Bamseklubbens app. Skapad för barn – av barn

2017-05-31
Karin M
Den bästa familjesemestern är mer än den tiden du faktiskt är bortrest. Minst lika viktiga är alla dagar av längtan och förberedelser, pirret i magen när flygplanet lyfter och att minnas och skratta efteråt. För att få till den rätta semesterkänslan tog vi hjälp av familjer och barn för att skapa en app där du kan träffa Bamse, året om!

Att bygga en app är mer än rader av kod och lite design. Framförallt en app för den allra yngsta målgruppen. Därför började vi vårt arbete med Bamseklubbens app med att involvera familjer med barn som besökt Bamseklubben. Hur kan vi hitta det magiska i semestern och få det att flytta in i mobilen? Tillsammans med familjerna kom vi fram till att vi ville skapa en app som var utforskande, lärande, underhållande och som kunde förbereda barnen på resan – och förlänga känslan efter man kommit hem!

Insikterna från arbetet med familjerna tog vi med oss när vi spelade in nya Bamsefilmer och bad licenserade Bamsetecknare ta fram illustrationer till appen
Mellan testandet fick barnen träffa Bamse och pyssla, precis som på Bamseklubben.

Familjer på resa testar nästa version

Alla tester filmades och dokumenterades av en extern byrå. Resultatet av dagen blev att vi kunde förkasta några teorier och agera på andra, nya insikter och vi anpassade appen efter feedback vi fick från barnen.
Nästa steg blir att skicka två testfamiljer till Kos för att testa Bamseklubbens app innan, under och efter semestern. Deras insikter kommer att ligga till grund för nästa version som kommer ut för Android i slutet av juni. Följ testfamiljerna på deras resor i våra olika kanaler i mitten av juni! Tills dess – här kan du hitta Bamseklubbens app för iPhone och iPad.

Barnen fick anpassa innehållet i appen

Nästa steg var att ta hjälp av barn för att anpassa appen till att bli så bra som möjligt. Tyckte barnen att appen var rolig, utforskande och lärande, precis som vi vuxna tyckte? För att undersöka detta samlade vi 13 barn i åldrarna 3-6 och lät dem testa appen under några timmar.

Mellan testandet fick barnen träffa Bamse och pyssla, precis som på Bamseklubben.

Familjer på resa testar inför nästa version

Alla tester filmades och dokumenterades av en extern byrå. Resultatet av dagen blev att vi kunde förkasta några teorier och agera på andra, nya insikter och vi anpassade appen efter feedback vi fick från barnen.
Därefter skickade vi två testfamiljer till Kos för att testa Bamseklubbens app innan, under och efter semestern. Deras insikter kommer att ligga till grund för nästa version - vi kommer såklart att fortsätta att utveckla appen! Här kan du hitta Bamseklubbens app för iPhone och iPad. Här kan du hitta Bamseklubbens app för Android.

Liknande inlägg

Disneyland i världen - 6 nöjesparker

Att kliva rakt in i sagornas värld är en upplevelse, oavsett vad du har för ålder och intressen. Promenera omkring i Askungens slott, möta Chewbacca och Buzz Lightyear, åka berg-och-dal-bana eller sitta bredvid Lilla sjöjungfrun i grottan. Vi ger dig nyckeln till Walt Disneys sex temaparker runtom i världen.
Eva S Eva S 2019-03-06

5 häftiga vattenparker i Europa

Få saker har en förmåga att locka fram det lekfulla hos både stora och små som just vatten. Kombineras vattnet dessutom med snabba hastigheter, kraftfulla forsar och höga höjder tenderar endorfinutsöndringen liksom humöret att skjuta i höjden. Här har vi samlat några av Europas häftigaste vattenparker med potential att framkalla äkta lyckorus!
Towe A Towe A 2019-02-18

Albanien är sommarens nyhet

Mellan Montenegro och Grekland, längs med Adriatiska havets kust ligger Albanien. I norr tronar höga alptoppar mot himlen och i söder hittar du paradisstränder längs hela rivieran. Här finns något för alla. Paradisstränder med azurblått vatten, vandringsleder, naturupplevelser, historiska platser och välsmakande mat.
Towe A Towe A 2019-01-29

Att flyga med spädbarn - tips för din bebis flygresa

Inför första flygresan med din bebis kan det kännas lite nervöst och visst är det en annan upplevelse än att flyga utan barn så här har vi samlat lite tips och saker att tänka på. Sist finner du dessutom ett förslag på en packlista för när du ska flyga med spädbarn.
Emily G. Emily G. 2019-01-01