Alcudia Pins eller Caldera Beach – vilket ska du välja?

Två av våra mest bokade familjehotell, TUI Blue Alcudia Pins och TUI Blue Caldera Beach ligger i olika länder, ändå kan det vara svårt att välja mellan dessa populära familjefavoriter. Står du i valet och kvalet? Läs vidare så hjälper vi dig välja!

Både Alcudia Pins på Mallorca och Caldera Beach på Kreta är TUI Blue For Families-hotell, det vill säga våra bästa hotell för hela familjen. Här finns något för alla, från knattar till tonåringar och deras morföräldrar. Det finns barnklubbar för alla åldrar, träningspass med Les Mills och shower och underhållning varje kväll för att bara nämna en del. Med så mycket gemensamt vad skiljer egentligen hotellen åt?

TUI Blue Alcudia Pins med Mallis bästa läge?

De som har bott på TUI Blue Alcudia Pins nämner ofta hotellets läge allra först: mitt på den fina Playa de Muro-stranden. Stranden är ljus och långgrund så det kan knappast bli mer barnvänligt och de finns gott om plats till alla. Havet glittrar i turkost så man får nästan Karibienfeeling. Därför får du inte missa att hänga på stranden under din semester här. Även om hotellet så klart har både pool, barnpool och babypool. Många uppskattar även kvarteren runt hotellet och Alcudias hamn och det gamla Alcudia som väntar lite längre bort.

TUI Blue Atlantica Caldera Beach – som en egen liten semesterby

TUI Blue Caldera Beach är indelat i olika områden, ett lite lugnare och det andra lite mer fartfyllt, båda med sina egna pooler. Dessutom har du tillgång till systerhotellet Creta Paradises alla faciliteter så att strosa genom hotellområdena blir nästan som att upptäcka en liten by. Du behöver alltså inte lämna hotellet på hela semestern om du inte vill. Precis nedanför hotellen väntar stranden som består av både sand och lena klapperstenar. Byn Gerani som hotellet ligger i är en ganska liten ort. Nån kilometer bort finns Agia Marina och Platanias som är större och livligare (men mindre än Alcudia).

Sagt om TUI Blue Alcudia Pins:

”Jätte fint hotell för barnfamiljer, fina rum och maten var jätte god fast det var buffé restaurang.”

Betyg: 10 Linnea, maj 2018

”Underbar strand med kristall-blått/grönt vatten - mysig pir alldeles intill hotellet!”

Betyg: 9 Kenny, maj 2018

Sagt om TUI Blue Atlantica Caldera Beach:

”Mycket trivsam hotellanläggning med fräscha rum i trivsam och lugna miljö i härliga Gerani, men ändå bussavstånd till Ag Marina om man vill ha stadsmiljö.”

Betyg: 9 Thomas, sep 2017

”Ett bra resmål, där hela famljen kan njuta. Havet är i anslutning till hotellet. Mycket bra All inclusive paket. Finns något för både stora och små. Kvällsunderhållningen är riktigt bra.”

Betyg: 9 Rares, aug 2017