Dubai/Förenade Arabemiraten

I Dubai finns allt man kan önska sig för en solsemester med mycket innehåll. Fina stränder, imponerande hotell och oslagbar shopping. Ultramoderna skyskrapor blandas med en fläkt av Orienten. Det solsäkra klimatet och flygtiden på bara drygt sex timmar är andra detaljer som gör att du även kan resa till Dubai på minisemester över en weekend eller en vecka.  Läs mer

I Dubai finns allt man kan önska sig för en solsemester med mycket innehåll. Fina stränder, imponerande hotell och oslagbar shopping. Ultramoderna skyskrapor blandas med en fläkt av Orienten. Det solsäkra klimatet och flygtiden på bara drygt sex timmar är andra detaljer som gör att du även kan resa till Dubai på minisemester över en weekend eller en vecka. 

Dubai och grannemiraten liknar inte andra resmål. Själva Dubai är en storstad där olika nationaliteter och kulturer möts. Spektakulära byggnadsverk reser sig vid sidan av moskéer och orientaliska palats. Här finns restauranger med all världens kök och shoppinggallerior med fler än tusen butiker. Samtidigt kan du koppla av och ha det lugnt och skönt på fina hotell vid de ljusa sandstränderna.

Hotell för alla smaker

  • Hotell i Dubai: Välj mellan tre olika stadsdelar. Den lugna hotellstaden Bur Dubai, badorten Dubai Jumeirah Beach eller Downtown Dubai nära de stora sevärdheterna.
  • I Ajman bor du femstjärnigt vid stranden och kan göra utflykter in till Dubai
  • I lugna Ras al Khaimah, åtta mil från Dubai, har vi både Blue Star-hotell med familjeaktiviteter och De Luxe-boende av högsta klass.
  • Sharjah är Dubais närmaste grannemirat med många prisvärda mellanklasshotell.
  • I  Fujairah bor du på ett fint resorthotell vid stranden till Indiska oceanen. 
  • Abu Dhabi är en glittrande storstad med mycket av både shopping, uteliv och högklassiga hotell.


Sevärdheter och shopping

Det finns mycket att göra i Dubai för den som vill uppleva mer än stränderna. I världens största shoppingcenter Dubai Mall finns, förutom 1200 butiker, både isbana och hajakvarium. Du kan åka på jeepsafari i öknen och strosa i guldsouken. Kanske vill du se den konstgjorda ön The Palm Jumeirah i verkligheten. Eller gå på Afternoon Tea i lyxhotellet Burj al Arab. Läs mer under länkarna i stycket ovan.

Bekvämt direktflyg
TUI tar dig till Dubai med direktflyg på bara drygt sex timmar. Därmed kan du resa till Dubai även om du bara kan vara borta en vecka eller fyra-fem dagar. Perfekt om du funderar på en minisemester med lite sol, bad och shopping.

 
Visa mindre

Rekommenderade hotell