Mauritius

Att resa till Mauritius är inte längre en ouppnåelig dröm. Vi ger dig chansen att få uppleva den. Utbudet av hotell spänner från budget till lyx och var du än bor har du de vita stränderna inom bekvämt räckhåll.  Läs mer

Att resa till Mauritius är inte längre en ouppnåelig dröm. Vi ger dig chansen att få uppleva den. Utbudet av hotell spänner från budget till lyx och var du än bor har du de vita stränderna inom bekvämt räckhåll. 

Koppla av på stränderna, bada i 25-gradigt vatten, snorkla vid korallreven och shoppa mode, hantverk och kryddor. I inlandet kan du följa vandringsleder genom tropisk regnskog. På museerna i huvudstaden Port Louis kan du lära dig mer om Mauritius franskkoloniala historia.

Vänlig befolkning
Mauritius invånare har sina rötter i Afrika, Europa, Indien och Fjärran Östern. Deras kulturer har smält samman till en färgstark blandning, och stämningen är generös mellan grupperna. Kristna, buddhister, hinduer och muslimer deltar gärna i varandras festivaler.

Hotell vid paradisstränder
Du kan välja mellan att bo vid öns finaste stränder i Belle Mare, nära shopping- och restaurangutbudet i Mauritius största badort Grand Baie. Eller i Idylliska Le Morne med sandstrand och finfin snorkling vid en turkos lagun. 

Väder på Mauritius
Mauritius har ett tropiskt klimat året runt. November till april kan man kalla högsäsong med dagstemperaturer kring 30 grader. Det kan förekomma korta regnskurar, men det är fortfarande varmt. Lite lägre temperaturer, särskilt på kvällar och nätter, är det under lågsäsongen (maj till oktober). Tack vare skyddande rev kan du bada året runt, vattentemperaturen ligger på omkring 24-27 grader. Under lågsäsongen kan utbudet av restauranger och aktiviteter vara något mindre och tempot är lugnare.

 

 

Visa mindre

Rekommenderade hotell