Alcudia Pins eller Caldera Beach – vilket ska du välja?

2018-05-18
Emily G.
Två av våra mest bokade familjehotell, TUI Family Life Alcudia Pins och TUI Family Life Caldera Beach ligger i olika länder, ändå kan det vara svårt att välja mellan dessa populära familjefavoriter. Står du i valet och kvalet? Läs vidare så hjälper vi dig välja!

Både Alcudia Pins på Mallorca och Caldera Beach på Kreta är TUI Family Life-hotell, det vill säga våra bästa hotell för hela familjen. Här finns något för alla, från knattar till tonåringar och deras morföräldrar. Det finns barnklubbar för alla åldrar, träningspass med Les Mills och shower och underhållning varje kväll för att bara nämna en del. Med så mycket gemensamt vad skiljer egentligen hotellen åt?

TUI Family Life Alcudia Pins med Mallis bästa läge?

De som har bott på Alcudia Pins nämner ofta hotellets läge allra först: mitt på den fina Playa de Muro-stranden. Stranden är ljus och långgrund så det kan knappast bli mer barnvänligt och de finns gott om plats till alla. Havet glittrar i turkost så man får nästan Karibienfeeling. Därför får du inte missa att hänga på stranden under din semester här. Även om hotellet så klart har både pool, barnpool och babypool. Många uppskattar även kvarteren runt hotellet och Alcudias hamn och det gamla Alcudia som väntar lite längre bort.

TUI Family Life Caldera Beach – som en egen liten semesterby

Caldera Beach är indelat i olika områden, ett lite lugnare och det andra lite mer fartfyllt, båda med sina egna pooler. Dessutom har du tillgång till systerhotellet Creta Paradises alla faciliteter så att strosa genom hotellområdena blir nästan som att upptäcka en liten by. Du behöver alltså inte lämna hotellet på hela semestern om du inte vill. Precis nedanför hotellen väntar stranden som består av både sand och lena klapperstenar. Byn Gerani som hotellet ligger i är en ganska liten ort. Nån kilometer bort finns Agia Marina och Platanias som är större och livligare (men mindre än Alcudia).

Sagt om TUI Family Life Alcudia Pins:

”Jätte fint hotell för barnfamiljer, fina rum och maten var jätte god fast det var buffé restaurang.”

Betyg: 10 Linnea, maj 2018

”Underbar strand med kristall-blått/grönt vatten - mysig pir alldeles intill hotellet!”

Betyg: 9 Kenny, maj 2018

Sagt om TUI Family Life Caldera Beach:

”Mycket trivsam hotellanläggning med fräscha rum i trivsam och lugna miljö i härliga Gerani, men ändå bussavstånd till Ag Marina om man vill ha stadsmiljö.”

Betyg: 9 Thomas, sep 2017

”Ett bra resmål, där hela famljen kan njuta. Havet är i anslutning till hotellet. Mycket bra All inclusive paket. Finns något för både stora och små. Kvällsunderhållningen är riktigt bra.”

Betyg: 9 Rares, aug 2017

Liknande inlägg

Kort flygtid – sommarresor under tre timmar

Platsen i dina semesterdrömmar måste inte ligga på andra sidan jorden. Här guidar vi dig till fina resmål dit du flyger på tre timmar eller mindre. Både palmkantade stränder och pulserande storstäder. Underbart kan vara kort ibland.
Astrid S Astrid S 2019-04-22

5 hållbarhetscertifierade hotell att boka i sommar

En fråga som blir allt viktigare bland resenärerna är hållbarhetscertifierade hotell. 95 procent av TUIs kunder tycker att hållbarhet är viktigt på resan och cirka var femte skulle inte kunna tänka sig att bo på ett hotell utan hållbarhetscertifiering. Det visar en nyligen avslutad kundundersökning. Här listar vi våra fem populäraste sommarhotell med hållbarhetscerifiering. För avresor efter 1 maj klimatkompenseras även hotellvistelsen.
Towe A Towe A 2019-04-17

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

Vad är ett boutiquehotell - har du koll?

Boutiquehotell brukar beskrivas som lite mindre, chict inredda hotell med en personlig känsla och unik stil och atmosfär. Den här typen av hotell har som fokus att erbjuda sina gäster en alldeles speciell upplevelse eftersom inredning, design, service och mat är något extra. Hotellet i sig kan ofta vara själva anledningen till resan, eller i alla fall en stor anledning – vi guidar dig till några av våra bästa boutiquehotell.
Ulrica T Ulrica T 2019-04-03