Villkor för av- och ombokningsskydd för dig som bokat innan 200504

Fria ombokningar

Om du tecknat avbeställningsskyddet för samtliga medresenärer kan du boka om resan kostnadsfritt 1 ggr fram till 30 dagar innan avresa. Fri ombokning gäller inte för kryssningar, TUI Villas eller resor med reguljärflyg, och du kan inte boka om till en rabatterad/prissänkt resa. Det nya avresedatumet ska vara max 6 månader från det första avresedatumet.

Fri avbokning om du blir sjuk

Om du, en medresenär eller någon i familjen blir sjuk eller allvarligt skadad kan du avboka resan och få pengarna tillbaka*. Ring oss bara på 0771-84 01 00 och skicka in ett läkarintyg, så sköter vi resten.

Fri avbokning om du blir uppsagd

Om du blir uppsagd från jobbet kan du avboka resan och får pengarna tillbaka*, förutsatt att du är tillsvidareanställd och har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist (gäller inte vid enbart varsel). Ring oss på 0771-84 01 00 och skicka oss ett intyg från arbetsgivaren om att du blivit uppsagd, så sköter vi resten.

Bo kvar-garanti

Om någon i ditt resesällskap blir tvungen att boka av enligt ovan, får du behålla samma rum eller lägenhet som ni bokat från början, och slipper betala det så kallade tombäddstillägg som annars skulle ha utgått.

Prisgaranti Plus

Skulle grundpriset, flyg och hotell, sänkas efter att du bokat behöver du bara kontakta oss via telefon, så ger vi dig det lägre priset och betalar tillbaka mellanskillnaden. Detta under förutsättning att du bokat en charterresa med specificerat boende och att det är minst 60 dagar kvar till avresa. Prisgaranti Plus gäller för din ursprungliga bokning men inte om du redan ändrat den genom rätten till fri ombokning. Det krävs även att rabatten du hänvisar till ännu finns kvar när du kontaktar oss, och att den gäller för samma försäljningskanal som du ursprungligen använt (till exempel bokning via webb, Coop eller en viss återförsäljare).

Återbetalning av tilläggsarrangemang

Behöver du avboka resan enligt villkoren ovan får du även tillbaka pengarna* för de tillval du kan ha bokat, till exempel utflykter, transfer eller hyrbil.

**Vid avbokning enligt ovanstående regler återbetalas de pengar du dittills betalat in till oss, minus en administrativ avgift som grundar sig på resans pris men högst får vara 200:-.

Vill du läsa de fullständiga villkoren, se under punkt 3 i Resevillkoren för paketresor som gäller för din bokade resa.