4 weekendstäder där nyårsfirandet 2017 smäller högst

2017-11-06
Hanna P
När klockan slår tolv på nyårsafton är det en alldeles speciell känsla. Du sätter på punkt för det gamla året och det nya året är än så länge ett oskrivet kapitel. Gör nyårsafton 2017 lite extra speciell med en nyårsweekend. Byt ut ”Ring klocka, ring” mot Big Bens dånande klang eller en kvartersfest i Amsterdam!

En ny och spännande upplevelse på nyårsafton behöver inte ligga långt borta. Varför inte skåla in 2018 i Paris, Berlin, Amsterdam eller London?

London

Längs med Themsen samlas besökare såväl som Londonborna själva för att se ljus- och fyrverkerishowen som har Westminsterpalatset, London Eye och The Shard som kuliss. På nyårsdagen fortsätter festligheterna med en parad där du kan se marschorkester, dansare och de kungliga hästarna.

Amsterdam

Det finns gott om spontana kvartersfester och större arrangemang på Rembrandtplein och Damtorget för att fira in det nya året. Runt om i staden ordnas flera fyrverkerishower och den bästa utsikten får du från någon av de många broarna över kanalerna. Efter tolvslaget fortsätter festen med klubbar, barer och livemusik som spelas fram till att solen går upp på det nya året.

Oavsett vart du vill resa finns det sannolikt gott om champagne när det blir dags att fira in det nya året.

Berlin

På nyårsafton, eller Silvester som det heter på tyska, går en lång festgata med barer, foodtrucks, musikshower och partytält mellan Brandenburg och Segerkolonnen. Precis som i Amsterdam fortsätter festen fram till gryningen. Om du vill kan du dra ner på utsvävningarna och delta i det årliga 4 km-loppet på nyårsdagen för att visa att du menar allvar med dina nyårslöften.

Paris

Paris lever verkligen upp till sitt smeknamn på nyårsafton; Ljusets stad. Eiffeltornet står upplyst och parisarna ringer in det nya året vid Champs-Élysées med champagne och papillotes - choklad inslaget i guld- och silverpapper. Förutom choklad kan du också få med ett skämt, en gåta eller en liten smällare. Du kan boka en båttur på Seine vid midnatt för att få riktigt bra vy över nyårsfirandet.

Om du befinner dig i Paris på nyårsafton hinner du dessutom med att se Galeries Lafayette och Printemps färgsprakande julskyltning.

Liknande inlägg

Durres riviera – solsemester med en twist

Ofta känner du att det kunde vara var som helst vid Medelhavet. Till exempel när du sträcker ut dig på solsängen, beställer ett glas bubbel i strandbaren eller plaskar runt med trampbåt. Samtidigt bjuder Durres riviera på unika upplevelser av mat, kultur och stadsliv. Läs vidare om du vill ha det bästa av två världar.
Astrid S Astrid S 2019-08-24

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14

En guide till Koh Lanta

Med sina härliga stränder, avslappnade stämning och magiska solnedgångar är det inte konstigt att Koh Lanta blivit mångas favoritö i Thailand. I denna guide får du ta del av våra bästa tips om Koh Lantas stränder, utflykter och hotell.
Marie L Marie L 2019-08-06