Chania

I Chania får du en semester med folkliv, omväxling och lagom stadspuls. Dagarna kan kryddas med både bad, kulturhistoria, promenader i hamnen, shopping och minnesvärda restaurangbesök. Trendiga caféer och barer blandas med kretensiskt vardagsliv. Läs mer

I Chania får du en semester med folkliv, omväxling och lagom stadspuls. Dagarna kan kryddas med både bad, kulturhistoria, promenader i hamnen, shopping och minnesvärda restaurangbesök. Trendiga caféer och barer blandas med kretensiskt vardagsliv.

Chania är charmigt och promenadvänligt. Strosa förbi eleganta loungebarer och krukmakerier. Lyssna på klippeti-kloppet från hästdragna vagnar i gränderna. Följ piren till det venetianska fyrtornet och slå dig sedan ner på någon av Chanias många romantiska restauranger. Vissa har lummiga trädgårdar, andra ställer ut sina bord på kajen intill fiskebåtarna.

Saluhall och kvällsnöjen
Modebutiker, kaffebarer och ungdomliga nöjesställen saknas inte heller. I den stora saluhallen kan du lägga upp Instagrambilder av allt från fula fiskar till exotiska grönsaker och stora berg av getost.

Promenera till stranden
De venetianska kvarteren uppfördes, precis som fyrtornet och borgen, under de fyrahundra år som staden Venedig härskade över Kreta. När du vill bada i havet är det bara att promera längs vattnet till Nea Chora, som är en lugnare stadsdel med fina stränder och grekiskt vardagsliv.

Utflyktstips

  • Knossos med kung Minos palats
  • Badutflykt med båt
  • Vandring i Samariaravinen


Upptäck Kreta med bil
På Kreta finns massor att uppleva bland mysiga byar, färgstarka städer, grön natur och antik kultur. Du kan boka hyrbil redan hemifrån.

Visa mindre

Rekommenderade hotell