Malta

Smala gränder, terrasserade sluttningar och små vinodlingar. Färgglatt målade fiskebåtar, barockkyrkor och hästdroskor. På Malta finns solen och det klara vattnet som är perfekt för snorkling. Här äter och dricker du gott och har ett nöjesliv med hög puls runt hörnet – om du vill.  Läs mer

Smala gränder, terrasserade sluttningar och små vinodlingar. Färgglatt målade fiskebåtar, barockkyrkor och hästdroskor. På Malta finns solen och det klara vattnet som är perfekt för snorkling. Här äter och dricker du gott och har ett nöjesliv med hög puls runt hörnet – om du vill. 

Malta är ett land och en ögrupp som ligger i Medelhavet, söder om Sicilien. De tre största öarna är Malta, Gozo och Comino. Alla med sin egen karaktär. Trots att Malta inte är särskilt stort finns det mycket att uppleva under en semestervecka eller en weekend. Till Malta kan du resa året runt och högsäsongen är lång, det brukar vara sommarvärme från april till november.

Riddarborgar och palats
Den dramatiska historien har satt sina spår och influenserna från England, Italien och Nordafrika är tydliga. Här hittar du mängder av borgar, katedraler, romerska mosaiker och ornamenterade barockpalats. Med sitt läge mitt i Medelhavet har Malta utsatts för ständiga överfall och lytt under otaliga herrar: fenicier, kartager, romare, araber, korsriddare, fransmän och senast engelsmän. De välbevarade byggnaderna har gjort att Malta varit inspelningsplats för storfilmer och tv-serier som Gladiator, Troja och Game of Thrones.

Malta för foodies
Matkulturen är lika färgstark som landets historia. På Malta kan du gå på afternoon tea, äta meze och beställa in en tallrik antipasti. Många restauranger är inriktade på medelhavsköket och fisk- och skaldjursrätterna är i toppklass. Priserna är lägre än i många andra länder kring Medelhavet.

Hotell och resmål
Våra hotell ligger i Sliema och St Julian’s, två semesterorter på Maltas nordöstra kust som i stort sett vuxit samman. Badklippor, restauranger och nattklubbar kompletteras av hotell med stora pooler och många faciliteter. 

  • Sliema – öns största stad med restauranger, trottoarcaféer och fina klippbad
  • St Julian's – sol, bad, dykning och öns bästa nöjesliv

Att se och göra på Malta
Hyr en bil och upptäck badvikar med suveräna dykmöjligheter. Fortsätt till medeltidsstaden Valletta med stormästarpalatset och massor av mysiga gränder. Missa inte heller Mdina, öns muromgärdade gamla huvudstad med en magisk atmosfär.

Gozo och Camino
Grannön Gozo är grönare och mer kuperad, tempot lugnt och stillsamt. Här kan du spana in grottan där Odysseus hölls som kärleksfånge och bada vid Gozos populäraste strand Ramla Bay. Missa inte heller den lilla ön Camino med den kända Blå lagunen. Vattnet är turkost och havsbotten av vit sand. Under sommaren går det färjor från Malta till Gozo och Camino.

 
Visa mindre

Rekommenderade hotell