Barnens egen matlagningskurs

2019-05-06
Astrid S
PÅ TUI FAMILY LIFE-HOTELLEN poppar nya kreativa events upp hela tiden. Från sommaren 2019 kan dina barn få lära sig att svänga ihop en pizzagubbe, en tonfiskbåt eller ett fruktdjur. Allt under ledning av Captain T, hotellets kockar och våra aktivitetsledare.

Se det med barnens ögon, så fattar du vilket fint semesterminne det blir. Tänk att få laga smarrig mat med en riktig kock i ett restaurangkök – iförd egen kockmössa. Plus att få träffa Captain T, som är en av TUI Family Lifes livs levande maskotar (den andra heter Bamse).

Gör ett djur av frukt
Barnens egen matlagningskurs kostar inget och håller på ungefär en timme. Under den tiden hinner barnen i lugnt tempo laga en liten maträtt, karva fram ett fruktdjur och göra en smoothie.

Liten språkskola på köpet
En rolig bonus är att kocken berättar vad ingredienserna heter på landets språk. Som våra skandinaviska ledare sedan översätter. Så bli inte förvånad om ditt barn efter fullbordad kurs kan stoltsera med att säga bröd på grekiska, tomat på spanska eller jordgubbar på turkiska.

Barnen sitter samlade med kockmössor inför matlagningskurs med Captain T på TUI Family Life
Utan riktig kockmössa kan man inte laga mat

Cook with Captain T – snabbfakta

  • Matlagningskursen pågår ungefär en timme och är kostnadsfri
  • Barnen ska ha sällskap av en vuxen som stannar hela tiden
  • Gruppens storlek är högst 20 barn
  • Du anmäler ditt barn nere på plats på hotellet, minst en dag i förväg
  • Alla barn får låna förkläde och kockmössa.
  • Noggranna säkerhetsföreskrifter följs och innebär bland annat att barnen inte får röra varma grytor och ugnar
  • Under ett pass får barnen vara med och göra en liten maträtt (till exempel pizzagubbe, tonfiskbåt eller stjärnformade ostkex), ett fruktdjur och en smoothie
  • När allt är klart inspekterar Captain T resultatet och delar ut diplom eller klistermärken
  • Barnen väljer själva om de vill äta upp de det lagat direkt eller ta det med sig
  • Om ditt barn har några allergier, berätta det vid anmälan så anpassar vi menyn.
Barnen får diplom efter matlagningskurs med Captain T på TUI Family Life
Efter avslutad kurs får barnen diplom eller ett klistermärke

Läs mer om TUI Family Life

Det här var bara ett litet exempel på allt som händer på TUI Family Life. Du och din familj kan ta för er av allt från stora pooler till barnklubbar, simskola, flera restauranger, gym, fitnesspass, shower och mycket mer.

Här läser du om hela utbudet på TUI Family Life-hotellen »

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Hotell i Grekland – med din egen pool

Drömmer du om en Greklandssemester där du har en alldeles egen pool i anslutning till rummet? Här har vi samlat ihop sju tips på hotell där du kan boka rum med privat pool! Välj bland öar som Kreta, Rhodos, Samos, Korfu, Kos och Zakynthos.
Marie L Marie L 2019-05-13

Resa till Cypern med barn – 3 olika semestrar

Pålitligt solsken, massor av aktiviteter och barnvänligt långgrunda stränder. Sedan kan du själv lägga till cykelutflykter, båtturer eller lata dagar vid poolen. Som du märker finns det mycket att göra på Cypern med barn. Här har vi samlat våra bästa tips i form av tre olika inriktningar för en barnvänlig resa till Cypern.
Eva S Eva S 2019-05-09

Hotell i Grekland där All Inclusive ingår

Att inte behöva oroa sig för att reskassan räcker till, ger verkligen en skön känsla under semestern. Så är det när du bokar ett All Inclusive-hotell, där både mat och dryck ingår. Här har vi samlat ihop några av våra bästa hotell i den grekiska övärlden där All Inclusive ingår. Välj mellan Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
Johanna N Johanna N 2019-05-09