Phuket

Med TUI kan du resa till Phuket året runt. Under vintersäsongen tar vi dig dit med vårt eget nonstopflyg. På Phuket väntar stränder, snorkling, shopping och hotell från budget till lyx. Läs mer

Med TUI kan du resa till Phuket året runt. Under vintersäsongen tar vi dig dit med vårt eget nonstopflyg. På Phuket väntar stränder, snorkling, shopping och hotell från budget till lyx.

Phuket – en ö med många ansikten
Den som vill ha långa stränder, marknader, nattklubbar, shoppingcenter och ett oändligt utbud av restauranger hittar det på Phuket. Men här finns också lugna oaser fyllda av fågelkvitter och små hål-i-väggen med rykande het thaimat. Lika stor bredd har vårt utbud av hotell på Phuket. Välj mellan allt från resorthotell med aktiviteter till enkla bungalower.

Tips på saker att göra på Phuket
Dykning och snorkling är populära utflykter på Phuket. Andra tips är att hänga med på djungeltrekking och paddla kanot. Eller spela golf på någon av Phukets åtta golfbanor. Många av våra hotell har gym eller träningspass. Att göra en båtutflykt till Phi Phi-öarna är också populärt.

Året runt-resmål på Phuket
Under länkarna läser du mer om stränder, semesterutbud och våra bästa hotell.

 • Bangtao Beach – sex kilometer lång strand med hotell för både familjer och par
 • Cape Panwa – en fridfull udde med familjehotell och spahotell
 • Kamala Beach – flera unika hotell i avspänd miljö
 • Karon Beach – allt du kan tänka dig av restauranger, bad och vattensporter
 • Kata Beach – långgrund strand med Blue Star på vintern och många andra fina hotell
 • Kata Noi Beach – en lugn oas nära det livligare Kata Beach
 • Patong Beach – shoppingmekka och nöjesmetropol med hotell i bästa läge
 • Tri Trang Beach – rofylld oas med Blue Star-hotell vintertid och bra snorkling

Under vintersäsongen dessutom:

 • Mai Khao Beach – en av Phukets längsta stränder med femstjärnigt De Luxe-hotell
 • Nai Thon Beach – bo på designhotell och njut av ljusa stränder och djungelklädda kullar
 • Nai Yang Beach – mysigt semesterhäng och boende även för stora familjer
 • Surin Beach – elegant oas med fin strand och romantiska solnedgångar

Direktflyg på vintern
I perioden när de flesta vill resa till Thailand har vi charterflyg direkt från både Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Luleå. Du kommer hit utan mellanlandningar på mellan tio och elva timmar. Under sommarhalvåret reser du med Thai Airways till Bangkok och därifrån vidare med inrikesflyg (ca 1 tim) till Phuket. Som en extra bonus kan du då kostnadsfritt byta resans två sista övernattningar mot två nätter i Bangkok.

Väder och vind
Många undrar när det är bäst att resa till Phuket. December till mars brukar räknas som högsäsong med torrt och varmt väder. Fler och fler väljer att resa till Phuket på sommaren. För även om risken för korta tropiska regn är något större under sommarhalvåret skiner oftast solen och det är lika varmt och skönt året runt. Dessutom är tempot lite lugnare och prisnivåerna lägre än under högsäsongen. Här kan du läsa mer om vädret på Phuket.

Visa mindre

Rekommenderade hotell