TUI fly

TUI fly flyger för TUI i Norden och har åtta flygplan (tio på vintern) samt drygt 600 anställda. 

Bolaget har besättningsbaser i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo samt Helsingfors och har sitt nordiska huvudkontor på Söder Mälarstrand i Stockholm.

TUI fly ingår i världens största charterflygbolagsgrupp, TUI Airlines. Där ingår även Thomson Airways i England, TUI fly i Tyskland, Jetairfly i Belgien, Corsairfly i Frankrike och Arkefly i Holland. Den kombinerade flygplansflottan för TUI Airlines består av drygt 150 flygplan.

Läs mer om TUI fly på deras hemsida »


Viktig information – Samsung Galaxy Note 7

På grund av den senaste tidens incidenter med den senaste versionen av Samsung Galaxy Note7; där det har rapporterats att telefonerna har fattar eld eller exploderar under laddning.

Samsung återkallar dessa enheter och FAA (American Federal Aviation Administration) har gått in med stark avråda att inte att slå på eller ladda dessa enheter ombord på flygplan eller förvara dem i incheckat bagage.

"TUI fly" sätter alltid säkerheten först och har därför beslutat att det är förbjudet att använda eller ladda Samsung Galaxy Note 7 ombord på flygplanen.

Enheten är inte tillåtet i incheckat bagage, men kan föras ombord så länge den inte är påslagen eller laddas under flygningen.


Flygningar till Mexico
Mexico har utfärdat ett förbud att ta med Samsung Galaxy Note 7 ombord på flygningar till och från landet. Detta betyder att du varken får ta med den i det incheckade bagaget eller i handbagaget.


Flygningar till Thailand
I Thailand är det olagligt och straffbart att använda all form av e-cigaretter samt att ta med sig e-cigaretter in i landet.

Handbagage

Ombord på TUI fly får du ta med ett handbagage. Väskan får inte vara större än 55x40x23 cm och väga högst 5 kg.

Tips och regler för handbagage finner du här » 

Incheckat bagage

Totalt tillåten bagagevikt, inklusive handbagage, är 20 kg. Har man tex 3 kg handbagage kan man checka in 17 kg. Observera att maxvikten för handbagage är 5 kg.

Observera att om två eller fler resenärer väljer att packa i en och samma resväska får den väga max 32 kg.

Barn under 2 år

Barn under 2 år (spädbarn) tillåts medföra totalt 10 kg bagagevikt, exklusive barnvagn.

Reslängd 3 veckor eller mer

Om du reser tre veckor, eller mer, har du rätt att ta med 30 kg bagage, inklusive 5 kg handbagage. OBS! Gäller endast t/r-resa.

Premium Class

Reser du i Premium Class är tillåten bagagevikt 30 kg, inklusive handbagage. När du flyger Premium class får du även ta med dig en golfbag utan extra kostnad.Reser du med "Endast flyg" måste incheckat bagage köpas till för att detta ska gälla.

Sulky/barnvagn 

Sulky/barnvagn medtas gratis. TUI fly rekommenderar att man hyr en väska (Airshell) som skydd för sulkyn/barnvagnen under transport – läs mer om Airshell här.

Läs mer

Skydda ditt bagage med Airshells »

Tips och regler gällande packning av bagage »

Försenat, skadat eller förlorat bagage »

Extra bagagevikt

Hos TUI fly kan du förhandsboka extra bagagevikt till låga enhetspriser, avsevärt lägre än de som debiteras om du dyker upp med för tunga väskor vid incheckningen. Du kan boka extra bagagevikt fram till 4 dagar innan avresa.

Förhandsboka här »

Om du vill ta med dig skrymmande bagage, exempelvis sportutrustning, på resan är det både praktiskt och lönsamt att förboka på webben. 

Förhandsboka här »

Förboka - du sparar 100 kronor

Kommer du till incheckningen utan att ha förbokat läggs nämligen en avgift på 100 kronor ovanpå priserna i länken nedan. Som du ser skiljer sig priserna beroende på hur långt du ska resa. Som långdistans räknas resor med en beräknad flygtid på mer än sju timmar.

Se priser och annan info här »

Långdistansflygningar

När du flyger med TUI fly Boeing 767 på någon av TUIs långdistsansflygningar så finns följande klasser.

Premium Class

När du flyger TUI fly i Premium Class så ingår:

 • Breda säten med bättre benutrymme
 • 10 kg extra bagagefrivikt (totalt 30 kg)
 • En golfbag utan extra kostnad
 • Tillgång till lounge på flygplatsen vid utresan under dag- och kvällstid. Loungerna på Arlanda (Menzies Business Lounge vid Pir A se här).

