Kokkari

I charmiga Kokkari på Samos finns känslan av gammal fiskeby kvar. Här är fasaderna vita och dörrarna blå precis som på vykorten. Klapperstensstranden är lång och rymlig, det finns småbutiker och många mysiga tavernor. Flera av hotellen tillhör vår kategori Litet & familjärt och blir många kunders favoriter. Läs mer

I charmiga Kokkari på Samos finns känslan av gammal fiskeby kvar. Här är fasaderna vita och dörrarna blå precis som på vykorten. Klapperstensstranden är lång och rymlig, det finns småbutiker och många mysiga tavernor. Flera av hotellen tillhör vår kategori Litet & familjärt och blir många kunders favoriter.

Kokkari var från början en fiskeby på udden mellan en lång klapperstensstrand och en naturlig hamn i en skyddad bukt. Enkla grekiska bostadshus ligger fortfarande kvar mellan moderna hotell och strandkaféer. Byn är i ett format som gör att du har nära till allt.

Mysigt vid fiskehamnen
Längs strandpromenaden finns gott om barer, restauranger och butiker. Kring bytorget vid den lilla fiskehamnen hittar du Kokkaris allra mest charmiga delar med smala gränder, vitkalkade hus, klättrande vinrankor och tavernor med trästolar. Att den kilometerlånga stranden består av klappersten gör vattnet kristallklart, så många tar med sig snorkel och cyklop.

Utflyktstips

  • Båttur till Turkiet med besök i den antika staden Efesos och shopping i Kusadasi
  • Örundtur till byar, tempel, naturliga källor och vinfabrik
  • Flera natursköna vandringar

Kombinera med Patmos
Missa inte heller att du kan kombinera en vecka på Samos med en vecka på grannön Patmos.

Visa mindre

Rekommenderade hotell