Agia Pelagia

Vill du ha det lugnt och skönt men inte tråkigt är den lilla badorten Agia Pelagia på Kreta ett tips. Här bor du vid havet på ett All Inclusive-hotell med sport och aktiviteter. Bara ett par mil från kultur, nöjen och golf i Heraklion.  Läs mer

Vill du ha det lugnt och skönt men inte tråkigt är den lilla badorten Agia Pelagia på Kreta ett tips. Här bor du vid havet på ett All Inclusive-hotell med sport och aktiviteter. Bara ett par mil från kultur, nöjen och golf i Heraklion. 

Som en amfiteater i en havsvik ligger den lilla byn Agia Pelagia med sina vita hus som klättrar uppför kullen. På en privat udde strax utanför ligger vårt fina All Inclusive-hotell Sea Side Resort & Spa. Ett fridfullt hide away med god mat, avkoppling och träningsmöjligheter – och stadslivet bara en kort bilresa bort.

Pooler och turkost hav
Sea Side Resort & Spa har flera pooler, så du väljer själv om du vill vara vid aktivitetspoolen eller ligga och läsa en bok i lugn miljö. Det är bara en kort promenad till sandstranden som är barnvänligt långgrund. Flera små stränder ligger på rad längs kusten och vattnet är perfekt för dykning och snorkling.

Restauranger för alla smaker
I All Inclusive ingår mat och dryck i flera restauranger och barer. Du kan äta medelhavsbufféer, à la carte med gourmetinriktning och kinesiskt. I Agia Pelagia finns många restauranger och strandcaféer. Det finns också några musikbarer men vill du se mer av nöjeslivet får du åka till Heraklion, två mil bort.

Golf och vandringar
Tänker du dig en aktiv semester är Kreta helt rätt. Det finns många stränder där du kan testa vattensporter som vindsurfing och kitesurfing. Om du vill spela golf finns en 18-hålsbana utanför Hersonissos (cirka 2,5 mil från Heraklion). Andra tips är att ta på vandringskängorna eller hyra en mountainbike.

Utflyktstips

  • Knossos med kung Minos 3 500 år gamla palats (bara 25 km bort)
  • Vattenparken Aquaplus
  • Båttur till Spinalonga eller Santorini

Upptäck Kreta med bil
På Kreta finns massor att uppleva bland mysiga byar, färgstarka städer, grön natur och antik kultur. Du kan boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Visa mindre

Rekommenderade hotell