  Köpenhamn (Aviator Lounge) är tillgängliga 2 timmar innan avgång,

  Loungen på Landvetter (Menzies Lounge) är tillgänglig 2 timmar innan avgång.

  På flygplatsen i Luleå finns ingen lounge men vid check in fås information om vad som serveras på restaurangen (ingår i Premium Class).
 • Separat incheckning vid utresan
 • Måltid där du vid huvudmålet väljer mellan två olika varmrätter. Barn under 12 år serveras en fast barnmeny/barnanpassad meny.
 • Fria drycker (dock ej champagne)
 • Personlig TV skärm i stolsryggen framför dig

Premium bokas samtidigt som resan. Observera att Premium Class inte kan bokas för spädbarn 0-2 år.

Blue Comfort

När du flyger med TUI fly i Blue Comfort Class ingår:

 • Bättre benutrymme
 • Tillgång till individuell TV-skärm med hörlurar för spel, musik och filmer. TV monitorn är placerad i stolsryggen framför dig.
 • Enklare förtäring i form av en smörgåsbox* ingår.

* På TUI fly långflygningar med Boeing 767 rekommenderar vi att du köper till en varm måltid. Läs här om hur du bokar en varm måltid »

Economy Class

När du flyger med TUI fly i Economy Class ingår:

 • Enklare förtäring i form av en smörgåsbox* ingår.
 • Möjlighet att ombord köpa access till individuell TV-skärm med hörlurar för spel, musik och filmer. TV monitorn är placerad i stolsryggen framför dig.

* På TUI flys långdistansflygningar med Boeing 767 rekommenderar vi att du köper till en varm måltid. Läs här om hur du bokar en varm måltid »

Flygningar till Medelhavsområdet

På vissa utvalda flygningar med TUI fly Boeing 767 till länder runt Medelhavet kan följande klasser bokas.

Extra Class

När du flyger med TUI fly i Extra Class ingår:

 • Breda säten med bättre benutrymme
 • Möjlighet att ombord köpa access till individuell TV-skärm med hörlurar för spel, musik och filmer. TV monitorn är placerad i stolsryggen framför dig.

Observera att Extra Class inte kan bokas för spädbarn 0-2 år.

Comfort Class

När du flyger med TUI fly i Comfort Class ingår:

 • Bättre benutrymme
 • Möjlighet att ombord köpa access till individuell TV-skärm med hörlurar för spel, musik och filmer. TV monitorn är placerad i stolsryggen framför dig.

Måltid ingår inte utan bokas separat. » Läs här om hur du bokar måltid »

Standardmåltid

På TUI fly lägger vi stort fokus på att maten ska vara vällagad och smakrik. Barn 2-11 serveras en speciell barnmeny. 

På flygningar till Thailand, Mexiko och Dominikanska Republiken ingår alltid en smörgåsbox men då resan är lång rekommenderar vi att du bokar till varm måltid.

Du bokar måltiden hos TUI:

 • Samtidigt som du bokar resan
 • Under Min resa (fram till 7 dagar innan avresa)
 • Via support på telefon 0771-84 01 00 (fram till 2 arbetsdagar före avresan)

Specialmat

TUI fly tillgodoser de vanligaste önskemålen när det gäller speciell kost eller diet.

Specialmåltidernas innehåll och komposition växlar beroende på säsong och kökets råvaror, liksom var maten lastas (hemma eller på destinationen). Det här gör det svårt att specificera måltidens exakta innehåll för dagen. Däremot garanterar vi att måltiderna följer avsedda innehållsrestriktioner.

Specialmaten beställer och betalar du hos TUI i samband med att resan bokas eller senast 2 dagar innan aktuell avgång på utresan. Du kan välja mellan följande alternativ:

 • Vegetarisk – innehåller ägg och mjölkprodukter
 • Vegan
 • Glutenfri
 • Diabetes
 • Laktosfri
 • Fläskfri

Då vi ej har möjlighet att erbjuda specialmat som är barnanpassat tilldelas barn som bokat specialmat samma som vuxna.

Allergi

Som allergiker har du, när du flyger TUI fly, möjlighet att beställa specialmat ombord enligt alternativen ovan. Lider du av svår allergi eller av flera olika allergier rekommenderar vi att du tar med dig egen mat ombord.

Om du som allergiker tar med egen mat för förtäring ombord ber vi dig meddela TUI flys kundservice så att de kan meddela vår besättning.

