Bamseklubbens app. Skapad för barn – av barn

Den bästa familjesemestern är mer än den tiden du faktiskt är bortrest. Minst lika viktiga är alla dagar av längtan och förberedelser, pirret i magen när flygplanet lyfter och att minnas och skratta efteråt. För att få till den rätta semesterkänslan tog vi hjälp av familjer och barn för att skapa en app där du kan träffa Bamse, året om!

Att bygga en app är mer än rader av kod och lite design. Framförallt en app för den allra yngsta målgruppen. Därför började vi vårt arbete med Bamseklubbens app med att involvera familjer med barn som besökt Bamseklubben. Hur kan vi hitta det magiska i semestern och få det att flytta in i mobilen? Tillsammans med familjerna kom vi fram till att vi ville skapa en app som var utforskande, lärande, underhållande och som kunde förbereda barnen på resan – och förlänga känslan efter man kommit hem!

Insikterna från arbetet med familjerna tog vi med oss när vi spelade in nya Bamsefilmer och bad licenserade Bamsetecknare ta fram illustrationer till appen
Mellan testandet fick barnen träffa Bamse och pyssla, precis som på Bamseklubben.

Familjer på resa testar nästa version

Alla tester filmades och dokumenterades av en extern byrå. Resultatet av dagen blev att vi kunde förkasta några teorier och agera på andra, nya insikter och vi anpassade appen efter feedback vi fick från barnen.
Nästa steg blir att skicka två testfamiljer till Kos för att testa Bamseklubbens app innan, under och efter semestern. Deras insikter kommer att ligga till grund för nästa version som kommer ut för Android i slutet av juni. Följ testfamiljerna på deras resor i våra olika kanaler i mitten av juni! Tills dess – här kan du hitta Bamseklubbens app för iPhone och iPad.

Barnen fick anpassa innehållet i appen

Nästa steg var att ta hjälp av barn för att anpassa appen till att bli så bra som möjligt. Tyckte barnen att appen var rolig, utforskande och lärande, precis som vi vuxna tyckte? För att undersöka detta samlade vi 13 barn i åldrarna 3-6 och lät dem testa appen under några timmar.

Mellan testandet fick barnen träffa Bamse och pyssla, precis som på Bamseklubben.

Familjer på resa testar inför nästa version

Alla tester filmades och dokumenterades av en extern byrå. Resultatet av dagen blev att vi kunde förkasta några teorier och agera på andra, nya insikter och vi anpassade appen efter feedback vi fick från barnen.
Därefter skickade vi två testfamiljer till Kos för att testa Bamseklubbens app innan, under och efter semestern. Deras insikter kommer att ligga till grund för nästa version - vi kommer såklart att fortsätta att utveckla appen! Här kan du hitta Bamseklubbens app för iPhone och iPad. Här kan du hitta Bamseklubbens app för Android.

Liknande inlägg

Vi fortsätter längta

Trots allt som händer nu kan vi fortfarande resa – i tanken. Att minnas tidigare resor kan hjälpa oss längta, planera och drömma oss bort till nästa. Så vad är ditt bästa resminne? Hjälp till att hålla reslusten vid liv genom att dela din härligaste semesterbild i sociala medier och tagga det med #fortsättlängta.
Towe A Towe A

Bästa swim up-hotellen för barnsemestern

Ett härligt hotell med avkoppling och familjeaktiviteter lägger grunden för den perfekta semestern med barn. Du vaknar, utvilad och invirad i lakanen och sträcker på dig. Medelhavets salta dofter är kvar sedan igår när ni kom fram. Familjen är äntligen samlad på swim up-hotellet.
Carl J Carl J

Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

Världens största kryssningsfartyg Symphony of the Seas lever upp till sin titel. Egentligen handlar det inte om vem som är störst men ska man få plats med en park, flera stadsdelar, ett 20-tal restauranger och en hel del annat – då måste man helt enkelt bygga ett väldigt stort kryssningsfartyg.
Sara E Sara E

Resa till Cypern med barn – 3 olika semestrar

Pålitligt solsken, massor av aktiviteter och barnvänligt långgrunda stränder. Sedan kan du själv lägga till cykelutflykter, båtturer eller lata dagar vid poolen. Som du märker finns det mycket att göra på Cypern med barn. Här har vi samlat våra bästa tips i form av tre olika inriktningar för en barnvänlig resa till Cypern.
Eva S Eva S