Manchester

Säg Manchester och många tänker på fotboll, textilindustri, manchestertyg och engelsk popmusik. Och naturligtvis stämmer det här, men Manchester är så mycket mer. Inte minst en dynamisk storstad väl värd ett besök! Läs mer

Säg Manchester och många tänker på fotboll, textilindustri, manchestertyg och engelsk popmusik. Och naturligtvis stämmer det här, men Manchester är så mycket mer. Inte minst en dynamisk storstad väl värd ett besök!

Industristaden Manchester
Textilindustrin präglade under lång tid Manchester och idag har många av de forna industribyggnaderna som har omvandlats till museer, bostäder och gallerier. För att lära sig mer om Manchesters historia, besök MOSI, ett interaktivt industrimuseum med gamla maskiner och annat tekniskt som brukar fascinera både stora och små.

Musik- och kultustaden Manchester
Listan på kända artister från musikstaden Manchester kan göras lång. Inte minst 80-talet var en gyllene era på Manchesters musikscen med band som Joy division, Simply red, New Order, The Smiths och Morrissey i frontlinjen. Även Oasis-bröderna Liam och Noel Gallagher har sitt ursprung i Manchester. Även idag finns det många musikpubar, klubbar och scener att besöka, läs mer på manchestermusic.co.uk.

Även för den konstintresserade har Manchester mycket att erbjuda. Här finns bland annat Manchester Art Gallery, ett av Englands finaste konstmuseer, och det prisbelönta museet The Whithworth.

Fotbollsstaden Manchester
Sedan Zlatan började spela med Manchester United så har intresset för resor till denna fotobollsstad, med två lag i engelska Premier League, ökat. Och oavsett om du är fotbollsnörd eller inte: att se en match på någon av stadens två folbollsarenor är underhållning på hög nivå.

Ett besök i National Football Museum i centrala Manchester är också ett måste för alla fotbollsälskare.

Visa mindre

Rekommenderade hotell