Villkor för av- och ombokningsskydd

Fri ombokning

Om du tecknat avbeställningsskyddet för alla medresenärer kan du utan kostnad boka om din resa en gång, så länge det återstår minst 30 dagar till avresa. Det nya avresedatumet ska då vara högst sex månader före eller efter det ursprungliga.
Rätten till fri ombokning gäller inte för kryssningar, TUI Villas eller resor med reguljärflyg.
Du kan inte boka om till en rabatterad/prissänkt resa (men däremot få mellanskillnaden tillbaka om vi sänker priset på resan du ursprungligen bokat, se under Prisgaranti Plus nedan).

Fri avbokning om du blir sjuk

Om du, en medresenär eller någon i familjen blir sjuk eller allvarligt skadad kan du avboka resan och få pengarna tillbaka*. Ring oss bara på 0771-84 01 00 och skicka in ett läkarintyg, så sköter vi resten.

Fri avbokning om du blir uppsagd

Om du blir uppsagd från jobbet kan du avboka resan och få pengarna tillbaka*, förutsatt att du är tillsvidareanställd och har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist (gäller inte vid enbart varsel). Ring oss på 0771-84 01 00 och skicka oss ett intyg från arbetsgivaren om att du blivit uppsagd, så sköter vi resten.

Bo kvar-garanti

Om någon i ditt resesällskap blir tvungen att boka av enligt ovan, får du behålla samma rum eller lägenhet som ni bokat från början, och slipper betala det så kallade tombäddstillägg som annars skulle ha utgått.

Prisgaranti Plus

Skulle grundpriset på resan (flyg + hotell) sänkas efter att du bokat behöver du bara kontakta oss på telefon 0771-84 01 00, så ger vi dig det lägre priset och betalar tillbaka mellanskillnaden. Observera dock att det här inte gäller för specifika och tidsbegränsade kampanjerbjudanden, som när vi till exempel under en viss period erbjuder kostnadsfria resor för barn i extrabädd eller kostnadsfria måltidspaket. En förutsättning för Prisgaranti Plus är att du bokat en charterresa med specificerat boende och att det är minst 60 dagar kvar till avresa. Garantin gäller för din ursprungliga bokning men inte om du redan ändrat den genom rätten till fri ombokning. Det krävs även att rabatten du hänvisar till ännu finns kvar när du kontaktar oss, och att den gäller för samma försäljningskanal som du ursprungligen använt (till exempel bokning via webb, Coop eller en viss återförsäljare).

Fri namnändring

Om ett namn på bokningen behöver ändras – antingen för att någon fått förhinder eller för att namnet råkat bli felskrivet – kostar detta normalt 500:-. Men med av- och ombokningsskyddet slipper du även den avgiften. Det måste dock vara minst fyra dagar kvar till avresan och fria nämnändringar gäller inte för kryssningar, TUI Villas eller resor med reguljärflyg.

*Vid avbokning enligt ovanstående regler återbetalas de pengar du dittills betalat in till oss, minus en administrativ avgift som grundar sig på resans pris men högst får vara 200:- per resenär samt serviceavgiften.

Vill du läsa de fullständiga villkoren, se under punkt 3 i Resevillkoren för paketresor som gäller för din bokade resa.