Kontaktuppgifter:

 • Telefon: 0771-41 05 30 (vardagar 09.00- 18.00, lör-sön 10.00-16.00).
 • E-post: tuifly@tui.se (Glöm inte att ange ditt bokningsnummer!

När TUI fly i förväg får reda på att en passagerare har en luftburen nötallergi (eller en annan luftburen allergi) meddelar de den aktuella kabinpersonalen. De informerar övriga passagerare ombord och ber dem att visa hänsyn och inte öppna eventuellt medhavda produkter under flygningen. TUI fly rekommenderar alltid allergiker att ha med sina allergimediciner i handbagaget. 

Det är viktigt att understryka att TUI fly, trots uppmaning till medpassagerarna, aldrig kan garantera en nötfri flygning för de som lider av luftburen nötallergi. Detsamma gäller för alla luftburna allergier. 
 

Festmåltid, champagnefrukost eller uppvaktning

Flyger du med TUI fly har du möjlighet att sätta en extra guldkant på flygresan för dig själv eller för någon annan. Välj mellan en riktig festmåltid, en lyxig champagnefrukost eller förstklassig uppvaktning med både choklad och champagne.

Festmåltid, champagnefrukost och uppvaktning bokas här »

Observera att du måste ha bokat standardmat hos TUI innan du bokar (uppgraderar) din måltid till en Festmåltid eller Champagnefrukost. Går endast att boka på utresan.

När du reser med TUI fly finns möjlighet att mot betalning förboka vissa säten ombord.

För att boka sittplats

Du kan boka din favoritplats fram till fyra dagar före avresa. 

Din plats ombord går att reservera fram till fyra dagar före avresa.

Om du vill se hur ditt flyg ser ut, se här »

Förbeställning av Taxfree varor

När du flyger med TUI fly kan du enkelt förbeställa dina taxfreevaror via webben. Om man reser till Bulgarien eller Italien kan man tyvärr inte beställa alkohol eller cigaretter. Övriga varor går bra att beställa. 

I vår Holidayshop kan du välja mellan fler än 800 märkesvaror, till priser som är upp till 70% lägre än i gallerian hemma. Du shoppar alltid med lägsta-pris-garanti. 

Klockor från GANT, smycken från Pilgrim, doftnyheter som Madonnas senaste, solglasögon från Ray-Ban och kosmetika från Lancôme, Clinique och YSL, är bara några exempel av vad du kan hitta i vår Holidayshop.

När kan du beställa

Du förbeställer dina varor från 30 dagar före avresan fram till 5 dagar före avresan till både ut- och hemresan. Ombord, på väg till ditt resmål, kan du komplettera din beställning för hemresan.

Här beställer du dina varor »

Incheckningen öppnar mellan 2-3 timmar före avgång och stänger en timme innan avgång. Var gärna ute i god tid.

Online check-in

När du flyger med  TUI fly eller Thomson Airways och har förbokat din plats ombord finns det nu möjlighet att enkelt checka in via internet. Redan 14 dagar före avresa öppnar incheckningen och håller öppet fram till 3 dagar innan avresa. Därefter finns ytterligare tillfälle att mellan 48 timmar innan avresa fram till 7 timmar innan avgång kunna checka in via internet.  

Det går även att checka in via mobilen och få ett mobilt boardingkort. Samma bokningsregler gäller då som för internet check-in. 

Har du inte redan bokat din plats ombord, tveka inte att förboka din favoritplats, så kan du sedan påbörja din semester enkelt och bekvämt. 

Om du har valt att inte förboka din sittplats blir du automatiskt tilldelad en plats. Du kan enkelt och bekvämt checka in via Internet eller via mobilen med start 48 timmar innan avresa fram till 15 timmar innan avgång. Observera att det inte är möjligt att byta sittplats så nära in på avresa. 

Internet check-in är endast tillgängligt för utresor från Norden och till utvalda resmål. 

Boka online här »

Incheckningsautomater

För att slippa incheckningsköer kan resande med TUI fly använda incheckningsautomater på flygplatserna Arlanda, Kastrup och Gardemoen. Automaterna finns i incheckningshallen, ofta i anslutning till TUI flys incheckningsdiskar och är tydligt märkta med researrangörens namn. 

Använd bokningskoden

Genom att slå in bokningskoden som finns på färdhandlingen i automaten och följa instruktionerna checkar du enkelt in dig och ditt resesällskap. 

