@611 – klubben för alla hemliga agenter

På @611, en av TUI Blue For Families barnklubbar, kan nästan vad som helst hända. Följ med på en dag då barnen förvandlas till hemliga agenter som både avslöjar tjuvar och räddar kvällens chokladparty. Vår egen personal berättar om hur de skapar ett oförglömligt semesterminne med massor av leenden och skratt.

Linnea Bay jobbar med barnklubbarna på TUI Blue Atlantica Caldera Paradise och TUI Blue Atlantica Caldera Beach. Hon tar oss med på en dag i barnklubben @611 för alla barn mellan 6-11 år. Kanske blir du förvånad med hur mycket hon och barnen hinner göra på två timmar.

Specialdesignade äventyrsteman

I barnklubben @611 har varje pass olika tema. Men vilket tema det än blir kommer det bli mycket som händer. Alla aktiviteter och teman på barnklubbarna är framtagna av vårt TUI Child Care-team. Varje sommar får vi nya spännande teman som är speciellt designade för att passa de olika åldersgrupperna.

Alla aktiviteter på barnklubbarna är framtagna av vårt TUI Child Care-team. Varje sommar får vi nya spännande teman som är speciellt designade för att passa de olika åldersgrupperna. I @611 har vi teman som till exempel:

  • Galna professorer med massor av häftiga experiment
  • Rockstjärnor – barnen får öva in ett eget rocknummer som de får visa upp för föräldrarna på scenen
  • Bet you get wet – är lite av en favorit med vattenlekar och tävlingar som avslutas med ett stort vattenkrig
Barnklubben @611 på TUI Blue Atlantica Caldera Beach, Kreta.
Här visas ingen nåd i vattenkriget på TUI Blue Atlantica Caldera Beach på Kreta.

Hemliga agenter & spionuppdrag

Barnklubben börjar kl 10 och med en välkomstaktivitet presenteras dagens tema som denna dag blir Spy Kids. Som en början får barnen tillverka sina nya identiteter som hemliga agenter innan vi lär känna varandra med hjälp av en namnlek och går igenom klubbens regler. Sedan är det dags för det första spionuppdraget.

Hinderbana med tunnlar och "laser"

För att blir en bra spion behöver barnen lite utrustning därför pysslar ihop förstoringsglas och tidningar med hemliga kikhål. När vi är klara med pysslet är klockan 10.40 och då är det dags för spionträning utomhus. Med hjälp av en hinderbana får barnen öva på att krypa i tunnlar, undvika laserstrålar (röda trådar vi satt upp) och att inte nudda marken.

Barnklubben @611 på TUI Blue Nausicaa Beach, Cypern.
TUI Blue Nausicaa Beach har det perfekta läget om du ska ha en träningsresa för spioner!

Mystiska meddelande

När vi kommer in i klubben igen hittar vi ett mystiskt vitt papper som verkar innehålla ett hemligt meddelande. Tillsammans måste barnen försöka knäcka koden och pröva olika sätt. Tillslut visar det sig att om vi målar med vattenfärg dyker det upp en text som någon skrivit med en vit krita eller ett stearinljus.

Det hemliga meddelandet avslöjar att medan vi var ute och tränade i hinderbanan har någon smugit sig in i klubben och snott all choklad till kvällens chokladparty. I meddelandet hittar vi också ledtrådar som kan leda oss till tjuven så nu blir det tjuvjakt!

Chokladparty & kvällsaktiviteter

Chokladpartyt är en av våra kvällsaktiviteter som vi har på alla våra TUI Blue For Families minst 3 gånger i veckan. De är mot kostnad och du kan välja mellan två eller tre timmars party som har olika teman som till exempel Regnbågsparty, Spökkväll, Piratparty och givetvis den stora favoriten: Chokladparty.

På Chokladpartyt får barnen äta, dricka och till och med klä sig i choklad. Definitivt både kladdigt och garanterat kul. Vi har också olika danslekar, godisbingo och tävlingar och chokladspa.

Spionerna får fast tjuven!

Lagom till att klockan närmar sig tolv hittar vi äntligen tjuven – en väldigt skum typ som är utklädd till pingvin. Då kan vi bära tillbaka chokladen till klubben så kvällens party kan bli av!

Kvart i tolv samlas vi och berättar vad vi tycker vad som var den roligaste aktiviteten för dagen och vi hinner också leka blinkleken innan du kommer för att hämta. I blinkleken får ett av barnen vara detektiv och någon för vara den ”onde”. När den onde blinkar åt någon av de andra så ramlar de ner på golvet och detektiven måste lista ut vem den onde är. Givetvis får barnen ta med sig alla sina spiongrejer.

Barnklubben @611 på TUI Blue Mai Khao Lak i Thailand.
På TUI Blue Mai Khao Lak är det bra med flera vattenpauser när man är på tjuvjakt - bra att alla barn då får en egen @611-vattenflaska!

@611 är öppen 6 dagar i veckan där det varje dag är två pass på två timmar, en på förmiddag och en på eftermiddagen. Varje pass har ett nytt tema.

I @611 finns det fina saker att få med sig efter passet – solglasögon, pennfack och coola diplom. Vi ser alltid till att barnen har med sig minst en grej hem efter varje pass.