmar per dag och du hittar härliga stränder runt hela ön.
Kolymbia ligger söder om Rhodos stad och här hittar du lugnet. Det finns hotell för alla smaker, du har havet och de gröna bergen som grannar och restaurangerna ligger på rad.

Rhodos stad består av två delar, en ny och en gammal. Den gamla delen består av ringmur, små gränder och romantiska miljöer medans den nya har mer caféer, trendiga restauranger och märkesbutiker. Staden ramas in av två långa badstränder.

Rhodos stad TUI
Rhodos stad bör du inte missa.

Lindos är en by på Rhodos östra kust som är vacker som ett vykort. Här sägs några av Rhodos vackraste stränder ligga och runt det lilla torget hittar du vindlande gränder och vitkalkade hus. Högst upp tronar ett akropolis med antika tempel.

Lindos Rhodos TUI
Lindos på Rhodos

Från Rhodos till Tilos

Från Rhodos till den lilla ön Tilos tar du färjan från Rhodos stad, färden tar kring två timmar.
Tilos är en lugn liten ö med fantastisk gästvänlighet och storslagen natur. Här kan du kombinera strandliv med vandring och få tid till avkoppling. Livadia är huvudorten på Tilos med en underbar klapperstensstrand. Vid Eristos hittar du Tilos längsta strand men det finns badvikar längs med hela kusten på ön. Missa inte Agios Pandeleimonas, ett kloster osm ligger 650 meter över havet.

båtluffa Grekland TUI
Tilos, härliga vyer och klarblåt vatten.
båtluffa Tilos TUI
Vandring är populärt på Tilos

Ta båten från Tilos till Kos

Fortsätt din resa från Tilos till Kos, en båtfärd som tar 1,5 timme. På Kos hittar du härliga sandstränder, bra restauranger och nattliv samt intressanta historiska sevärdheter. Kos är också en jättebra ö att cykla på.

Marmari ligger en kvart från Kos stad och har kanske Kos allra finaste strand, lång och bred med finkornig ljus sand. Här finns en handfull restauranger och du kan verkligen njuta av en avkopplande semester. Tröttnar du på stranden finns vattenparken Lido i närheten.

strand kos TUI
Marmaril på Kos

Den lilla badorten Psalidi ligger bara fem kilometer från Kos stad och har en fin cykelbana som går längs havet in till stan. Längs med huvudgatan finns flera restauranger och de flesta hotell ligger nära den fina klapperstensstranden.

Har du en flygbiljett från Rhodos tar du sedan färjan från Kos till Rhodos som tar 2,5 timme. Åk direkt till flygplasten eller välj att stanna några nätter i Rhodos för att insupa det sista av Grekland innan det är dags att avsluta semestern för den här gången.

Liknande inlägg

Sevärdheter på Kreta – 10 tips

Kreta är Greklands största ö och har väldigt mycket att erbjuda, från paradisstränder till vingårdar. Jag besökte Kreta i juni, här kommer mina 10 utvalda tips till denna underbara ö.
Towe A Towe A 2019-03-25

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30

Albanien är sommarens nyhet

Mellan Montenegro och Grekland, längs med Adriatiska havets kust ligger Albanien. I norr tronar höga alptoppar mot himlen och i söder hittar du paradisstränder längs hela rivieran. Här finns något för alla. Paradisstränder med azurblått vatten, vandringsleder, naturupplevelser, historiska platser och välsmakande mat.
Towe A Towe A 2019-01-29

Kap Verde – flera öar under en semester

Vandra i tropisk grönska på Santo Antão, prova vin på vulkanön Fogo eller ta pulsen på folklivet i den heta musikstaden Mindelo på São Vicente. Är du på semester på Sal eller Boavista kan du göra en avstickare till någon av grannöarna för att uppleva ännu mer av landet. Här hittar du de bästa tipsen för en öluffning i Kap Verde.
Eva S Eva S 2018-11-26