Novair - NVR

Novair är ett systerbolag till Apollo, som är Sveriges tredje största researrangör. Novair är sedan den 1 januari 2001 ett helägt dotterbolag till den schweiziska resekoncernen Kuoni Holding.

Flygplansflottan består av 1 st Airbus A330-200 och 3 st Airbus A321-200.

Läs mer om Novair Scandinavia på flygbolagets hemsida

 • Bagage

  Handbagage

  Ett handbagage per person får tas med kostnadsfritt. Maxvikten är då 5 kg och största storlek 55 x 40 x 22 cm.

  Incheckat bagage - tillval mot extra kostnad

  För väskor som du checkar in utgår en kostnad på 200–300:-, exakt pris för din resa ser du i bokningen. Med Novair får du då checka in 1 väska per person som väger högst 15 kg. Tänk också på att om två resenärer – som båda valt att köpa till bagage – trots det vill packa i samma väska får denna väga högst 32 kg. Regler för barnvagnar och extra bagagevikt hittar du här nedanför.

  Endast flyg
  Har du bokat endast flygresan är incheckat bagage alltid ett tillval mot kostnad.

  Barn under 2 år

  För barn under 2 år (utan eget säte) ingår inget bagage.

  Sulky/barnvagn

  Om du reser med ett litet barn (0–2 år) som inte har någon egen sittplats kan du ta med en barnvagn i normal storlek. Denna räknas inte in i din tillåtna bagagevikt. Är barnet över 2 år ingår vagnen i barnets tillåtna bagagevikt. Novair rekommenderar att man hyr en väska (Airshell) som skydd för sulkyn/barnvagnen under transport – läs mer om Airshell

  Läs mer

  Extra bagagevikt

  Har du behov av mer bagagevikt än vad som ingår i det vanliga tillvalet för incheckat bagage kan du förbeställa extra bagagevikt, och Novair erbjuder då detta till halva priset jämfört med vad du betalar direkt i incheckningen. Extra bagagevikt kan bokas fram till 4 dagar före avresa. Läs mer och boka

 • Specialbagage

  När du flyger med Novair och vill ha med dig specialbagage, exempelvis sportutrustning, så bokar du detta på Novairs hemsida.

  Boka ditt specialbagage här

 • Flygklasser

  På våra flygningar med Novair har vi för närvarande inga klasser.

 • Måltider ombord

  Standard måltid

  En god måltid är en viktig del av en trevlig resa. När du flyger med Novair kan du därför sätta extra krydda på resan med något gott på tallriken. Barn mellan 2 -11 serveras en egen meny med barnvänliga rätter.

  Du bokar måltiden hos TUI:

  • samtidigt som du bokar resan
  • under Min sida (fram till 7 dagar innan avresa)
  • via support på telefon 0771-84 01 00 (fram till 2 arbetsdagar före avresan)

  Specialmat

  Novair tillgodoser de vanligaste önskemålen när det gäller speciell kost eller diet. Specialmåltidernas innehåll och komposition växlar beroende på säsong och kökets råvaror, liksom var maten lastas (hemma eller på destinationen). Det här gör det svårt att specificera måltidens exakta innehåll för dagen. Däremot garanterar vi att måltiderna följer avsedda innehållsrestriktioner.

  Specialmaten beställer och betalar du hos TUI i samband med att resan bokas eller senast 2 dagar innan aktuell avgång. Du kan välja mellan följande alternativ:

  • Vegetarisk
  • Vegan
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Diabetes
  • Fläskfri

  Allergi

  Som allergiker har du, när du flyger Novair, möjlighet att beställa specialmat ombord enligt alternativen ovan.

  Om du har nötallergi råder vi er att informera Novairs kabinpersonal om detta vid ombordstigning. Kabinpersonalen ombord kommer då att göra övriga passagerare uppmärksammade på att det finns en allergiker ombord.
  Det är viktigt att understryka att Novair, trots uppmaning till medpassagerarna, aldrig kan garantera en nötfri flygning för de som lider av luftburen nötallergi.

  Uppvaktning

  Flyger du med Novair har du möjlighet att sätta en extra guldkant på flygresan genom att förboka champagne eller mousserande vin.

  Uppvaktning bokas här

 • Sittplatser

  Sittplats ombord

  När du reser med Novair finns möjlighet att mot betalning förboka vissa säten ombord.

  För att boka sittplats

  Du kan boka din favoritplats från dagen efter det du bokat din resa hos TUI (observera max 60 dagar före avresa) fram till 3 dagar före avresa.

  Boka enkelt online här

 • Taxfree

  Förbeställning av Taxfree varor

  När du flyger med Novair kan du enkelt förbeställa dina taxfreevaror via webben.

  När kan du beställa

  Du förbeställer dina varor från 30 dagar före avresan fram till 5 dagar före avresan till både ut- och hemresan. Ombord, på väg till ditt resmål, kan du komplettera din beställning för hemresan.

  Här förbeställer du dina Taxfree varor

 • Incheckning

  Incheckningen öppnar mellan 2-3 timmar före avgång och stänger ca en timme innan avgång. Var gärna ute i god tid. Resehandlingarna ska visas upp vid incheckningen.

  Incheckningsautomater

  För att slippa incheckningsköer kan resande med Novair Scandinavia använda incheckningsautomater på flygplatserna där sådana finns. Automaterna finns i incheckningshallen, ofta i anslutning till Novair Scandinavias incheckningsdiskar och är tydligt märkta med researrangörens namn.

  Använd bokningskoden

  Genom att slå in bokningskoden, som finns på färdhandlingen, i automaten och följa instruktionerna checkar du enkelt in dig och ditt resesällskap.

  Automaten skriver till sist ut boardingkort och bagageremsor. Riv först av kvittot från bagageremsorna och spara. Fäst sedan remsan runt väskans handtag. Därefter lämnas bagaget vid incheckningsdiskens Bagage Drop där id-kontroll på samtliga i resesällskapet görs.

 • Service ombord

  Mat och dryck

  Ombord har du möjlighet att köpa olika drycker och förfriskningar till förmånliga priser från dryckesvagnarna som går genom kabinen under flygningen.
  Vad som gäller för måltider ombord finner du här

 • Funktionshinder

  Det är viktigt att ni meddelar vid bokningstillfället om ni behöver assistans på flygplatsen. Med detta avses exempelvis bärhjälp eller att ni behöver en rullstol för att komma ombord på flygplanet.

  Om ni känner er osäkra så kontakta TUIs kundservice:

  • Telefon: 0771-84 01 00
 • Gravid

  TUI rekommenderar gravida gäster att ta med ett läkarintyg för alla flygningar efter 32:a veckans graviditet.

  Till och med den 36:e graviditetsveckan går det bra att resa på flygningar inom Europa. Observera att även hemresan skall vara inom denna period. Om tvillingar väntas gäller hemresa inom vecka 32.

  För resor till andra länder kan kan andra regler gälla, vi rekommenderar därför att du kontrollerar med ditt eget försäkringsbolag.