Palma de Mallorca

I Palma de Mallorca varvas medeltida gränder och adelspalats med det allra senaste inom mode och design. Här kan du ta för dig av trendiga restauranger, tapasbarer och nattklubbar som ständigt får nytillskott. Du kan bo enkelt eller lyxigt. Läs mer

I Palma de Mallorca varvas medeltida gränder och adelspalats med det allra senaste inom mode och design. Här kan du ta för dig av trendiga restauranger, tapasbarer och nattklubbar som ständigt får nytillskott. Du kan bo enkelt eller lyxigt.

Omkring 400 000 invånare ger tillsammans med otaliga besökare ett färgstarkt liv åt gatubilden. Det mallorkinska vardagslivet pågår sida vid sida med kommers, cafékultur, gatuartisters uppträdanden och turisternas rundor mellan sevärdheter och tapasbarer.

Shopping och museer
Du kan flanera längs strandpromenaden och in i shoppingkvarteren kring Via Sindicato, Borne och Plaza Mayor. Gillar du konst kan du göra gallerirundor och samtidigt titta in på museer som Es Baluard vid Paseo Mallorca eller Museu d'Art Espanyol Contemporani med verk av Picasso, Dalí och Miró.

Vacker arkitektur
I de gamla stadsdelarna möts du av originella husfasader, adelspalats, kyrkor och rofyllda torg. För att inte tala om kända historiska minnesmärken som de arabiska baden och slottet Bellver. (med strålande utsikt). Pampigast av allt är den gotiska katedralen La Seu, som på sin kulle bakom småbåtshamnen ser ut som hämtad ur en saga när den är fasadbelyst på kvällarna.

Nära till stränderna
Vidsträckta playor finns både öster och väster om staden. Det är bara att stiga på lokalbussen, en kort stund senare kan du ligga under ett parasoll vid Palmabuktens klara vatten. Till stranden i Ca'n Pastilla är det bara tio minuter med buss. Hyr du en cykel kan du följa de fina cykelbanorna utmed strandpromenaden österut till Portixol. Det gamla fiskeläget har förvandlats till en mysig stadsdel med uteserveringar, sandstränder och strandklubbar.

Från plånboksvänligt till design eller lyx
I Palma har TUI hotell på hela skalan. En upplevelse i sig är designhotellet Puro. Det ligger bland gränderna i La Lonja, den äldsta delen av Palma. I området finns även restauranger, tapasbarer och musikklubbar.

Utflyktstips

  • Vingårdstur med avsmakning
  • Bergsbyn Valldemossa och Apelsindalen
  • Katamarantur, en dag på havet

Boka utflykterna redan hemifrån så att du är säker på att få plats. 

Två semestrar i en 
Vill du maxa semestern kan du välja ett resmål första veckan och ett annat den andra veckan. Välj mellan fler än 15 resmål över hela Mallorca.

Visa mindre

Rekommenderade hotell