Puerto Naos

Badorten Puerto Naos ligger på La Palmas västkust och har växt fram kring den svarta lavastranden som är en av öns längsta. Här bor du direkt vid en bred strandpromenad med restauranger, souvenirbutiker och glasskiosker. Läs mer

Badorten Puerto Naos ligger på La Palmas västkust och har växt fram kring den svarta lavastranden som är en av öns längsta. Här bor du direkt vid en bred strandpromenad med restauranger, souvenirbutiker och glasskiosker.

Mer centralt än på hotell Sol La Palma kan du inte bo i Puerto Naos. Hotellet ligger direkt vid den svarta lavasandstranden, bara ett par steg från turiststråket på strandpromenaden. Från hotellets terrasser har du första parkett vid solnedgångarna.

Bo i dubbelrum eller lägenhet
På Sol La Palma kan du välja mellan dubbelrum och rymliga lägenheter med pentry. Hotellet har två pooler och en barnpool. Som omväxling till solstolen kan du träna i gymmet, spela tennis eller boka en massage i spaavdelningen.

La isla bonita, den vackra ön
La Palma passar inte bara naturintresserade, utan alla som vill upptäcka en ny sida av Kanarieöarna. Ön bjuder på hisnande berg, djupa raviner, dalgångar och odlingar av bland annat bananer, avocado och papaya. Mitt på ön ligger nationalparken Caldera de Taburiente – med lagerskogar, vattenfall och en av världens största vulkankratrar. Fina vandringsleder med oförglömliga vyer och dofter av vilda örter finns över hela ön.

Naturskyddat och stjärnklart
Hela den norra delen av ön är biosfärreservat och skyddad från exploatering. Här ligger också det berömda astronomiska observatoriet, dit astrofysiker från hela världen kommer för att studera den klara stjärnhimlen över La Palma.

Andra utflyktstips

  • Vandring längs Vulkanrutten med fantastiska vyer över La Palma och omgivande öar
  • Val- och delfinspaning med strandhugg
  • Örundtur med ekologisk bondemarknad, byar i kolonialstil och vyer från öns högsta berg Los Muchachos


Förboka hyrbil hemifrån
Att ha en hyrbil under hela eller en del av semestern är det bästa sättet att upptäcka La Palma. Fina vägar och ett modernt vägsystem gör det både enkelt och bekvämt. För att försäkra dig om en bil kan du redan hemifrån boka en hyrbil, hur det fungerar beskrivs under länken.

Kombinera med Teneriffa
Resan till La Palma går via Teneriffa, vilket gör det möjligt att enkelt kombinera en vecka på La Palma med en vecka på Teneriffa. Mer om transporter och inrikesflygningen Teneriffa–La Palma läser du under rubriken Transfer.

 

Visa mindre