Hållbara resor

Reko resor – för en hållbar värld

Att resa ger oss möjlighet att upptäcka världen, möta nya människor och uppleva nya platser och kulturer. Samtidigt som allt fler reser ökar dock påverkan på den globala miljön, länderna vi reser till och människorna som bor där.

Vi tar frågor som berör miljö och socialt ansvar på största allvar. Det är inte bara  globalt viktiga frågor, utan även en förutsättning för att reseindustrin ska kunna fortsätta att utvecklas positivt.

Vår utmaning ligger i att maximera de positiva effekterna av vår verksamhet samtidigt som vi minimerar den negativa miljöpåverkan förknippat med resor och turism.

På dessa sidor kan du läsa hur vi arbetar med hållbarhetsfrågor för att skapa reko resor.

Stöd resebranschens egen barnfond New Hope

Visste du att vi har donerat en större summa pengar till en specifik barnfond, Bengt Bengtssons barnfond, som förvaltas av New Hope. Fonden har samma namn som Fritidsresors grundare och medel har bland annat använts till uppbyggnad av en barnklinik på Zanzibar.

Miljöcertifierade

Som första nordiska charterarrangör är TUI (tidigare Fritidsresor) miljöcertifierade enligt den internationella miljöstandarden ISO 14001. Läs mer här

50 populäraste djurattraktionerna kontrolleras

Genom vår ägare TUI Travel kontrolleras sedan 2013 i ett första steg de 50 populäraste attraktionerna som vi samarbetar med som innefattar djur.

Det är ett nytt, globalt kontrollsystem, föredraget i EU och framtaget av djurättsorganisationen Born Free och brittiska resebranschorganisationen ABTA.

Dessa kontroller kompletterar de krav som sedan länge finns i alla våra samarbetskontrakt.

Branschbäst på miljö 2015

Precis som 2014 rankades TUI (tidigare Fritidsresor) som industriledare i Sustainable Brand Indexs oberoende varumärkesmätning 2015. Läs mer här

Sveriges grönaste varumärke 2014

Vi har tilldelats titeln "Sveriges grönaste varumärke" i resebranschen efter en oberoende undersökning genomförd av företaget Differ.

Rankningen görs årligen och vi har vunnit utmärkelsen fyra gånger.