Automaten skriver till sist ut boardingkort och bagageremsor. Riv först av kvittot från bagageremsorna och spara. Fäst sedan remsan runt väskans handtag. Därefter lämnas bagaget vid incheckningsdiskens Bagage Drop där id-kontroll på samtliga i resesällskapet görs.

Mat och dryck

Ombord har du möjlighet att köpa olika drycker och förfriskningar till förmånliga priser från dryckesvagnarna som går genom kabinen under flygningen.

Vad som gäller för måltider ombord finner du här »

Underhållning

Filmer

Flygningar med Boeing 737

På samtliga flygningar visar TUI fly en aktuell långfilm. För att få tillgång till ljud behöver man hörlurar som säljs av kabinpersonalen efter start. 

För att läsa mer vilka filmer som visas så hänvisar vi till TUI fly hemsida » 

Flygningar med Boeing 767

Reser du med TUI fly Boeing 767, har du möjlighet att njuta av en egen TV-skärm med underhållning. Helt individuellt, med möjlighet att trycka paus när du vill, kan du ta för dig av ett stort utbud med bland annat: 

 • Toppaktuella biofilmer
 • Populära TV-serier• Disneyfilmer
 • Musik
 • Spel
 • Inspirationsfilmer från TUIs resmål

Tillgång till underhållningssystemet är inkluderat i Premium Class och Blue Comfort. I Economy Class så tillkommer en avgift för att få tillgång till systemet. Denna avgift betalas ombord.

Läs mer om flygklasser här »

Betalning ombord

TUI fly accepterar:

 • Alla de vanligaste betal- och kreditkorten (dock ej elektronkort)
 • Alla nordiska valutor (SEK, NOK, DKK och Euro)
 • US dollar och thailändska bath (dock ej mynt)Vi uppmuntrar alla våra gäster att betala med kort eller sätta upp inköpen på faktura, eftersom vi kan ge allra snabbast service då. Vi accepterar alla de vanligaste betal- och kreditkorten (dock ej elektronkort). Vi tar självklart även emot våra nordiska valutor (SEK, NOK, DKK och Euro) samt US dollar och thailändska bath (dock ej mynt).

För er som rörelsehindrad resenär på TUI fly.

Det är viktigt att ni meddelar vid bokningstillfället om ni behöver assistans på flygplatsen. Med detta avses exempelvis bärhjälp eller att ni behöver en rullstol för att komma ombord på flygplanet.

Resenärer med manuell rullstol ombedes att kontakta oss om höjden på rullstolen överstiger 86 cm vilket är max höjd. Går den manuella rullstolen och fälla ihop behöver detta inte rapporteras.

Resenärer med eldriven rullstol måste ange längd, höjd, bredd, vikt samt batterityp samt om den ihopfällbar. För att säkerställa att plats finns ombord rekommenderar vi att informationen sändes till nedanstående e-postadress omgående i samband vid bokning– dock absolut senast 48 timmar innan flygets avgång. 

TUI fly kundservice:

Beroende på var i graviditeten du befinner dig kan du behöva ha ett läkarintyg med dig på resan. Följande regler gäller när du flyger med TUI fly.

 • Vecka 0 - 28
  Det finns inga särskilda begränsningar. Observera att även hemresan behöver vara inom denna period.

  Flygbolaget TUI fly kräver att du har med dig ett läkarintyg för alla flygningar efter 28:e graviditetsveckan.
 • Vecka 29 – 36
  För flygresor som är 8 timmar eller mer får du flyga till och med den 34:e graviditetsveckan. Till och med den 36:e graviditetsveckan går det bra att resa på flygningar inom EU.
 • Vecka 37 – 40
   På grund av säkerhetsskäl kan du inte flyga med TUI fly.
 • Tvillingar eller fler:
  Om du väntar tvillingar behöver din hemresa vara senast under vecka 32.

Om du inte har något läkarintyg kan vi kräva en undersökning av dig på resmålet. Du får själv stå för kostnaden om undersökningen är avgiftsbelagd.

Observera att detta är TUI fly egna regler. Utöver detta har varje enskilt land sina egna regler. Du bör därför söka information hos landets ambassad samt hos ditt försäkringsbolag om vad som gäller för din semesterresa. 

Till exempel vid resor till Turkiet måste du efter 28:e veckan ha med dig ett läkarintyg på engelska. Allmänna försäkringsvillkor omfattar ofta bara perioden till och med vecka 28, så hör med ditt försäkringsbolag före avresa.

För uppdaterad information vänligen se TUI flys hemsida, följ länken nedanför.

Läs mer här »