Korfu stad

Res till Korfu stad om du vill ha en omväxlande semester med många intryck. Kulturhistoria, shopping, salta bad, restauranger och gränder i gamla kvarter – här finns rubbet. Dessutom finns det både citynära hotell och vårt fina TUI Family Life i utkanten av stan vid stranden. Läs mer

Res till Korfu stad om du vill ha en omväxlande semester med många intryck. Kulturhistoria, shopping, salta bad, restauranger och gränder i gamla kvarter – här finns rubbet. Dessutom finns det både citynära hotell och vårt fina TUI Family Life i utkanten av stan vid stranden.

Korfu stad är en spännande mix av grekisk, bysantinsk, italiensk och brittisk kultur. Här härskade venetianarna i 400 år och deras arkitektur lever kvar sida vid sida med franska arkader och brittiska monument.

Borgar och segelyachter
Två venetianska borgar ramar in gamla stans gator och torg. Här finns både en stor kryssningshamn och flera marinor med eleganta segel- och motorbåtar.

Gamla stan – ett världsarv
Korfus gamla stad är med på Unescos världsarvslista och gränderna kantas av venetianska adelspalats. Medelpunkten är den stora Spianadaplatsen med cricketplan och eleganta caféer i skuggande grönska.

Shopping och nöjesliv
Från Listonterrassens caféer kan du se de antika marmorstatyerna på Arkeologiska museet. Med bra shopping, många restauranger och klubbar lever Korfu stad upp till vad man väntar sig av en lite större stad.

Små och stora stränder
Stranden i Korfu stad är ganska liten men har en lång badbrygga. Med hyrbil eller lokalbuss kan du göra utflykter till olika stränder på ön. Den västra kusten har fina sandstränder medan östkustens badvikar oftare består av grus och klappersten.

En doft av Italien
Korfu tillhör de Joniska öarna väster om grekiska fastlandet och influensen från Italien ger ön extra charm. Det finns gott om italienska restauranger och husfasaderna går i mjuka pastellfärger.

Utflyktstips

  • Örundtur bland palats, kloster och vackra vyer
  • Aqualand, 75000 m² stort vattenland
  • De charmiga öarna Paxos och Antipaxos
  • Dagstur till grannlandet Albanien

Du kan boka utflykterna hemifrån två månader före resan.

Visa mindre

Rekommenderade hotell