2017-05-20

10 selfie-spots i LA (+1 bubblare!)

Ödsla inte tid på att jaga runt efter en perfekt bakgrund till din selfie. Här har du 11 platser i Los Angeles som bäddar för lajkraketer och dessutom andas äkta LA-känsla!

Det finns gott om möjlighet att ta stjärnspäckade, historiska och konstnärliga selfies i Los Angeles. För att inte nämna snygga strandselfies!

1. Hollywoodskylten
Kom igen, de går inte att undvika och du kommer ångra dig om du missar det. Ta selfien från Beachwood Drive eller Hollywood Lake Park. Du kan också ta en av vandringslederna i Griffith Park och fixa en selfie från baksidan av skylten med LA i bakgrunden.

2. Hollywood Walk of Fame
Hitta din favoritstjärna och knäpp en selfie.

3. Pantages Theatre
Om du inte kan få nog av Hollywoods gyllene år efter att ha sett La la land är det här perfekta kulissen för dig. Ett av de klassiska vaudevillepalatsen i härlig art deco-stil.

4. Getty Center
Förutom en stor konstsamling finns det gott om fototillfällen i den vackra trädgården. Förslagsvis när du försöker hitta ut ur trädgårdslabyrinten.

5. Santa Monica-piren
Antigen med det solcellsdrivna pariserhjulet i bakgrunden eller medan du tar dig en tur i nämnda pariserhjul.

6. Venice Beach
Om du söker ha en klassisk västkuststrand är Venice Beach svårslagen.

7. Väggkonst (Paul Smith’s Pink Wall & Mondrian Wall)
Både den rosa fasaden och lite mer stilistiska väggmålningen är perfekt för ett lite mer artsy selfie.

8. Grauman’s Chinese Theatre & Grauman’s Egyptian Theater
Båda biografer ger ordentligt pampiga miljöer och Grauman’s Egyptian Theater var dessutom där den första Hollywoodfilmen hade sin premiär.

9. Griffith Park Observatory
Härifrån får du en av de bästa stadsvyerna över LA. Du kan dessutom passa på att utforska observatoriet.

10. Urban Lights och Metropolis II
Urban Lights är skulpturen utanför LACMA - Los Angeles County Museum of Art. Om du någonsin velat känna dig som en jätte kan du också se en annan av konstnären Chris Burdens skulpturer; Metropolis II som är en rörlig skulptur av en stad i miniatyr.

+ bubblaren Stahl House
Beläget på en höjd över staden med glasväggar och pool. Här får du både känslan av att det varit hemmet för någon Hollywoodkändis samtidigt som du känner igen dig. Trots det har det aldrig bott någon kändis här och anledningen till att du känner igen dig är för att Stahl House blivit urtypen för de lyxigt moderna hemmet i flera filmer och musikvideos.

Liknande inlägg

Topp 9 hemsökta hotell

Om du söker lite extra spänning på en semester, varför inte pröva att bo på ett ordentligt hemsökt hotell? Här har du de 9 bästa hemsökta hotellen – där spökena har lite stil.
Hanna P Hanna P 2019-10-31

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Bangkoks bästa streetfood

Bangkoks gatumat klassas som en av de bästa i världen och det är lätt att förstå varför. I varje hörn står en matvagn, det osar och röker och en doft av fisksås, citrongräs och chili slår emot dig. Fortsätt läsa om du inte vill missa Bangkoks absolut bästa streetfood under ditt nästa besök.
Towe A Towe A 2019-09-06

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28