4 weekendstäder där nyårsfirandet 2017 smäller högst

2017-11-06
Hanna P
När klockan slår tolv på nyårsafton är det en alldeles speciell känsla. Du sätter på punkt för det gamla året och det nya året är än så länge ett oskrivet kapitel. Gör nyårsafton 2017 lite extra speciell med en nyårsweekend. Byt ut ”Ring klocka, ring” mot Big Bens dånande klang eller en kvartersfest i Amsterdam!

En ny och spännande upplevelse på nyårsafton behöver inte ligga långt borta. Varför inte skåla in 2018 i Paris, Berlin, Amsterdam eller London?

London

Längs med Themsen samlas besökare såväl som Londonborna själva för att se ljus- och fyrverkerishowen som har Westminsterpalatset, London Eye och The Shard som kuliss. På nyårsdagen fortsätter festligheterna med en parad där du kan se marschorkester, dansare och de kungliga hästarna.

Amsterdam

Det finns gott om spontana kvartersfester och större arrangemang på Rembrandtplein och Damtorget för att fira in det nya året. Runt om i staden ordnas flera fyrverkerishower och den bästa utsikten får du från någon av de många broarna över kanalerna. Efter tolvslaget fortsätter festen med klubbar, barer och livemusik som spelas fram till att solen går upp på det nya året.

Oavsett vart du vill resa finns det sannolikt gott om champagne när det blir dags att fira in det nya året.

Berlin

På nyårsafton, eller Silvester som det heter på tyska, går en lång festgata med barer, foodtrucks, musikshower och partytält mellan Brandenburg och Segerkolonnen. Precis som i Amsterdam fortsätter festen fram till gryningen. Om du vill kan du dra ner på utsvävningarna och delta i det årliga 4 km-loppet på nyårsdagen för att visa att du menar allvar med dina nyårslöften.

Paris

Paris lever verkligen upp till sitt smeknamn på nyårsafton; Ljusets stad. Eiffeltornet står upplyst och parisarna ringer in det nya året vid Champs-Élysées med champagne och papillotes - choklad inslaget i guld- och silverpapper. Förutom choklad kan du också få med ett skämt, en gåta eller en liten smällare. Du kan boka en båttur på Seine vid midnatt för att få riktigt bra vy över nyårsfirandet.

Om du befinner dig i Paris på nyårsafton hinner du dessutom med att se Galeries Lafayette och Printemps färgsprakande julskyltning.

Liknande inlägg

Kombinationsresa i Thailand – för en maxad semester

Drömmer du om små thailändska paradisöar med vita stränder och konstant hängmatteläge? Eller är det färgstarka marknader, brett utbud av restauranger, barer och lyxhotell du längtar efter? Känns det omöjligt att välja? Lugn, du behöver inte. Du kan få både avkopplande strandhäng, thailändskt vardagslunk och pulserande cityliv på en och samma resa.
Lina B Lina B 2019-06-27

Tel Aviv – tips & pärlor

Man pratar ofta om städerna vid Medelhavet som kan erbjuda både sol och bad och citypuls – och där återfinns Tel Aviv, tillsammans med Barcelona, Palma och Aten. Oavsett om du reser till Tel Aviv för bad, shopping eller matupplevelser så kan staden erbjuda det året runt.
Jonas S Jonas S 2019-06-20

Palats i Istanbul - 6 tips

I flera hundra år levde de ottomanska höjdarna i lyx få kan drömma om, sida vid sida med kammartjänare, präster och älskarinnor. När du promenerar i de färgglada flyglarna med intrikata och utsmyckade ornament får du en inblick i hur de levde och verkade. Här är en guide till Istanbuls bästa palats!
Carl J Carl J 2019-06-20

Världens minsta flygplatser

Glöm VIP-lounger, vindlande korridorer till olika byggnader och dussintals restauranger samt pop-up butiker... på världens minsta flygplatser får du istället nöjet att landa på ön som har Nederländernas enda vulkan eller besöka en restaurang som fått nya heltäckningsmattor så sent som 2008.
Hanna P Hanna P 2019-06-11