Karon Beach

Karon Beach ligger mitt på Phukets västra kust och hör till öns största och mest mångsidiga resmål. Sommartid kan du njuta av det lite lugnare tempot och koppla av med bad i hotellpoolen. Välj mellan hotell i kategorier från Familjefynd till De Luxe. Du flyger med Thai Airways via Bangkok och kan, om du vill, avsluta resan med två nätter där. Läs mer

Karon Beach ligger mitt på Phukets västra kust och hör till öns största och mest mångsidiga resmål. Sommartid kan du njuta av det lite lugnare tempot och koppla av med bad i hotellpoolen. Välj mellan hotell i kategorier från Familjefynd till De Luxe. Du flyger med Thai Airways via Bangkok och kan, om du vill, avsluta resan med två nätter där.

Stranden är lång, bred och fylld av vit korallsand. Den är inte långgrund, vilket gör att det sommartid nästan alltid är badförbud på grund av undervattensströmmar. Här får man alltså räkna med att hålla sig till hotellpoolen eller göra utflykter till någon av öns andra stränder.

Mycket att se och göra
I centrum av Karon finns massor av restauranger, butiker, skrädderier och barer. Här kan du också strosa i timmar bland kvällsöppna marknader. Ett annat tips är att hyra longtailbåt och åka ut till andra stränder och öar, vandra i regnskog, dyka, spela golf eller gå på spa.

Några av öns bästa hotell
TUI har många bra boendealternativ i Karon. Flera av våra hotell är högklassiga resorthotell med stora poolområden, eget spa och många andra faciliteter. Vi har också familjehotell till priser som gör att du får extra mycket över till semesterkassan. Vill du ha bästa läge nära både shopping och restauranger finns det många hotell att välja bland.

Utflyktstips

  • Båtutflykt till Phi Phi-öarna
  • Kanotpaddling bland grottor och laguner


Två nätter i Bangkok

Du flyger med Thai Airways bekväma reguljärflyg till Bangkok och fortsätter till Phuket med Thais inrikesflyg (ca 1 tim). Vill du avsluta resan med ett par dagar i Bangkok kan du utan extra kostnad byta ut de två sista övernattningarna på Phuket mot två nätter i Bangkok.

Skurar, solsken och lägre prisnivå
Fler och fler väljer att resa till Thailand på sommaren. För även om risken för korta tropiska regn är något större under sommarhalvåret skiner oftast solen och det är lika varmt och skönt året runt. Dessutom är tempot lite lugnare och prisnivåerna lägre än under högsäsongen. Så faktum är att när TUI ber er resenärer betygsätta Thailandsupplevelsen är siffrorna som allra högst just på sommaren.

Visa mindre