Dominikanska republiken

Res till Dominikanska republiken om du söker ett Karibien för alla plånböcker. Här lever du billigare än på mer lyxinriktade grannöar och de flesta hotellen har All Inclusive. Med vårt direktflyg blir resan både smidig och bekväm.  Läs mer

Res till Dominikanska republiken om du söker ett Karibien för alla plånböcker. Här lever du billigare än på mer lyxinriktade grannöar och de flesta hotellen har All Inclusive. Med vårt direktflyg blir resan både smidig och bekväm. 

Känslan av Karibien är stark, tack vare det tropiska klimatet och de långa, ljusa, palmkantade stränderna. I det turkosskimrande havet är medeltemperaturen 26–28 grader och korallreven är perfekta för snorkling och dykning.

Karibiska rytmer
Överallt hör du medryckande dansmusik – på stranden, från barerna, i butiker och taxibilar. I Dominikanska republiken är det inte minst merengue och bachata som man älskar att röra höfterna till. Livsglädjen smittar av sig och det är svårt att inte bli förtjust i befolkningen med sitt blandade ursprung från både Afrika, Europa, USA och Asien.

Regnskog och kolonialstäder
En bit in från kusten väntar regnskogsklädda berg, vattenfall och odlingar av sockerrör. Det är klart värt att göra en utflykt till huvudstaden Santo Domingo, Karibiens äldsta stad med kyrkor och palats från spanjorernas första tid i Nya världen.

Välj mellan sju resmål
För familjer som vill ha en skön (och prisvärd!) allt-i-ett-semester har vi flera tips. I Bahia de MaimonRio San Juan och Playa Dorada finns flera resorthotell med All Inclusive, sportaktiviteter och underhållning. Costa Dorada är ett annat resmål där All Inclusive-hotellen ligger på rad. Vill du däremot bo på ett resmål med lite mer småstadskänsla ska du titta på Cabarete eller Las Terrenas. Här finns shoppingstråk, restauranger och musikbarer med karibiska rytmer. Och har du hört talas om de vita stränderna längs Samanahalvön kan du upptäcka dem i vårt resmål Samana.

Kombinera flera resmål eller hotell
Väljer du en tvåveckors- eller treveckorsresa kan du kombinera två resmål veckovis för att uppleva mer. Det  finns dessutom resor för dig som bara vill stanna borta en vecka. 

 

Visa mindre