Waikal

Vid de fina stränderna norr om Negombo ligger flera resorthotell med pooler, aktiviteter och restauranger. Barnfamiljer och alla andra som vill bo bekvämt och samtidigt göra utflykter får extra mycket för pengarna. Läs mer

Vid de fina stränderna norr om Negombo ligger flera resorthotell med pooler, aktiviteter och restauranger. Barnfamiljer och alla andra som vill bo bekvämt och samtidigt göra utflykter får extra mycket för pengarna.

Intill den lilla byn Waikal, strax norr om Negombo, ligger en samling resorthotell längs fina sandstränder. Restauranger, sportaktiviteter och underhållning finns inom hotellen, själva byn har bara några serveringar och butiker.

Stadsliv i Negombo
Vill ni göra en utflykt så är det enkelt att hoppa på en tuk-tuk eller ta taxi in till Negombo som är en riktig stad med affärsgator, gatumarknader och skaldjursrestauranger. 

Se mer av Sri Lanka 
Nyfiken på att se mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo, med en mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld. Men det finns förstås mycket att se även på närmare håll.

Folkliv och myllrande marknader
Sri Lankas färgstarka kultur är en upplevelse i sig. Gatumarknader med ett myller av cyklar, grönsaksstånd och matdofter. Vänligt leende människor klädda i höftskynken med batikmönster. Styltfiskare som fångar sardiner uppflugna på träställningar i det långgrunda vattnet. Var du än befinner dig kommer du nära det lankesiska vardagslivet – och kanske är det just det som blir ditt starkaste semesterminne från Sri Lanka.

Utflyktstips

  • Safari i Yala nationalpark
  • Heldag i Colombo med tempel och marknader
  • Valsafari

Missa inte att du kan boka utflykterna hemifrån.

Kombinera med Maldiverna
Du kan kombinera en vecka i Sri Lanka med en vecka i snorklingsparadiset Maldiverna. Läs mer om kombinationsresan här.

Direktcharter med Dreamliner
Bara TUI tar dig till Sri Lanka med direktflyg på strax över nio timmar med världens modernaste flyg, 787 Dreamliner. 

 
Visa mindre

Rekommenderade hotell