Alanya

I Alanya har du nära till bad, shopping, restauranger och uteställen. Mellan två kilometerlånga stränder ligger en medeltidsfästning på sin klippa. Här finns mycket att välja på om du ska resa med barn men också mindre hotell i bra lägen. Läs mer

I Alanya har du nära till bad, shopping, restauranger och uteställen. Mellan två kilometerlånga stränder ligger en medeltidsfästning på sin klippa. Här finns mycket att välja på om du ska resa med barn men också mindre hotell i bra lägen.

I hamnen tronar det medeltida ”Röda tornet”. Strax intill finns restauranger och klubbar som på kvällarna får vattnet att glittra. De långa stränderna Kleopatra och Keykubat ligger på varsin sida om borghöjden.

Shopping vart du än vänder dig
Mellan hamnen och busstorget hittar du basaren. Väskor, skor och glasögon hör till det som är extra prisvärt. Vill du ha turkiska specialiteter med dig hem kan du köpa handmålad keramik, äkta tvättsvampar, handknutna mattor, honung och orientaliska kryddor.

Hotell med aktiviteter
Strax utanför stan ligger Family Life Pascha Bay med stort poolområde, swim up-rum och massor att göra för alla åldrar. Reser du utan barn finns en hel rad hotell mitt i Alanya att välja mellan.

Utflyktstips

  • Båtturer
  • Dykning för nybörjare
  • Bergsfloden Dimcay
  • Hamam (turkiskt bad)
  • Landsbygdsutflykten My Turkey

Resor på våren och hösten
Till Turkiet kan du åka under både vår, sommar och fram på höstkanten. Klimatet är varmt och soligt tidigt på våren och maj och september är perfekta månader att resa till den här delen av Turkiet. Före och efter den verkliga högsäsongen är det en lugnare sida av Alanya du möter, med allt du behöver fast i en lite mindre skala.

Visa mindre

Rekommenderade hotell