Inspiration
Året i semesterbilder

Året i semesterbilder

2017-12-27

Innan vi kastar oss in i 2018 med samma entusiasm som någon som precis fått höra "sisten i är ett ruttet ägg", tänkte vi blicka tillbaka lite på året som gått. Vad passar då bättre än att göra en genomgång av året i form av bilder? De illustrerar händelser vi vill uppmärksamma lite extra, nya destinationer, våra mest populära artiklar och mest lajkade inlägg. En massa läckra bilder, helt enkelt.

I början på 2017 gav vi ut det första numret av vårt inspirationsmagasin TUI Travel. Omslaget hämtade vi från Playa de Muro i Alcudia, på Mallorca.

Vi är nog också många som alltid inleder året med att drömma om sommaren och härliga dagar på stranden. Till exempel på Formentera – Balearernas minsta ö, som är känd för just sina långa sandstränder.

En av de mest lajkade bilderna på TUIs Facebooksida 2017. Ibland är det enkla allra bäst, budskapet var: ”Vi älskar Kreta <3”

I mars åkte vi till Mexico för att filma och fota massor av härligt nytt material. På plats träffade vi både rutinerade filmstjärnebjörnar och nya talanger.

Vi utforskade även Mexicos djungler i jakt på de där oförglömliga upplevelserna som är så svåra att fånga på bild.

Vad är bättre än sol och bad? Kanske att kunna kombinera det med att utforska en riktig storstad. Som i Kalifornien, där två av årets nyheter stavas Los Angeles och San Francisco.

Bamseklubben fyllde 35 år och firade det med att lansera sin egen app! Bamseklubbens app är även framtagen med hjälp av barnen själva och i en tävling på Facebook kunde familjer vinna en sommarsemester och uppdraget som Bamseklubbens apptestare.

Eftersom resedrömmar och -planering kräver lite framförhållning, börjar vi redan i början på sommaren tänka på vinterns resor. Här med ett av omslagsalternativen till andra numret av resemagasinet TUI Travel, där vi fokuserade lite extra på Thailand.

Men det var den här bilden som fångade våra följares drömmar om Thailand allra bäst. Den vann omröstningen på Facebook med bred marginal och pryder nu omslaget till TUI Travel #2.

Cala d’Or på Mallorca är känt för sina drömmiga små badvikar med kristallklart vatten. Här togs också ett av årets mest lajkade bilder på TUIs Instagram.

Nyhet för sommaren 2017 – Montenegro.

Nyhet för sommaren 2017 – östra Sardinien.

Det är inte bara sol- och bad-destinationer som tillkommer på vår resmålskarta. Under året har vi utökat vårt utbud av city- och weekendresor med flera spännande städer och destinationer. På bilden ser vi en självklar favorit – Paris.

Barcelona är ett annat drömresmål för en weekend. Inte minst för alla härliga caféer, barer och tapasrestauranger.

En tydlig trend vi sett under året är också att weekendresor – eller minibreaks (4-5 nätter) som de också kallas – blir alltmer populära. Läs mer om restrender inför 2018 här.

Kanarieöarna eller Kap Verde? Det är rubriken för en av våra mest lästa artiklar. På bilden ser vi Kap Verde, en destination som blir alltmer populär.

Härliga Gran Canaria – den ständiga vinterfavoriten som nu alltså fått konkurrens av Kap Verde. Vilket passar dig bäst? Läs artikeln Kanarieöarna eller Kap Verde så får du hjälp på vägen!

Världens 10 bästa stränder är en annan läsarfavorit här på inspirationssidorna. Utan att avslöja för mycket kan vi väl säga att stranden på bilden är 20 km lång, återfinns i Thailand och ligger väldigt högt upp på topplistan.

Den allra mest lästa artikeln under 2017 är dock inte en topplista. Den handlar inte ens om ett specifikt resmål. Däremot om TUI Villas och att hyra eget hus på semestern. Kanske är det stunder som den på bilden vi drömmer om?

Nu har året nästan kommit till sitt slut. Lagom inför vinterresorna var vi på TUI först med att lansera lokala Snapchat-filter för alla 18 flygplatser vi har avgångar från. En mycket omtyckt funktion, ja en succé faktiskt! Så ta en titt i Snapchat nästa gång du är på flygplatsen och vill dela med dig av din resa.

God fortsättning och gott nytt 2018!