Sicilien

Sicilien har både badorter vid stränder, romantiska småstäder och byar där byborna samlas på torget i kvällssolen. Du kan vandra, spela golf och dyka. Och smaka på delikatesser ur öns stora skafferi. Bland våra resor till Sicilien hittar du både familjära små hotell och aktivitetshotell. Läs mer

Sicilien har både badorter vid stränder, romantiska småstäder och byar där byborna samlas på torget i kvällssolen. Du kan vandra, spela golf och dyka. Och smaka på delikatesser ur öns stora skafferi. Bland våra resor till Sicilien hittar du både familjära små hotell och aktivitetshotell.

Solens mat – och dryck
På Sicilien –  Italiens största ö – får du ett smakprov av allt det där härligt italienska. Stränder med färgglada parasoller, kyrkor med madonnabilder, trattorior i smala gränder. Och en matkultur som slår det mesta i världen. Du kan beställa frasiga pizzor och nyfångad bläckfisk och skaldjur. På den bergiga ön Sicilien trivs vinrankorna så här produceras många bra viner.

Att göra på Sicilien
Bland  sevärdheterna finns ruinerna av grekiska tempel i Siracusa och på en av våra utflykter kan du följa med till Gudfaderns by, Forza d’Agro. Du kan också åka med på båttur till öarna Lipari och Stromboli. Taormina är förresten en sevärdhet i sig, där den ligger som en filmkuliss  uppe på en klippa. Här finns det bästa när det gäller shopping och restauranger med hög mysfaktor. 

Välj resmål!
Under länkarna läser du mer om våra resor till Sicilien – om stränder, shopping, nöjen och de bästa hotellen. 

  • Giardini-Naxos – både långgrunda stränder och sicilianskt vardagsliv, både lägenhetshotell och Blue Star med aktiviteter.
  • Cefalu – medeltidsgränder, gelaterior och en sandstrand mitt i staden. 
  • Taormina – romantiska restauranger och en linbana ner till stranden.
  • Taormina Mare – stadsdelen vid havet med lidobad och restauranger.
  • Siracusa – glassbarer,  keramik och antika sevärdheter. Och vårt eget Blue Star-hotell med aktiviteter för stora och små.
  • Letojanni – lugn badort nära Taormina där italienarna själva gärna semestrar

 

 

 

 

Visa mindre

Rekommenderade hotell