Alcudia Pins eller Caldera Beach – vilket ska du välja?

2018-05-18
Emily G.
Två av våra mest bokade familjehotell, TUI Family Life Alcudia Pins och TUI Family Life Caldera Beach ligger i olika länder, ändå kan det vara svårt att välja mellan dessa populära familjefavoriter. Står du i valet och kvalet? Läs vidare så hjälper vi dig välja!

Både Alcudia Pins på Mallorca och Caldera Beach på Kreta är TUI Family Life-hotell, det vill säga våra bästa hotell för hela familjen. Här finns något för alla, från knattar till tonåringar och deras morföräldrar. Det finns barnklubbar för alla åldrar, träningspass med Les Mills och shower och underhållning varje kväll för att bara nämna en del. Med så mycket gemensamt vad skiljer egentligen hotellen åt?

TUI Family Life Alcudia Pins med Mallis bästa läge?

De som har bott på Alcudia Pins nämner ofta hotellets läge allra först: mitt på den fina Playa de Muro-stranden. Stranden är ljus och långgrund så det kan knappast bli mer barnvänligt och de finns gott om plats till alla. Havet glittrar i turkost så man får nästan Karibienfeeling. Därför får du inte missa att hänga på stranden under din semester här. Även om hotellet så klart har både pool, barnpool och babypool. Många uppskattar även kvarteren runt hotellet och Alcudias hamn och det gamla Alcudia som väntar lite längre bort.

TUI Family Life Caldera Beach – som en egen liten semesterby

Caldera Beach är indelat i olika områden, ett lite lugnare och det andra lite mer fartfyllt, båda med sina egna pooler. Dessutom har du tillgång till systerhotellet Creta Paradises alla faciliteter så att strosa genom hotellområdena blir nästan som att upptäcka en liten by. Du behöver alltså inte lämna hotellet på hela semestern om du inte vill. Precis nedanför hotellen väntar stranden som består av både sand och lena klapperstenar. Byn Gerani som hotellet ligger i är en ganska liten ort. Nån kilometer bort finns Agia Marina och Platanias som är större och livligare (men mindre än Alcudia).

Sagt om TUI Family Life Alcudia Pins:

”Jätte fint hotell för barnfamiljer, fina rum och maten var jätte god fast det var buffé restaurang.”

Betyg: 10 Linnea, maj 2018

”Underbar strand med kristall-blått/grönt vatten - mysig pir alldeles intill hotellet!”

Betyg: 9 Kenny, maj 2018

Sagt om TUI Family Life Caldera Beach:

”Mycket trivsam hotellanläggning med fräscha rum i trivsam och lugna miljö i härliga Gerani, men ändå bussavstånd till Ag Marina om man vill ha stadsmiljö.”

Betyg: 9 Thomas, sep 2017

”Ett bra resmål, där hela famljen kan njuta. Havet är i anslutning till hotellet. Mycket bra All inclusive paket. Finns något för både stora och små. Kvällsunderhållningen är riktigt bra.”

Betyg: 9 Rares, aug 2017

Liknande inlägg

Kombinationsresa i Thailand – för en maxad semester

Drömmer du om små thailändska paradisöar med vita stränder och konstant hängmatteläge? Eller är det färgstarka marknader, brett utbud av restauranger, barer och lyxhotell du längtar efter? Känns det omöjligt att välja? Lugn, du behöver inte. Du kan få både avkopplande strandhäng, thailändskt vardagslunk och pulserande cityliv på en och samma resa.
Lina B Lina B 2019-06-27

Hållbarhet och lyx på Blue Star Euphoria

Blue Star Euphoria Resort är ett nytt 5-stjärnigt hotell i den pittoreska fiskebyn Kolimbari. Det ligger på ett 60 000 kvm stort strandområde, omgivet av vacker natur och kristallklart vatten. Euphoria Resort ligger inte bara nära Chania (23 km), det är också en perfekt utgångspunkt för alla stränderna som du bara måste besöka på Kreta; så som vackra Falassarna och Elafonissi samt den fantastiska lagunen Balos. Här kan du läsa en intervju med Marietta Mathioulaki, ägare av Blue Star Euphoria.
Towe A Towe A 2019-06-26

Tel Aviv – tips & pärlor

Man pratar ofta om städerna vid Medelhavet som kan erbjuda både sol och bad och citypuls – och där återfinns Tel Aviv, tillsammans med Barcelona, Palma och Aten. Oavsett om du reser till Tel Aviv för bad, shopping eller matupplevelser så kan staden erbjuda det året runt.
Jonas S Jonas S 2019-06-20

Hotell på Mallorca där All Inclusive ingår

Att leta restaurang på tom mage är aldrig kul. Att gå från det ena stället till det andra och känna att det inte finns något för alla i familjen. Energin tryter och humöret dippar. Välj istället ett hotell där All Inclusive ingår i priset och gå till dukat bord frukost, lunch och middag.
Towe A Towe A 2019-06-10